"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גיל פרג לשופט: "הטלתי את מימיי על עצמי"

שימוע נערך לגיל פרג, הנאשם ברצח אימו ודודתו בארגנטינה, כדי לקבוע את כשירותו לעמוד לדין • דו"ח: "אדם חשדן ותוקפני"

,עודכן
כשיר לעמוד לדין. הנאשם ברצח כפול גיל פרג // צילום: עיתון אל-סול מנדוסה

גיל סרוסי (פרג), הישראליהנאשם ברצח אימו פרחיהודודתו לילי בעיר מנדוסה שבארגנטינה, הובא אתמול (רביעי) בפני שופט לדיוןבאישומי הרצחהכפול.

לבית המשפט הוצג דו"ח פסיכולוגי ראשוני הקובע כי פרגכשיר לעמוד לדין, ומתאר אותו בין היתר כאדם חשדן, תוקפני, מתקומם ואירוני. עם זאת, לא מדובר בדו"ח סופי.

סנגורו של פרג עו"ד מקסימיליאנו לגראנד ביקש לשחררו בערבות למעצר בית, אולם בית המשפט דחה את הבקשה. התביעה ציינה כי תבקש להטיל על פרג מאסר עולם ללא אפשרות שחרור, בגין הרצח הכפול. לאחר מכן הוא יועמד לדין במשפט נוסף בגין עבירות הלבנת הון והונאה.

במהלך הדיון, מסר החשוד כי אינו חש בטוב. השופט שאל אותו אם ברצונו לצאת לשירותים, אולם פרג ענה: "לא צריך, כבר הטלתי את מימי על עצמי". השופט כנראה לא אהב את התשובה, ומאחר שהדיון היה כמעט לקראת סיום הדיון, הוא הורה להוציא את החשוד מהאולם.

קודם לכן שאל השופט לשמו של הנאשם, כחלק מהליך הזיהוי בבית המשפט. פרג השיב: "קוראים לי פלודה ראלטיך" (בספרדית, הכוונה לאדולף היטלר. ש.ד) – השם בו השתמש פרג כשקיבל אשרת שהיה בארגנטינה. לשאלת השופט, אם הוא נשוי ואם יש לו ילדים, ענה פרג: "כן, 37". בהמשך הסתבר כי התכוון ל-37 החתולים שהוא מגדל, שאותם גם ביקש להביא לתא המעצר שלו.

האישום: ירה בדודתו, חנק את אימו

פרג בן ה-36 יעמוד למשפט שיחל במרץ. פרג נאשם ברצח כפול של אמו ודודתו. לפי כתב האישום פרג ירה למוות בדודתו לילי ואחר כך החל להכות את אימו. לפי הדו"ח הפתולוגי הסופי, לאחר שהיכה את אמו, הוא חנק אותה למוות עם חבל. עוד נכתב בדו"ח כי פרג קבר את הגופות בחצר ביתו, לא לפני שהתעלל בהן.

השופט הארגנטיני ממתין כעת להעברת חוק המושבעים במחוז מנדוסה, כדי שפרג יעמוד לדין בפני תריסר מושבעים. אם החוק לא יעבור, המשפט יתנהל מול שופט בודד.

התובעת קלואדיה ריוס הודיעה לבית המשפט כי יש ראיות הקשורות את הנאשם למעשים למרות שהוא לא הודה במעשה. עם זאת אישרה כי הנשק בו התבצע הירי לא אותר. פרג עצמו דיווח על אובדן כלי הנשק, אבל להערכת התביעה הוא החביא אותו היטב לאחר הרצח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר