איקה שוקולד סוחפת את אירופה

השוקולטיירית הישראלית מציגה בתערוכת השוקולד האירופאית הנחשבת ביותר בתחום ומחלבת הבוטיק תיצג את ישראל בנורווגיה

איקה מקבלת את הפרס בתחרות היוקרתית // צילום: יח"צ

בזמן האחרון נרשמו הישגים משמעותיים ומכובדים לישראלים בתחומי הקולינריה בעולם, איקה שוקולד מקבלת פרס יוקרתי בתערוכת השוקולד האירופאית הנחשבת ביותר. מיכל מור מלמד, גבנית מחלבת שירת רועים בקיבוץ לוטם, הוזמנה לשפוט בתחרות יוקרתית כנציגה הראשונה מישראל אי פעם והישג מרשים ליקב טורא.

איקה שוקולד

בימים אלה מתקיימת בפריז התערוכה הבינלאומית הנודעת Salon du Chocolat. הסלון דה שוקולה היא תערוכת השוקולד האירופאית הנחשבת ביותר. על פני 20 אלף מטרים רבועים של ביתנים, דוכנים ודלפקים נחשפת פסגת השוקולד הבינלאומית. 

בפני קהל מכל קצוות תבל מציגים למעלה מ-500 משתתפים מ-60 מדינות ברחבי העולם את פאר יצירתם בתחום השוקולד: טבלאות, פרלינים, ממתקים, קינוחים, משקאות, גלידות ועוד.

השוקולטיירית הישראלית איקה כהן (Ika Chocolate), שזכתה בשנים האחרונות להכרה בינלאומית בתחרות השוקולד International Chocolate Award, ואף הוענקה לה מדליית זהב לפני כמה חודשים עבור פרלין הזעתר שעורר הדים בעיתונות הצרפתית, משתתפת השנה בתערוכה בביתן הנקרא Elle ('היא'). 

ביתן ייחודי זה מעניק חשיפה והכרה בינלאומית לשש שוקולטייריות, נשים מוכשרות מרחבי העולם ביניהןVicky Bath , Hasnaa Ferreira  ו-Mitusha Letuppe.

ההכרה האמתית בכישרונה העצום והמתפרץ של איקה היא פרס 'חביבת השופטים' שיוענק לאיקה על ידי המועדון היוקרתי הצרפתי הידועcroqueurs de chocolat ו club des.

שוקולד מופלא // צילום: שירן כרמל

מועדון זה, הידוע כמוסד אקסלוסיבי ויוקרתי, מדרג מזה שנים את השוקולטיירים הטובים ביותר בצרפת. בשנים האחרונות הרחיב מועדון croqueurs de chocolat ו club  את פעילותו והחל לדרג גם שוקלטיירים מרחבי העולם. 

השנה יעניק מועדון יוקרתי זה את פרסי הדירוג שלו במסגרת התערוכה. איקה, שכבר מדורגת במועדון יוקרתי זה בדירוג זהב, התבשרה שהיא תזכה לקבל השנה את פרס 'חביבת השופטים', בטקס נחשק שיערך על הבימה המרכזית בתערוכה מול קהל אוהד של אלפי מבקרים. 

"אני גאה ונרגשת לזכות בפרס שמתי מעט זכו בו", משתפת איקה. "קבלת הפרס מסמלת עבורי הכרה ביצירה הקולינארית שלי, כמו גם בעבודה הקשה לצד השמירה על איכות חומרי הגלם, תהליכי עבודה מוקפדים ומקוריות. כולי תקווה שהזכייה שלי תעלה את השוקולטיירים הישראלים על המפה העולמית של יצירת השוקולד ותפתח בפנינו דלתות חדשות".

איקה, שרכשה את הכשרתה בתחום אצל מיטב המומחים בבירות השוקולד העולמיות, צרפת ובלגיה, ביניהם Michel Chaudun, Guy Savoy ו-Jacques Genin, ערכה גם השתלמויות בבתי הספר Bellouet Conseil בצרפת ו-Barry Calebaut בבלגיה. 

בינואר 2019 תגיע איקה לראשונה לשוק היפני ותמכור את הפרלינים המעוטרים שלה גם בטוקיו, בירת השוקולד של המזרח הרחוק.

איקה שוקולד. יד חרוצים 11 תל אביב. www.ikachocolate.com. 

Galeries Lafayette Gourmet Haussmann. 48, Boulevard Haussmann. 75009 PARIS

 

שירת רועים – גבינות צאן

מור מלמד // צילום: מתן שגיא

מחלבת שירת רועים הינה מחלבת בוטיק, המייצרת גבינות איכותיות מחלב צאן (עזים וכבשים). במחלבה מיוצרות גבינות קשות, חצי קשות, חצי רכות ורכות, בשיטות מסורתיות הנהוגות באירופה, ללא חומרי שימור, ללא צבעי מאכל וללא ציפוי שעווה.

השנה, חמש מגבינות המחלבה יתחרו מול 3,500 גבינות מכל העולם בתחרות היוקרתית World Cheese Awards 2018, התחרות הבינלאומית מתקיימת בברגן נורווגיה בין התאריכים 01-03.11.18. הגמר הגדול ישודר בערוצי הטלוויזיה בנורווגיה ואולי אף ברשת ה-BBC.

בנוסף, מיכל מור מלמד, גבנית המחלבה, הוזמנה לשפוט בתחרות היוקרתית כנציגה הראשונה מישראל אי פעם.

למחלבת שירת רועים הוענקו חמש מדליות בשתי אליפויות העולם לגבינות שנערכו בעמק הלואר בצרפת. בשנת 2009 זכו חמש מגבינות המחלבה במדליות זהב וכסף בתחרות הגבינה של ישראל, בשנת 2015 הגישה לתחרות חמש גבינות וזכתה בארבע מדליות: זהב וכסף בקטגוריות גבינות כבשים קשות ובשתי מדליות ארד.

בשנת 2017 זכתה במדליית כסף לגבינת "נירית" בקטגוריית 'גבינות כבשים רכות'. גבינת הענבר זוכת מדלית הזהב מייצגת את ישראל בספר הגבינות העולמי.

מיכל מור מלמד היא קלינאית תקשורת ותיקה שנחשפה לעולם הגבינות באקראי, במהלך חופשת רחיפה במצנחים באלפים הברניים בשוויץ בקיץ 2005. מאז למדה את רזי המקצוע בארץ, בשוויץ, בצרפת ובאיטליה וכיום היא מדריכת מחלבות בחו"ל.

לאחר תשע שנות ייצור בקיבוץ רשפים, עברה המחלבה לקיבוץ לוטם (מועצה אזורית משגב) והקימה גם את בית לגבינות, שנולד מתוך הצורך והרצון לאפשר ביקור לזוגות, משפחות וקבוצות להגיע ללמוד על תהליך הייצור, לטעום מגבינות המחלבה ולהזמין מתפריט המקום.

בבית לגבינות ניתן להתארח ולהזמין מהתפריט הכולל את מנות הבית המבוססות על גבינות המחלבה, להתענג על פלטת גבינות ויין, לראות את תהליכי הייצור ואת הגבינות בחדר ההבשלה, לטעום ולקנות גבינות במעדנייה ולהשתתף בסדנאות.

מחלבת שירת רועים, קיבוץ לוטם

 

יקב טורא

הישג מרשים ליקב טורא: יין מאונטיין פיק 2014 זכה בציון 90 בטעימת היין של מגזין היין הנחשב "Wine Spectator"

"Wine Spectator", כתב העת לתרבות היין הנחשב ביותר בארה"ב, שצוות המומחים המובילים שלו מפרסם ביקורת על אלפי יינות מרחבי העולם (15 גיליונות בשנה). הסקירות והציונים שהוא מפרסם נחשבים לאורים ותומים אצל אוהבי היין, האירוע השנתי של ווין ספקטייטור בניו יורק Wine Experience הוא אחד מאירועי היין היוקרתיים בעולם וכולל חגיגה של טעימות מודרכות, מפגשים וסדנאות עם מיטב יינות העולם, בהובלתם של הייננים ובעלי היקבים עצמם.

Mountain Peak הינו בלנד בסגנון בורדולזי שנעשה מארבעה זני ענבים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטיט ברדו, שנבצרו מהחלקות המובחרות של היקב, ויושנו בחביות עץ צרפתיות חדשות במשך 22 חודשים. יין פירותי, כבד ומאוזן.

היין בעל צבע אדום ארגמני עז עם ניחוחות פרי אדום בשל וגרגרי יער, תיבול קל של פלפל שחור, ציפורן ומנטה, גוף מלא וחומציות מאוזנת, שוכב תקופה ממושכת בחביות, עובר תהליך יישון במרתפי היקב וזוכה בפרסים רבים בארץ ובעולם, ביניהם מדליית כסף בתחרויות כמו: "דיקנטר", "וינאליס", וב-2018 זכה היין בפעם השביעית ברציפות במדליית זהב בתחרות אשכול הזהב שנחשבת לתחרות האוסקר הישראלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר