נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הדליק אתמול (שלישי) נר לזכר הנספים בשואה בלשכתו. ריבלין שיתף פעולה עם עמותת "שם ונר", שמקדמת יוזמה שבמסגרתה כל בית בישראל ידליק נר נשמה ביום השואה.
צילום: שם ונר
ליוזמה הצטרף גם חיים ביבס, יו"ר השלטון המקומי, שהדליק נר לזכרו של אברהם מורגנשטרן, ראש עיריית זגירז שבפולין שנספה בשואה. גם ראש עיריית ירושלים משה ליאון, הדליק נר בלשכתו אתמול, והיום ידליק נר יחד עם התושבים בכיכר ספרא. ראש עיריית חולון מוטי ששון וראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג, הדליקו נר אישי לזכר ראש עירייה שנספה.
הנשיא ריבלין הדליק נר // צילום: מארק ניימן, לע"מ
גוסטי יהושוע ברוורמן, ראש המחלקה לתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית, הובילה הדלקת נרות נשמה אישיים בקרב כמיליון יהודים מיהדות התפוצות, בשיתוף "שם ונר", והדליקה נר נשמה אישי בלשכתה. גם יעקב חגואל, סגן וממלא מקום יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, הדליק בלשכתו נר על שם נספה בשואה, ועודד את היהודים בארץ ובעולם לעשות כך ואף לצרף שם של נספה, לצורך הנצחה בשנים הבאות.
בנוסף, באירוע המרכזי של הכנסת שייערך ביום השואה, יודלקו 120 נרות זיכרון אישיים.
עוד בנושא יום השואה ב"ישראל היום":
• "אמא אמרה: 'אם הם היו יהודונים, הייתי בעצמי מטביעה אותם'"
• אתגרי הזיכרון וההנצחה גדולים מתמיד
• "היומן הסודי חיכה שאגיע אליו"
למעלה ממיליון וחצי איש ידליקו ביום השואה הקרוב נרות נשמה אישיים. מערכת החינוך, מפעלים ומקומות עבודה גדולים, הציבור הרחב, חברי כנסת ואנשי חברה ידועים, ביניהם מירי בוהדנה, יפתח קליין, ליהיא לפיד, מירב מילר, ספורטאים רבים וגיא זוארץ - שהתנדב להוביל קמפיין טלוויזיה מטעם העמותה.
אלישייה יעקובי, מייסדת העמותה: "שם ונר" הפועלת להנצחת זיכרון השואה לדורות הבאים בדרך מקורית ואישית, קראה למשפחות הנספים ולכלל הציבור הישראלי, להנציח את זכר נספי השואה באופן מיוחד שמבליט את הסיפור האישי של הנספה ומציין את שמו, גילו, עיר מגוריו או כל פרט אחר שידוע עליו באמצעות יצירת נר זיכרון אישי.
מימין לשמאל: מוטי ששון, רמי גרינברג, גוסטי יהושוע ברוורמן, חיים ביבס // צילומים: עיריית חולון, יח"צ, השלטון המקומי
עמותת "שם ונר" בחרה להנציח את שמות הנספים על גבי נרות נשמה, כל שם בנפרד. על בית הנר מוצגים פרטי הנספה וכן קוד שניתן לסרוק, כדי להכיר עוד פרטים עליו. העמותה העלתה כ-160 אלף שמות לאתר.
בעיתון "ישראל היום" של היום (רביעי), חולקו עלונים עם שמות נספים, שאפשר להדליק בבית.
כדי לקבל נר אישי עם שם של נספה, הקליקו כאן
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו