בשנים האחרונות חל שינוי מבורך, ועל המדף צצו עגבניות חדשות פרי פיתוח ישראלי הגדלות בחממות חקלאי הערבה, לתפארת מדינת ישראל.
חברת הזרע היא ששינתה את עולם המושגים שלנו כשהציגה לראשונה את עגבניית מגי, עגבנייה שהפכה לסלב בזכות יופייה, שפע העסיס שבו התברכה וטעמה הממכר. אחריה פרצה לחיינו דורה, הבנדורה המתקלפת, עגבניית תמר חדשה שקל לקלף בקולפן, וגם וויטני - עגבניית שרי בצורת לב אדום. הקיץ שמחתי להכיר את סימון, עגבנייה בטעם של פעם, עגבניית אשכול שמנמנה ונהדרת בעלת טעם ישראלי של קיץ.
לכבוד השפע תוצרת הארץ, בישלתי, אפיתי ורקחתי מתכונים קלילים וטעימים במיוחד, כאלה שמכוונים היטב את הזרקור לעבר הכוכבות הממותגות.
ראשית נכנס לאפייה פודינג לחם מלוח ומרהיב, משובץ עגבניות בשלל צבעים. לאחר מכן הכנתי פסטה ברוטב עגבניות פשוט לכאורה, אך מלא טעמים עזים של עגבניות קיץ צלויות. ולסיום - גספצ׳ו מעקצץ, מרענן ומרווה.
מרק גספאצ'ו
החומרים (ל־8 מנות):
√ 4 עגבניות אדומות ובשלות
√ 1 פלפל אדום
√ 2 מלפפונים
√ 1 בצל קלוף
√ 3 שיני שום קלופות
√ 4 כפות שמן זית
√ 2 כפות חומץ שרי
√ מלח לפי הטעם
√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט:
√ קוביות פלפל אדום וירוק, מלפפון ובצל סגול
√ 2 כוסות קרוטונים תוצרת בית
אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל מרכיבי המרק לתערובת אחידה. מאחסנים במקרר שעתיים לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יתמזגו ויתחזקו.
2. בינתיים מכינים קרוטונים: חותכים לחם ישן לקוביות קטנות ומייבשים בתנור בחום של 170 מעלות, במשך כ־10 דקות.
3. מוזגים את המרק לכוסות הגשה ומקשטים בקוביות צבעוניות של ירקות טריים ובקרוטונים.
פסטת עגבניות ערבה
החומרים (ל־4 מנות):
√ 1 חבילה פסטה קצרה
√ 8 עגבניות אדומות יפות
√ 24 עגבניות שרי צהובות
√ 16 שיני שום
√ 1 כוס שמן זית
√ מלח לפי הטעם
√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
√ גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. חותכים את העגבניות לפלחים ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. חותכים את שיני השום לאורכן ומסדרים בין העגבניות.
3. יוצקים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ובפלפל.
4. צולים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך כ־15 דקות.
5. מגבירים את חום התנור ל־220 מעלות וצולים במשך כ־10 דקות נוספות, עד שהעגבניות נצרבות מעט.
6. בינתיים, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
7. מחלקים את העגבנות הצלויות לשניים - חלק אחד טוחנים לרוטב חלק, ואילו את החלק האחר משאירים כמו שהוא.
8. מערבבים את הפסטה המבושלת עם הרוטב החם ואז מערבבים פנימה בעדינות את העגבניות הצלויות.ֿ
9. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגוררת ומגישים.
פודינג לחם, עגבניות וגבינת ברי
החומרים (לתבנית אינגליש קייק):
√ 1 חלה
√ 200 גרם גבינת ברי
√ 1 מכל שמנת מתוקה לבישול
√ 2 ביצים
√ מלח ופלפל
√ ½ כפית צ׳ילי יבש גרוס
√ 15 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לאורכן
√ 8 גבעולי תימין
אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין לחם מסירים את הקרום הקשה מהחלה, כך שיישאר רק החלק הרך והלבן.
2. חותכים לפיסות את החלה ואת גבינת הברי ושמים יחדיו בקערה.
3. מערבבים שמנת מתוקה לבישול, ביצים, מלח, פלפל וצ׳ילי, יוצקים על החלה ועל הגבינה ומערבבים יחדיו.
4. יוצקים אל תבנית משומנת רק את פיסות החלה והגבינה הספוגות בבלילה.
5. אל שאריות הבלילה מוסיפים את חצאי העגבניות ומערבבים.
6. מסדרים בצפיפות את העגבניות על פני הבלילה ומשבצי ביניהן גבעולי תימין.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך כ־30 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו