במקום להכין מפרום מתפוח אדמה ניתן להכין את התבשיל מחצילים. כידוע, הבישול הוא ממלכת היצירתיות והאילתורים. אמא של ניסים אסייג הייתה השפית של הברון רוטשילד במשך כ-65 שנה, אבל אף תבשיל שלה לא היה זהה לקודמו. ״כששואלים את אמא בימי שישי איך להכין את הדג המרוקאי או את סלט הגזר, היא אף פעם היא לא תקריא מתכון, אלא הכל בערך לפי העין. בסוף השילוב של הכול יוצא מדהים״, הוא אומר.
היתרון של החציל שהוא גמיש ויותר קל לעבוד איתו ולמלא אותו בבשר. רוטב העגבניות יכול לשמש כבסיס לשקשוקה, לדג מזרחי או לקציצות ברוטב.

מפרום חצילים. ממלכת האלתורים // צילום: אלבום פרטי
המצרכים:
חציל
בשר טחון
לרוטב:
5 שיני שום
בצל קצוץ עד להזהבה
2 קופסאות רסק עגבניות
2 קופסאות שימורים מעגבניות מרוסקות
מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון וכורכום
ההכנה:
פורסים רצועות חציל בעובי סנטימטר וחותכים אותן כסנדוויץ'. מפזרים על הרצועות מלח ומשאירים אותן בחוץ כשלוש שעות, עד שהן מגירות את הנוזל הפנימי. שוטפים אותן, פותחים וממלאים בבשר טחון.
מניחים את הרצועות בקערת קמח ומטגנים. לאחר הטיגון מניחים ברוטב העגבניות ומכסים. מבשלים על אש בינונית למשך חצי שעה. בסוף מפזרים כוסברה טרייה.
ניסים אסייג הוא בשלן חובב ויזם התחדשות עירונית, מנכ״ל חברת NSA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
