שיקרתי לכולם שהכנתי ראמן

חיכינו המון זמן להשקת מערך המשלוחים של ה"מנטנטן", שמציע את הראמן המפורסם בגרסת "עשה זאת בעצמך" מושלמת • ביקורת

צילום: אנטולי מיכאלו // משלוחים לא מצטלמים טוב, אז העדפנו תמונות מהמסעדה, מנטנטן

כן, הם לקחו את הזמן עם המשלוחים שם ב"מנטנטן", אבל אנחנו סלחניים, העיקר שזה קורה, שום דבר כבר לא מובן מאליו בתקופה הזו. אנחנו בכלל צריכים להגיד תודה שהמקומות האלה מקימים מערך משלוחים כדי להזכיר לנו ולעצמם איזה כיף היה פה עד לפני חודשיים, לא? ובכל זאת, תראו איזה כיף, האמנתם פעם שבכירי השפים בישראל והמסעדות הכי שוות בעיר ישלחו לכם אוכל הביתה כדי שתכינו אותו אצלכם על הגז או בתנור? תקופה מוזרה.

אז כמו שכבר הבנתם, שמעתם ובעיקר ראיתם, הראמניה היפנית שהחלה את דרכה בשוק רוטשילד אלנבי, שבאופן ממש לא סמלי הפך למקום שאנשים קונים בו דברים שיגרמו להם לרדת במשקל, נפתחה מחדש למשלוחים בתחילת השבוע שעבר בקונספט קצת אחר ודי מאתגר, הן מצד הסועדים והן מצד אנשי המסעדה.

בטח תשאלו, "מה מאתגר במשלוח של המנטנטן לעומת משלוחים אחרים?", אז נשאל בחזרה: ניסיתם פעם לאכול ראמן שהיה סגור בקופסת פלסטיק אחרי שהוכן מראש בין חצי שעה לשעה לפני כן? לא אטרקציה. יש מאכלים שלא כל כך זורמים במשלוח וראמן הוא אחד מהם, אלא אם הוא מגיע אליכם הביתה לא מוכן, כשכל החלקים מופרדים ועם הוראות ההכנה הכי מפורטות שיש, כאלה שכל אחד יבין, זה אפילו מצויר.

תפריט המשלוחים החדש של המנטנטן די מגוון, יש סושי שנראה מפתה, ניגירי ואחלה של גיוזות, אבל זה לא מפתיע, כשמדובר במקום כזה היינו מופתעים אם משהו לא היה טעים. בכל מקרה, אנחנו כאן בשביל הראמן, והוא כאן בשבילנו.


געגועים לראמנים חמים // צילום: אנטולי מיכאלו

קיבלנו שתי מנות, שהן למעשה שתי ערכות הכנה- טורי ראמן (ציר עוף בבישול ארוך עם אטריות, במבו – שוט, צ'אשו, בצל ירוק ביצה רכה) ואגאדשי טופו ראמן (ציר אצות, פטריות נמקו יפניות עם אטריות, ג'ינג'ר, כוסברה ועוד).

נתחיל מהסוף, הצלחנו לא להרוס את זה. הטעם היה מעולה, לא כמו הישיבה שם והאווירה שמסביב, אבל הזכיר את זה, גם משהו. בערכה, המתכלה אגב, מצאנו שקית ואקום שבה ציר המרק, אטריות שזקוקות לדקות בישול ספורות וסינון, בקבוקוני רוטב וחריף שכמעט גרם לי לחייג 102, אבל הבעיה בי, וכמובן ביצה חצי רכה ושאר מרכיבים ותבלינים בשקיות וקופסאות נפרדות.

עם דף הוראות מפורט ומצויר קשה לטעות בתהליך ההכנה גם אם ממש ממש משתדלים ומנסים, וכך הצלחנו לייצר בעצמנו שני ראמנים טעימים, לעוף על עצמנו ואפילו להנות ולשכוח לרגע שהנוף שלנו כמה מאות מטרים מהלוקיישן המקורי הוא דירת שני חדרים בדרום תל אביב ולא מסעדה באווירה יפנית בנחלת בנימין.

מנטנטן, נחלת בנימין 57 תל אביב

ניתן להזמין בוולט או בטלפון 03-6725318

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר