נתחיל מהבשורה החשובה – יש סושי כשר טוב בתל אביב. אחד הקשיים של שומרי המסורת בעיר לאורך השנים הוא למצוא אוכל כשר וטוב, במיוחד כשמדובר באוכל יפני. השף יאיר פיינברג שעומד מאחורי התפריט של טאטאמי יודע מה הוא עושה ואפשר להרגיש את זה במרכיבים הבסיסיים של הסושי – האורז והדג.
אחד הדברים שמסעדות יפניות בישראל נופלות בו לא פעם הוא האורז – מוכן מדי, פחות מדי, יותר מדי סוכר ועוד כל מיני כישלונות קטנים שיכולים לשנות את כל הטעם וקצת לבאס לנו את הערב. במקרה של טאטאמי, האורז היה כמעט מדויק וזה דבר שנדיר למצוא גם במסעדות הסושי הטובות ביותר בעיר ועל זה מגיע שאפו.
מבחינת הדגים, יש שני אלמנטים חשובים בסושי – כמות הדג צריכה להיות מדויקת והדג צריך להיות טרי. כמה פעמים יצא לכם לקבל רול ולגלות שעשו הכל כדי לחסוך עליכם במוצר היקר ביותר במנה, הדג? אז במקרה הזה לא חסכו והכמות הייתה נכונה. כל הקטע הזה של להרגיש שהמסעדה "מזלזלת" בלקוח, זה היה קורה לא מעט לפני הקורונה, אבל פחות ופחות שמים לב לזה עכשיו, ובמקרה שלפנינו, בכל מקרה, ניכרת השקעה בכל רול ורול.
הכל, כאמור, הוא עניין של מינון. לכן גם כמות גדולה של דג בתוך הרול היא בעיה לא פחות גדולה. צריך שהכל יהיה במידה נכונה לביס מושלם. מבחינת הטריות, אין מה לדבר, הדג היה טרי, בלי טעם או ריח חזק (מה שמעיד על בעיה וכן, נתקלתי בכאלה במסעדות אחרות בישראל). חומרי הגלם היו במרקם והצבע הנכון, זה בדיוק מה שצריך, לא פחות ולא יותר.
הקו המעניין של טאטאמי הוא פחות מתחנף לחך הישראלי, הטעמים לא חזקים במיוחד ויותר נאמנים למקור. אם התרגלתם לטעמי מונוסודיום חזקים, תיבול בלי הגבלה או שאתם סתם אוהבים להטביע את הרול שלכם בסויה וטריאקי, יש סיכוי שפחות תתחברו, פה זה די מתקרב למקור היפני, שלמרות חיפושים רבים בישראל ולמרות המחמאות לטאטאמי, אין עדיין משהו שמרגיש בדיוק כמוהו.
לסיכום, מנות טובות, עדינות, ברמת דיוק גבוהה. פרודוקטים איכותיים ומחירים סבירים לחלוטין ולא פחות מכל זה – בשורה לשומרי המסורת שיכולים ליהנות מסושי כשר בתל אביב.
להזמנות בתל אביב, הרצליה, כפר שמריהו, חיפה רבתי, קריות, נשר, טירה ויישובי חוף הכרמל: https://tatami-sushi.co.il/%d7%aa%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%98-%d7%94%d7%9e%d...
