פיצה עם קראסט של תום פרנץ

המתכון הביתי לפיצה של תום פרנץ

חודש אוקטובר מוקדש למאכל האיטלקי האהוב בכל העולם • מתכון לפיצה עם קראסט גבינה של השף המוכר באדיבות קונסטרוקטה

רגע לפני שחודש הפיצה הבינלאומי מסתיים, ואם לא ידעתם שחודש אוקטובר מוקדש למאכל האיטלקי האולטימטיבי - אתם בבעיה, כי היה לכם תירוץ לאכול, ועכשיו נותרו לכם ימים ספורים לנצל את החגיגות. ביקשנו מהשף תום פרנץ להכין את הפיצה המיוחדת שלו, כי אין כמו ריח של פיצה טרייה שנאפית בתנור הביתי. 

שף פרנץ מגיש לכם את מתכון הבית שלו לפיצה עם בצק קל להכנה, רוטב מושלם והפתעה נמסה שמחכה לכם בקראסט. אף אחד לא ישאיר את הקשה של הפיצה הזאת על הצלחת, כי בפיצה הזו הקראסט ממולא גבינת מוצרלה נמסה.

 

שתי פיצות בינוניות עם קראסט גבינה

 

מצרכים:

עבור הבצק:

כפית מלח

500 גרם קמח שמרים (או קמח רגיל מנופה בתוספת כף שמרים יבשים)

2 כפיות סוכר

4 כפות שמן זית 

240 מ"ל מים חמימים (כוס)

 

עבור רוטב העגבניות:

2 שיני שום כתושות למחית חלקה

1 כפית אורגנו יבש

2 כפיות דבש או סוכר חום

1 כפית פפריקה מתוקה

קורט צ'ילי, אם אוהבים חריפות

מלח לפי הטעם

פחית עגבניות מרוסקות MUTTI במשקל 400 גרם

3 כפות שמן זית 

 

לאפיית הפיצה:

500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (כ-150 עבור הקראסט לשתי פיצות והשאר לפיזור על הפיצה)

שמן זית להברשת הבצק

עלי בזיליקום טריים להגשה

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את המלח ומעל מניחים קמח, סוכר, שמן זית. מתחילים בהפעלה במהירות נמוכה-בינונית, ומתחילים להוסיף פנימה בזילוף כוס מהמים. נותנים למיקסר ללוש את הבצק עד שהוא הופך לכדור בצק אחיד, אלסטי וגמיש שנתפס על וו הלישה. 

אם יש צורך, מוסיפים עוד מהמים. אפשר לעשות את כל התהליך גם בלישה ידנית. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד, מניחים במקום חמים במטבח ומתפיחים כחצי שעה.

אחרי התפיחה מעבירים את הבצק למשטח העבודה, חוצים לשניים ושמים בחזרה לכדור. משטחים אותו מעט ומרדדים לעיגול דק ואחיד (בעובי חצי ס"מ לערך).

מניחים על גבי תבנית תנור עגולה מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בחתית תבנית של עוגה מתפרקת), כאשר שולי הבצק, בערך 3 ס"מ, משורבבים מעבר לשולי התבנית.

ממלאים "טבעת" של גבינת מוצרלה לאורך הקוטר הפנימי של עיגול הבצק בתבנית, ומהדקים מעל את שולי הבצק שהשארנו. צובטים את הבצק בחיבור ודואגים שהגבינה תהיה דחוסה בפנים.

מפזרים 3-4 כפות מהרוטב על בסיס הפיצה, ומפזרים את הגבינה מעל. מברישים שמן זית על שולי הבצק.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה של כ-20 דקות, או עד שהבצק אפוי וזהוב והגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור, מפזרים עלי בזיליקום (לא חובה) ממתינים כחמש דקות, חותכים למשולשים ומגישים מיד.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...