"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ימים נוראים": זה נגמר בדם

הסרט "ימים נוראים" עוקב אחר מסעו של יגאל עמיר בתקופה שקדמה לרצח רבין • מה באמת הוביל לשם ואיך קרה המצב הזה?

,עודכן
דרמת מתח חשובה. "ימים נוראים"

הימים שלפני ראש השנה נקראים הימים הנוראים, שכן לפי היהדות במהלכם נקבע גורלו של כל אדם. לכן זה מאוד מתבקש להפיץ בימים אלה לקולנוע את "ימים נוראים", הסרט העוקב אחר מסעו של יגאל עמיר בתקופה שקדמה לרצח ראש הממשלה יצחק רבין. הסמליות שבכך גדלה כשנזכרים שרק לפני כשבוע התקיימו הבחירות לכנסת ה-22.

טעימה מהטירוף: טוני רובינס בישראל

דנה נגד הכתבת: האמת על הסרטון הוויראלי

מי מתחזה לקרן פלס ואקי אבני?

שערוריית דמי לובאטו: אימה דווקא בעד

כנראה שבישראל אין אדם שלא מכיר את הרצח שטלטל את המדינה. הצופים יודעים מה מחכה להם בסוף הסיפור, אך ייתכן שלא הכירו כראוי את מה שהוביל לשם. ההתחלה ידועה: עמיר (בגילומו הנפלא והמטריד של יהודה נהרי הלוי) הוא סטודנט דתי למשפטים באוניברסיטת בר אילן, שהכריזמה הנוטפת ממנו הופכת אותו לדמות מוכרת וסוחפת בקרב הסטודנטים, הנוהג להגיע להפגנות של הימין הקיצוני נגד הסכם אוסלו, בהן הסיתו בצורה פרועה נגד רבין (איך אפשר לשכוח את תמונתו במדי אס.אס.?).

הבמאי ירון זילברמן מתעכב במכוון על אותן הפגנות, ולא מתעלם גם מתמיכתו של עמיר בטבח שברוך גולדשטיין ביצע במערת המכפלה ומהתכנון שלו להקים עם אחיו חגי מעין מחתרת לפגיעה בערבים. בכך, הוא צולל לעומק נפשו של עמיר, ומנסה להבין כיצד הגיע למצב בו הוא בוחר להמית ראש ממשלה.

גם הוריו של עמיר, גאולה (ענת רבניצקי) ושלמה (אמיתי יעיש בן אוזיליו המצוין), מתנגדים להסכם אוסלו, אך הם לא קיצוניים כמוהו. באחד מהרגעים הבולטים בסרט, האב והבן מתווכחים על כך שיגאל מרמז כי יש לרצוח את רבין. שלמה מתנגד לכך בתוקף, ולא חוסך את זעמו מבנו הקיצוני. זו דוגמה מוצלחת לעבודות הפסקול עוכר השלווה והכתיבה המעולה של זילברמן ורון לשם, שמעבירים היטב את הקצנתו המתגברת של עמיר.

מותחן מורט עצבים. "ימים נוראים" // צילום: מתוך הטריילר

נקודת מבט לא שגרתית בסיפור היא זו בה הזוגיות של יגאל עם נאווה (דניאלה קרטס), מתנחלת אשכנזייה הלומדת איתו באוניברסיטה, לא מתממשת בשל סירוב משפחתה לקבלו בשל מוצאו התימני. הכישלון הזוגי הזה הוסיף לבעבוע הפנימי שבער בו, ונרמז כי גם הרקע העדתי תרם לזעמו.

"ימים נוראים" לא חוסך בביקורת מאלו שעצמו עיניים מהרמזים שעמיר פיזר אחריו או מהמסיתים נגד רבין והשמאל. גם ראש הממשלה בנימין נתניהו, אז יו"ר הליכוד, מופיע בקטעי ארכיון מאותן הפגנות וחוטף בראש מהביקורת, המכוונת גם לרבנים אליהם עמיר פנה כדי שיאשרו לו לרצוח את רבין. הם אמנם לא אישרו לו במפורש לעשות זאת, אך רמזו שזה עניין של זמן עד שמישהו יעשה את הצעד.

הפצצה מתקתקת במהירות, וזילברמן מנצל זאת כדי ליצור אווירה של מותחן מורט עצבים שגם אם סופו ידוע מראש, בלתי אפשרי שלא להישאב לתוכו. הדבר מגיע לשיאו ברגעים שלפני הרצח, אז העריכה מעלה את דופק הלב באמצעות שילוב בין קטעי ארכיון לשחזור מדויק להפליא של האירוע.

חקירת העומק של "ימים נוראים" אחר המניע של יגאל עמיר לרצח ששינה לעד את פני המדינה, עשויה לשנות את דעתה של שרת התרבות מירי רגב, שביקרה את הסרט מבלי לצפות בו. אם הייתה עושה זאת, היא הייתה מגלה דרמת מתח מעולה וחשובה שמאירה באור חדש את הפצע המדמם שנפער בלב האומה.

ציון: 4 כוכבים

הכי מתוק: הסלבס שסוגרים שנה דבש

בוטים וארדואניזציה: מילות השנה תשע"ט

שאקירה וג'ניפר לופז יופיעו במחצית הסופרבול

כל התרבות, הרכילות והבידור - עכשיו באינסטגרם!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר