סמטאות האבן הקפואות של הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים, ביום של שיא החורף, אינן מקום מזמין גם עבור מי שמוקסם מההדר ומהקדושה של העיר.
הרובע היהודי, על כל מעלותיו, הוא מקום המתאים יותר להתגלויות רוחניות מאשר לתגליות קולינריות אקזוטיות, אך מי שיצלח את הסמטאות הקפואות ויגיע למסעדת "סיאול האוס", ימצא בדיוק תגלית שכזאת.
כמו בקוריאה, סכו"ם ב"סיאול האוס" // צילום: אורורה לטרולו
המסעדה הקטנטנה שמתחבאת ברחוב חב"ד הצר, בתוך חלל אבן מרהיב, משלבת עבודת נגרות נעימה, בסגנון אוריינטלי המשלב עץ לא מעובד ונייר, עם האבן החשופה, מה שיוצר תחושת מרחב ונעימות גם בחלל קטן. במסעדה כמה שולחנות סטנדרטים ופינה עם במה מוגבהת מעץ, שבה ניתן לאכול כמו שנהוג בקוריאה, בישיבה על פוטונים (מחוממים!) ולא על כיסא.
החוויה האותנטית לא נגמרת שם וגם כלי הסכו"ם, המורכבים ממקלות אכילה ממתכת וכף, דומה להפליא למקור. כל דבר במקום רשום בעברית, באנגלית ובהנגול, הכתב הקוריאני הפונטי. "סיאול האוס" דומה להפליא למסעדות עממיות, שאותן ניתן למצוא בדרום קוריאה ומגישה מבחר מנות בהתאם.
דגמי פלסטיק של המנות, לעזור למתקשים להחליט // צילום: אורורה לטרולו
על דלפק ההגשה, שבו מזמינים וממנו לוקחים את המנות, ניצבות דוגמאות פלסטיק של המנות המוגשות במסעדה, סוג של נחמה עבור ישראלים המנסים לראשונה את רזי המטבח הקוריאני ותוהים כיצד ייראה מה שהזמינו.
אוכל מרהיב ונאמן למקור
בין המנות המוגשות במסעדה נמצא הקימבפ, סושי קוריאני הגדול במקצת מהמקור היפני ומכיל דנמוג'י, לפת חמוצה מרעננת, שנותנת גוון שונה למנה כולה. מדובר במנת פתיחה מעולה לארוחה. הכוכב השני של המסעדה הוא הטקבוקי - גלילים מבצק אורז קטנים ודביקים שמגיעים ברוטב חם, שהמסעדה מציעה בארבע גרסאות - מתוקה, מלוחה, חריפה, וכתבשיל קדרה שמצליח לנצח את הקור הירושלמי בחוץ.
קימצ'י, טקבוקי וקימבפ ב"סיאול האוס" // צילום: אורורה לטרולו
למי שעדיין רעב לאחר קדרת הטקבוקי, ניתן להזמין "איטריות זכוכית" - מנה בסיסית המוגשת בכמעט כל מסעדה עממית בדרום קוריאה. בתפקיד המנה הפוטוגנית מככבת הביבימבופ, מנה של אורז מאודה עם ירקות צבעוניים המסודרים באופן מרהיב לצד ביצת עין. המנה מגיעה עם רוטב מתוק ופיקנטי. חשוב גם לנסות את מגוון החמוצים הקוריאניים, המוכנים קימצ'י, והמפורסם שבהם - עלי כרוב ברוטב אדום.
המנות המגיעות הן גדולות , אך מומלץ עבור מי שלא מכיר את המטבח הקוריאני לנסות לטעום כמה שיותר, על מנת לספק את הסקרנות ואת החיך. מי שביקר בקוריאה יוכל להיווכח שטעמי המנות מזכירים את המסעדות הקטנות והצפופות של סיאול, וזאת על אף הצורך להתאים אותן לחיך הישראלי ולתביעות הכשרות.
איטריות אורז וביבימבפ פוטוגני במיוחד // צילום: אורורה לטרולו
העובדות החביבות יודעות לספר היטב את הקשיים שעברו על מקימת המסעדה, קוריאנית שהתגיירה בעקבות בעלה, במציאת המקום המתאים למסעדה ובהשגת חומרי גלם שיהיו כשרים אך נאמנים למקור עד כמה שניתן. "אנחנו מקווים שבקרוב נוכל לשדרג את הכשרות מכשרות רגילה למהדרין", מספרת אחת העובדות.
הרעיון להקים דווקא מסעדה שמגישה אוכל עממי, טעים ונגיש היא הזדמנות לרבים, גם אלו שאינם הרפתקנים, הוא בהחלט בשורה לעיר ירושלים בכלל ולעיר העתיקה בפרט. עצה אחרונה לסועדים: כשאתם יוצאים מהמסעדה מלאים ועייפים, הישמרו מהמדרגות הרבות של הרובע ולכו לאט ובזהירות. בתיאבון.
"סיאול האוס", רחוב חב''ד 34, העיר העתיקה, ירושלים, 0404 704 74 972+
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו