כך תכינו אוזני המן שוקלדיים ומושחתים

אם בעבר הסתפקנו באוזני המן במילוי פרג, כיום השוקולד תופס את הפיקוד • בחנו מה יתאים לו בתוך המלית ומצאנו שלושה מתכונים טעימים ומתוקים במיוחד • חג שמח!

פורים מתקרב, וזה אומר שאוזני המן גודשות את הקונדיטוריות וברחובות העיר שמחה וצהלה. בשנים האחרונות הסמל המשולש של החג מתאפיין באינספור מליות, רעיונות ותוספות היתוליות או אנינות, עד כדי כך שמי זוכר שפעם היו אוזני המן במילוי פרג בלבד.

כיום אין סוף ליצירתיות ולגחמות, וגם אני מודה שאני נסחפת בכל שנה ויוצרת עם ילדיי אוזני המן בשלל טעמים שונים. 

אני מכינה בצק פריך עדין, מרדדת על השיש במטבח ומניחה לארבעתם לתת את הטון. הם מבקשים לנסות, ובעיקר להכין יחדיו אוזן המן מושלמת, זאת שהבצק שלה טעים בפני עצמו, מתוק במידה, נמס על הלשון ועוטף בהרמוניה את המילוי המתוק והמפתה, והעיקר - שיהיה בו שוקולד. 

השנה הבצק נפלא אף יותר משנים קודמות, ואת רעיון השוקולד לקחנו כקו מנחה לשלוש מליות שונות. האחת מוקדשת כולה לילדיי. יחדיו נעצנו במרכזו של כל עיגול בצק ממתק שוקולד בצורת ביצה קטנה, קיפלנו - והרי לנו אוזן המן שכל כך קל להכין וכל כך כיף לזלול. כמחווה לנוטלה, ערבבנו ממרח אגוזים נהדר עם פצפוצי שוקולד מריר, הוספנו תערובת אגוזים קצוצים, והרי לנו אוזן המן לתפארת. 

ולאניני הטעם הוצאנו מקופסת הפח שלי את ממתקי המרציפן האהובים עלי בתבל, והם הפכו למלית שוקולד־פיסטוק מענגת במיוחד.

מלית מרציפן פיסטוק

√ 500 גרם קמח

√ ½ כוס גדושה שקדים טחונים

√ ½ כפית אבקת אפייה

√ 150 גרם (½1 שקיות) אבקת סוכר

√ 275 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

√ 2 חלמונים (שומרים את החלבונים במקרר להברשה)

√ 1 ביצה

√ 1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים קמח, שקדים, אבקת אפייה, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים קצרות לבצק פריך.

3. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים ושומרים בקירור.

 

למלית: 

√ 20 קוביות מרציפן פיסטוק מצופה שוקולד (אפשר גם מרציפן רגיל או בטעם אחר)

√ ½ כוס פיסטוקים קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ־½ ס"מ.

2. בעזרת קורצן עוגיות או כוס שתייה קורצים עיגולים מהבצק.

3. מניחים במרכז כל עיגול ממתק שוקובונס ומקפלים את השוליים למשולש.

4. מהדקים היטב את שפתי הבצק זו לזו.

5. מסדרים במרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה ומפדרים מעל באבקת קקאו.

6. אופים בחום של 180 מעלות במשך 10-8 דקות או עד שהבצק מזהיב.

מלית ממרח אגוזים ופצפוצי שוקולד 

לבצק: כמו במתכון הראשון

למלית:

√ ½ כוס ממרח אגוזים מוכן (להשיג באגף הטבע ברשתות השיווק)

√ ½ כוס פצפוצי שוקולד מריר

√ ½ כוס תערובת אגוזים קצוצים - פקאן, מלך, לוז, צנוברים

√ ¼ כוס שקדים טחונים

אופן ההכנה: 

1. מערבבים את כל מרכיבי המלית, למעט השקדים הטחונים.

2. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ־½ ס"מ.

3. בעזרת קורצן עוגיות או כוס שתייה קורצים עיגולים מהבצק.

4. בעזרת כפית מניחים במרכז כל עיגול תלולית של מלית ומקפלים את השוליים למשולש.

5. מהדקים היטב את שפתי הבצק זו לזו.

6. מסדרים במרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בחלבון ביצה ומפזרים מעל שקדים טחונים.

7. אופים בחום של 180 מעלות במשך 10-8 דקות או עד שהבצק מזהיב.

מלית שוקובונס

לבצק: כמו במתכון הראשון

למלית:

√ 20 ממתקי שוקובונס (או ביצי שוקולד קטנות אחרות)

√ 2 כפות אבקת קקאו



אופן ההכנה: 

1. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ־½ ס"מ.

2. בעזרת קורצן עוגיות או כוס שתייה קורצים עיגולים מהבצק.

3. מניחים במרכז כל עיגול קוביית מרציפן ומקפלים את השוליים למשולש.

4. מהדקים היטב את שפתי הבצק זו לזו.

5. מסדרים במרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בחלבון ביצה ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.

6. אופים בחום של 180 מעלות במשך 8-10 דקות או עד שהבצק מזהיב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...