"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הפרסומת של H&M: למה אנחנו ממשיכות להתווכח מיהי 'אישה אמיתית'?
אתמול פרסמה רשת הבגדים הפופולרית H&M, מודעה בה מצולמת דוגמנית עם מעט משקל עודף, והתגובות בין נשים מלאות לנשים רזות העיבו על הצעד החשוב. ניצן סניור מבקשת שנהיה קצת יותר סלחניות

הפרסומת של H&M: למה אנחנו ממשיכות להתווכח מיהי 'אישה אמיתית'?

אתמול פרסמה רשת הבגדים הפופולרית H&M, מודעה בה מצולמת דוגמנית עם מעט משקל עודף, והתגובות בין נשים מלאות לנשים רזות העיבו על הצעד החשוב. ניצן סניור מבקשת שנהיה קצת יותר סלחניות

,עודכן

"תמונה כזאת גורמת לי להרגיש בנוח עם עצמי", "חזון אחרית הימים" ו"בחיים לא שמחתי כל כך לראות פרסומת, בזכותכם אחותי הקטנה תגדל בעולם שבו שנאה עצמית זו לא הנורמה", היו רק חלק מהתגובות הנלהבות שנכתבו בעמוד הפייסבוק של ענקית האופנה השוודית H&M, שלפני כיממה פרסמה תמונה של דוגמנית מלאה מצולמת בבגד-ים ביקיני.


אתמול בשעה 9:00 בבוקר הועלתה התמונה, בה נראית דוגמנית במידות 38-40 לערך, לבושה בביקיני פרחוני ויושבת על סלע ליד הים. התמונה הייתה חלק משלישיית תמונות המציגות את קולקציית בגדי-הים החדשים של החברה, אך אף אחת מהשתיים האחרות לא גרפו כמות לייקים ותגובות אוהדות כמו זו עם הדוגמנית המלאה. הבטתי בתמונה של H&M וקראתי את התגובות דקות ארוכות. לצד הפירגונים והשמחה, לא היה ניתן להתעלם מריבים בין חלק מהמגיבות. הוויכוח שניצת ביניהן לא חדש לי.


התמונה הזו גרמה לדיון מורכב וחשוב לצוף שוב על פני השטח, כשמצדו השני של המתרס, נשים רזות המתרעמות על כך שהדוגמנית המלאה כונתה "אישה אמיתית", "נורמלית", וש"סוף סוף יש תמונה של אישה – ולא קולב".


העיסוק שלנו בגוף שלנו – בשאלות אם הוא יפה או מכוער, מושך או דוחה, סקסי או משעמם – לא נגמר. בואו נודה על האמת, הדוגמנית שהוצגה בתמונה אינה נחשבת שמנה וגם לא שמנמנה. אני נזהרת במילותיי כי למדתי שמה שאישה חושבת על עצמה הוא הוא האמת, אבל אם אשפוט לרגע באופן אובייקטיבי, חברתי, מדובר באישה שאינה מוגדרת רזה ממש, והבטן שלה קצת בולטת כשהיא יושבת. היד הימנית שלה נראית מלאה ממה שאנחנו רגילות לראות בשלטי הפרסומת, ועל אף שברור שעברה ריטוש בפוטושופ, יש בתמונה הזו אלמנטים שנראים מוכרים לנשים רבות בישראל, וודאי גם בעולם.


ולי, כמו שכתבה אחת המגיבות, היא "גורמת להרגיש יותר בנוח עם עצמי". זה לראות אישה שאני יכולה להזדהות איתה, שגם לה יש פס של קפל שומן בבטן וירכיים עבות, שלמרות שלא ראינו כאלה בכלל, הן לגמרי קיימות. המסרים של – גם לי מותר, גם אני יכולה, גם אני טובה, גם לי יש זכות להופיע על שלטי פרסומות, למרות הבעייתיות הטמונה במרדף האינסופי אחר מה שאין לנו כחלק מתרבות השפע והקפיטליזם – הם מסרים חיוביים. הם חלק מהתהליך להפוך את העולם לשוויוני יותר, כך לפחות אני מקווה. מה שלא חיובי הוא לעלוב בנשים שנראות אחרת, למרות שהן נחשבות למיינסטרים. אני מתכוונת כמובן לנשים רזות.



השאלה שמטרידה אותנו היא מי יותר "נשית". רזות? שמנות? מלאות? חטובות? בעלות חזה גדול? בעלות אגן רחב? בעלות שיער שחור? בעלות עיניים כחולות? אולי ה"נשיות" היאמרלין מונרו? אוליאודרי הפבורן? אוליאנג'לינה ג'ולי? אוליאשלי גרהם? ובכל הוויכוחים האינסופיים האלה, שלא מצליחים להכיל בתוכם יותר ממודל יופי אחד, אנחנו הנפגעות העיקריות.


דימוי הגוף של כל אחת ואחת מאיתנו הוא שלה בלבד. אני לא יודעת מה הדוגמנית של H&M מרגישה ביחס לעצמה, ואיך היא מגדירה את עצמה – כשמנה או רזה, אבל במרוצת השנים למדתי לכבד כל אחת ודעתה על גופה. יש נשים שנחשבות רזות שמרגישות שמנות – וההפך. אך הסיפור כאן הוא לא איך הדוגמנית מרגישה ביחס לעצמה, אלא מה המסר שהיא מעבירה, ומה לעזאזל אנחנו עושות עם הוויכוח המפורר הזה, שגורם לנו לצאת אחת נגד השנייה, כשאנחנו מייצרות את היררכיית ה"אישה האמיתית". אולי נחליט שאנחנו באמת באמת מקבלות מודלים שונים ומגוונים של יופי, ולא עושות את זה אחת על חשבון השנייה?



אני בוחרת להסתכל בצורה חיובית על הפרסומת הזו. נכון, אנחנו עדיין מתרגשות מדוגמניות מלאות, אבל יחד עם זאת אנחנו מקוות לא להתרגש יותר. אנחנו עדיין אומרות "אמיצה" למי שמצטלמת בחוף עם ביקיני כשהיא לא מידה 36, אבל יודעות ש"האמיצה" הזו משמרת את המצב הבעייתי. זה עדיין לא קל להיות אישה עם עודף משקל (גם כן עודף, כל מה שמעל 55 קילו נחשב פה לעודף), אבל אנחנו בכיוון הנכון. ונכון – אנחנו עדיין מתווכחות אחת עם השנייה, אבל תמיד יש קולות שמאזנים ומבקשים שנזכור מה שחשוב – והוא שאנחנו מאפשרות לנשים שלא היו בקדמת הבמה, להרגיש שגם להן מותר. לכל אחת מגיע להרגיש טוב, ואם להיות בפרסומת זה מה שעושה לה את זה, גם אם זה לא מושלם בעינינו, עדיף שנפרגן.




הכתבה פורסמה לראשונה באתר onlifehttps://www.onlife.co.il/?p=189249

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו