מחקר גנטי שנערך בחמש מדינות מרכזיות באמריקה הלטינית מצא כי לכרבע מהאוכלוסייה יש אבות ממוצא יהודי. המחקר שנערך בהשתתפותם של 7,000 אנשים מצא כי בקרב אחוז לא קטן מאזרחי המדינות האלו, שהיגרו מספרד ופורטוגל גנים הקשורים ישירות למשפחות היהודיות הספרדיות והפורטוגליות שהוכרחו להמיר את דתן לנצרות בתקופת האינקוויזיציה. כך עולה ממחקר משמעותי ורחב שערך החוקר הגנטיקאי חואן-קמילו צ'אקון-דוקו, יחד עם עוד עמיתים ושפורסם בביטאון Nature Communications.
כמובן אין הכוונה כי רק יהודים הם האבות של כרבע מתושבי דרום אמריקה, אך מתברר כי לאחוז לא קטן מהציבור הענקי הזה יש למעלה מ-5% גנים שמקושרים מבחינה מחקרית ישירות ליהודים. המסקנה כמובן היא שככל הנראה אנוסים מספרד ומפורטוגל ברחו לאמריקה הלטינית, שם השליטה של האינקוויזיציה הייתה פחות חזקה וניתן היה ביתר חופשיות לנהל חיים יהודיים מלאים בצורה חשאית ולא בולטת.
עוד במדור יהדות
• גם דתיים-לאומיים חוגגים את הסילבסטר: "שנה חדשה - סיבה למסיבה"
• "החרימו אותי": הרב שכותב על בנות ים
• למה זה ממש לא משנה אם סילבסטר היה אנטישמי
מדובר בהפתעה מוחלטת כיון שעד המחקר הייתה חשיבה כי רק 1% מתושבי ברזיל וכ-4% מתושבי צ'ילה הם עם שורשים יהודיים, אבל החוקרים ערכו מיפוי גנטי מורכב הרבה יותר כשסקרו 600 אלף וריאציות גנטיות הקשורות ליהודים שחיו בחצי האי האיברי. במילים אחרות החוקרים בחנו לעומק את שרשראות הגנים על כל המופעים וההתבטאויות השונות שלהם, וכך למעשה יכלו לחקור לעומק יותר את האבות הקדומים של תושבי היבשת הנוכחיים כיום.
החוקרים שנדהמו מהממצא של עצמם, סייגו אותו מייד וציינו כי "לא בהכרח שממש רבע מתושבי המדינות הלטיניות הן ממוצא יהודי, צריך יהיה מדגם מייצג גדול יותר וייתכן שיש הטיה בכמות שלנו". כזכור בעת גירוש ספרד עזבו את ספרד כחצי מיליון יהודים ואילו חצי מיליון התנצרו ונותרו והתערו באוכלוסייה המקורית.
לפני כחודש הצהירה חברת הקונגרס מהמפלגה הדמוקרטית אלכסנדריה אוקסיו-קורטז, שמייצגת את המחוז ה-14 במדינת ניו יורק, כי יש לה מוצא יהודי ממשפחת אנוסים. היא הצהירה על כך במהלך השתתפותה בטקס הדלקת נרות חנוכה וריגשה מאד את היהודים בטקס.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
"אבא, האשראי לא עובד": התבקשו להתנהג "כמו יהודים" - וזו הייתה התוצאה
בדרך לכלא: נקבע עונשם של האחים שכרתו את העץ לזכרו של היהודי שעונה למוות בצרפת
פרסומת | כך תשמרו על הבגדים מושלמים
ניגן ליהודים שצעדו אל מותם והוערץ ע"י היטלר: הסוד האפל של נגן התזמורת בסקוטלנד
"יש להרוג יהודים": משחק כדורגל של קבוצות ילדים בארגנטינה יצא מכלל שליטה
