פופ אפ מרוקאי במסעדת הטרקלין

יוסי בן אודיס חזר לבית אימו בתקופת הקורונה והתרפק על זכרונות קולינאריים מרוקאיים • תבשילי ילדותו הנחו אותו עם פתיחת המסעדות מחדש, והוא חזר עם קונספט מיוחד

יוסי בן אודיס הוא סומלייה ומסעדן ותיק ומבוסס. הוא למוד תקופות קשות ומאתגרות וחווה עם השנים תהפוכות רבות בענף המסעדות. ואז הגיעה הקורונה והוא נאלץ לעזוב את מסעדתו, ״הטרקלין״, בתל אביב ולחזור הביתה, אל חצור הגלילית, עד כי יעבור זעם.

צילום: משה בן שמחון

במהלך שהותו בבית אמו התרפק בן אודיס על זכרונות קולינאריים מרוקאיים אותנטיים. תבשילי ילדותו היו לפתע למטעמים הטובים ביותר שטעם והם אלו שהנחו אותו עם החזרה לשגרה ופתיחת המסעדות מחדש.

הוא חיפש את מי שעבורו מטבחה המרוקאי הוא הכי קרוב לאימא ופנה למרים טפירו. טפירו, בשלנית מרוקאית ידועת שם ובעלת ניסיון רב, היא גם חברת משפחה ומכרה ותיקה של בן אודיס. כך, בשיתוף עם אימו, פנינה בן אודיס – יצרו השתיים תפריט ספיישלים מרוקאי מהודר, אותנטי וטעים להפליא.

מרים טפירו // צילום: בועז לביא
מרים טפירו // צילום: בועז לביא

המנות בתפריט מבוססות על מתכונים יהודיים עתיקים שעברו במשפחתן מדור לדור. כל מנה מספרת סיפור ומוגשת בכלים אותנטיים כמחווה ליהדות מרקש.

בין המנות שיצרו הנשים ויוגשו לשולחנות בחצר, מגש סלטים מרוקאים (69 שקלים): סלטה מטבוחה מבושלת 6 שעות על הגז פיקנטי, סלט בארבא – סלק אדום ובצל סגול, חיז'ו – סלט גזר מרוקאי כמון ולימון, משאוויה – סלט חציל קלוי ואריסה מרוקאית אסלית.

סיגרים מרוקאים מחצור הגלילית – מגולגלים בעבודת יד וממולאים בבשר בקר (42 שקלים). מח מרוקאי – מעדן מרוקאי בשולחן השישי ברוטב עגבניות ופלפל שודניה (79 שקלים), טחול ממולא חלקי פנים וליה (52 שקלים), פסטיה מרוקאית – במילוי פרגית בצלים מקורמלים שקדים קלויים וקינמון (52 שקלים).

פופ אפ נשים בשלניות מרוקאיות בטרקלין // צילום: בועז לביא
פופ אפ נשים בשלניות מרוקאיות בטרקלין // צילום: בועז לביא

חלאוויאת – תבשיל ראש ושקדי עגל עם ערמונים בבישול ארוך (79 שקלים), טנזיה בשר כבש ופירות – מרקחת של פירות יבשים על בשר צוואר כבש (79 שקלים) קינוח: בד'לזאן חלאויאת – ריבת חציל קינמון, ציפורן וגלידת טחינת אל ארז עם סילאן (42 שקלים).

לצד המנות ניתן להזמין מגוון יינות מהאוסף והיקב הפרטי של המסעדה- שאטו דה גליליי. יוסי בן אודיס הסומלייה המוביל בארץ שזכה במגוון פרסים ברחבי העולם.

התפריט יוגש בימים א'-ה' החל משעה 19:00, שבת החל משעה 13:00

פופ אפ חצר מרוקאית

מסעדת הטרקלין

היכל התלמוד 4, תל אביב יפו, ישראל

03-566-0013

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר