"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לראשונה: טיל 'גיל' נורה מצריחון בלתי מאויש

במשרד הביטחון חשפו לראשונה את הצריחון שיוצב על נגמ"ש האיתן ונגמ"ש הנמר ויאפשר נטרול של מטרות תוך שמירה על חיי הלוחמים • "יכולותיו ישפרו באופן משמעותי את הביצועים של הכוחות"

,עודכן
צילום: דוברות משרד הביטחון

מנהלת המרכבה והרק"ם (מנת"ק) במשרד הביטחון סיימה בהצלחה את השלב הראשון בסדרת הניסויים של מערכת הצריחון הבלתי מאוישלנגמ"ש ה'איתן' ונגמ"ש ה'נמר'. במהלך סדרת הניסויים שוגרו בהצלחה טילי 'גיל' מתוצרת רפאל אל עבר מטרות מדומות. הניסוי נערך בשדה הניסויים 'שדמה', במטרה לבדוק את כל הפונקציות התפעוליות של הצריחון.

דוברות משרד הביטחון

מערכת הצריחון הבלתי מאויש פותחה במטרה לאפשר יכולות כדוגמת תותח 30 מ"מ, כוונות מתקדמות ויכולות נוספות. המערכת החדשה מופעלת מתוך תא הצוות במטרה לענות על האתגרים הקיימים בשדה הקרב המודרני תוך שמירה על חיי הלוחמים הפועלים בשטח. היא מורכבת ממערכות שליטה ייעודיות וחדשניות המאפשרות הפעלה של הצריח מתוך תא הצוות במטרה למנוע את חשיפת הלוחמים לסכנות חיצוניות. הצריחון יצויד במערכת הגנה אקטיבית ובמערכות מיגון נוספות וייחודיות. לצריחון יכולות אש ותצפית 'מעבר לגבעה'. במשרד הביטחון מציינים הצריחון הבלתי מאויש יגביר וישדרג את יעילותו של הנגמ"ש בשטח פתוח ובשטח בנוי.

עוד בערוץ חיילים:

-החיילת החירשת מתחננת: "אני בדיכאון, תנו לי להשתחרר"

-טנקים שנשלטים מרחוק: צפו ב"מלחמה האוטונומית"

הניסוי מהווה את השלב האחרון באינטגרציה של טיל 'גיל' לצריחון של מנת"ק. ה'גיל' מהווה כיום מערך נ"ט מרכזי ב-30 צבאות ברחבי העולם, וסופק כבר בכמות של למעלה מ-30,000 טילים. מדובר בטיל אלקטרואופטי, אשר מאפשר יכולת 'שגר ושכח' ו'שגר וצפה'. האינטגרציה של הטיל לצריחון הבלתי-מאויש של מנת"ק, אשר בוצעה בהצלחה על-ידי צוותי מנת"ק ורפאל, תאפשר ללוחמי צה"ל לשגר את הטילים מתוך הרכבים, בעודם מוגנים, מה שיגדיל את טווח התקיפה של הרכבים באופן משמעותי.

הצריחון החדש // צילום: דוברות משרד הביטחון

המערכת במבט מקרוב // צילום: דוברות משרד הביטחון

"אנו פועלים כל העת על מנת למצוא פתרונות מתקדמים המותאמים לשדה הקרב העתידי וזאת בנוסף למטרה שהיא שמירה על חיי הלוחמים בטנק" ציין אוריאל הוכמן, ראש מדור מערכות הנשק בענף הצריח. "יכולותיו של הצריחון הבלתי מאויש ישפרו באופן משמעותי את הביצועים של הכוחות הפועלים בשטח ויאפשרו אפקטיביות טובה יותר בשדה הקרב".

צבי מ', ראש מנהלת מערכות נשק טקטי מדויק ברפאל מסר כי היכולת לשלב את טילי הגיל בצריחים הבלתי-מאוישים של נגמ"שי ה'איתן' וה'נמר' מקנה לרכבים אלה יתרון מבצעי משמעותי בשדה הקרב, בפגיעה מדויקת במטרות רחוקות ובתרחישי קרב רבים בזירות הלחימה השונות.

צה"ל הצטייד לאחרונה בטילי גיל 2, דור-5. משגר "גיל" המותקן על ה'נמר' ועל ה'איתן' מאפשר גם שיגור של טילים אלה, כן ויאפשר את הגדלת טווחי הירי של הרכבים. בנוסף, טיל גיל-2 יאפשר ירי ללא קו ראייה לנקודת ציון, וכך יוכלו הרכבים לשגר טילים ממדרון אחורי ללא חשיפה לאויב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר