עכו ידועה כאחת הערים המסקרנות בישראל, לפחות מבחינה קולינרית, כזו שאפשר ואף רצוי להגיע אליה במיוחד, אך ורק לטובת ביקור במסעדות ודוכני האוכל המסקרנים שמציע המקום. כשאומרים "המטבח העכואי המקומי", מתכוונים לרוב לדגה המקומית שאכן מייצגת את רוב מסעדות המקום.
עם זאת, מסעדה חדשה שנפתחה בטיילת בעיר "מאיימת" לשנות במעט את הסצנה העכואית. את המסעדה, לוג'ו שמה, פתחו זוג המסעדנים עיסא ומנאר אליאס, בעלי מסעדת "קנטרה" בעיר, שצירפו אליהם את השף שאדי בשארה, שעומד מאחורי המסעדות "אוליבו" ו-"אלבאבור".
במרכז המסעדה יוצב טאבון אבן עצום בגודלו ועליו למעשה יתבססו מרבית המנות שנמצאות בתפריט, אותו מגדירים במסעדה כ"שילוב של המטבח העכואי המקומי עם נגיעה איטלקית". במסעדה יוגשו מגוון מנות מהים, מנות בצק, מנות בשרים ואפילו ארוחות בראנץ', זאת, כמובן, לצד לא מעט מנות דגים.
בין המנות הראשונות נמצא מנות מיוחדות דוגמת שווארמה קלאמרי, חציל קלוי עם ראגו בקר, ברזאולה, טורטליני לבנה, עראיס קבב וסוג'וק (נקניקיות צרובות בטאבון). בקטגוריית המאפים גם כן נמצא שילובים מפתיעים כמו סמבוסק אסאדו וגאודה, סמבוסק מסאחן עוף, פיצה מרינרה ופיצה עוף מוקרם.
בעיקריות בולטת מנת הפילה דניס בתבשיל טחינה ובצל צרוב, לצד מנת הפילה דניס והלברק בטאבון. במנות היבשה נמצא קבב חלבי, סטייק לוג'ו, סטייק גבינה כחולה וסופלאקי עוף.
רחוב בן עמי 5 עכו, להזמנת מקומות: 04-649-7907
צילומים: Vexo digital marketing
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו