תשכחו מתפו"א: לביבות לא שגרתיות

מי אמר שלביבות צריכות להכיל בטטה ותפוח אדמה? מאיה דרין רקחה מתכונים שכוללים מרכיבים אחרים ויצרה לביבות מסקרנות

לביבות מטגנים בחדווה בכל ימי חג החנוכה, והמהדרים במצווה לא מחכים לבואו של החג, אלא מתחילים לפני. לכל נר לביבה חמה ושונה, ולפעמים אפילו כמה. אני אוספת ירקות טריים מעל מדפיו של הירקן השכונתי, מלקטת עשבי תיבול צרורים לזר, חושבת על שילובי טעמים וממהרת למטבח לערבב, לגרד, לתבל וללבב.

לביבות זוקיני, אפונה יבשה ונענע

רשימת חומרים לכ-15 לביבות, תלוי בגודל:

1 תפוח אדמה גדול

2 זוקיני

1/2 כוס אפונה יבשה מושרית במים למשך לילה

חופן נענע קצוצות

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

4 כפות קמח

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. בעזרת פומפיה מגרדים את תפוח האדמה ואת הזוקיני לרצועות דקות. סוחטים היטב מנוזלים.

2. מסננים את האפונה היבשה ממי ההשרייה.

3. מערבבים את כל המרכיבים.

4. מחממים שמן במחבת בגובה 1/2 ס"מ.

5. יוצרים לביבות בעזרת הידיים וסוחטים מעט מנוזלים, מעבירים לשמן ומטגנים משני הצדדים על להשחמה.

6. מספיגים עודפי שמן ומגישים.

לביבות תירס וקארי

רשימת חומרים לכ-15 לביבות, תלוי בגודל:

2 ביצים

1 ו-1/2 כוסות גרגירי תירס

250 גרם ריקוטה (1 חבילה)

1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

1/3 כוס קמח תופח

1/2 כוס קמח תירס

חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)

1 כפית גדושה אבקת קארי משובחת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה.

2. מחממים שמן במחבת בגובה 1/2 ס"מ.

3. בעזרת כף יוצרים לביבות בשמן החם. ומטגנים משני הצדדים על להשחמה.

4. מספיגים עודפי שמן ומגישים.

לביבות בטטה, טופו וקשיו (טבעוניות)

רשימת חומרים לכ-15 לביבות, תלוי בגודל:

1 בטטה קלופה

1/2 קוביית טופו איכותי 0150 גרם)

1/2 כוס אגוזי קשיו מושרים במים במשך כשעה

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סויה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון טוחנים את הבטטה, הטופו והקשיו לעיסה חלקה.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים, מתבלים.

3. יוצרים לביבות בעזרת הידיים ומעבירים לשמן ומטגנים משני הצדדים על להשחמה.

4. מספיגים עודפי שמן ומגישים.

לביבות בטטה במילוי פסטו

רשימת חומרים לכ-12 לביבות:

1 בטטה בינוני קלופה

2 יחידות גזר קלוף

2 כפות מים חמימים

3/4 כוס קמח חומוס

3/4 כוס קמח תירס

מלח לפי הטעם

פלפל גרוס לפי הטעם

למילוי:

3 כפות ממרח פסטו (רצוי קפוא של "דורות")

2 כוסות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

7. אם לא משתמשים בפסטו קפוא מקפיאים מראש רוטב פסטו כך שניתן יהיה לחתוך אותו לקוביות.

8. בעזרת פומפיה מגרדים את הבטטה והגזר לרצועות דקות. 

9. מערבבים את כל המרכיבים.

10. חותכים את הפסטו הקפוא לקוביות, כדאי להקפיד על קוביות שטוחות ככל הניתן.

11. מחממים שמן במחבת בגובה 1/2 ס"מ.

12. יוצרים לביבות בעזרת הידיים וסוחטים מעט מנוזלים, טומנים במרכז כל לביבה קוביית פסטו ומהדקים את התערובת כך שתכסה את הממרח הקפוא.

13. מעבירים לשמן ומטגנים משני הצדדים על להזהבה.

14. מספיגים עודפי שמן ומגישים.

לביבות תפוחי אדמה וסלק במילוי מוצרלה

רשימת חומרים ל-14 יחידות:

2 יחידות תפוחי אדמה מזן דזירה, קלופים

1 יחידות סלק קלוף

2 ענפי בצל ירוק קצוץ, החלק הירוק והלבן

1 ביצה

2 כפות קמח

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

למילוי: 

14 קוביות מוצרלה קשה (כדאי להקפיד על קוביות שטוחות ככל הניתן)

2 כוסות שמן לטיגון

אופן ההכנה:.

1. בעזרת פומפיה מגרדים את תפוחי האדמה והסלק לרצועות דקות. 

2. מערבבים את כל המרכיבים.

3. מחממים שמן במחבת בגובה 1/2 ס"מ.

4. יוצרים לביבות בעזרת הידיים וסוחטים מעט מנוזלים, טומנים במרכז כל לביבה קוביית מוצרלה ומהדקים את התערובת כך שתכסה את הגבינה.

5. מעבירים לשמן ומטגנים משני הצדדים על להזהבה.

6. מספיגים עודפי שמן ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...