קנדינוף // צילום: אנטולי מיכאלו

קנדינוף: הבר המדובר בבית האומנים

במרכזו של בית "קנדינוף" שוכן בר מסעדה המגיש מטבח יפואי-ים תיכוני. המסעדה זוכה לתשואות המבקרים והסועדים

בית קנדינוף הפך לבית יפואי לשימור ובשנה האחרונה למתחם "בית קנדינוף המשמש כמתחם ליצירה, אמנות ותרבות. הוא נפתח לפני כשנה, כמתחם אמנים הכולל סטודיו, חללי תצוגה עם אמנות מתחלפת, מרכז שיעורים והרצאות. בר המסעדה קנדינוף, שנחנך עתה, שוכן בכניסה ל"בית קנדינוף". 

צילום: זוהר קליגמן

גילוי נאות: אני נינתו של יוסף קנדינוף. בעבר המשפחה רכשה נכסים רבים בירושלים, תל אביב ויפו, ביניהם בית קנדינוף. היום אני זוכה להכיר את הבית במתכונתו הנוכחית בלבד ומגיעה לבקר בו בפעם הראשונה כעיתונאית קולינאריה הבאה להתרשם מהמסעדה המדוברת.

במרכזו של בית "קנדינוף" שוכן בר מסעדה המגיש מטבח יפואי-ים תיכוני לצד אלכוהול באווירה צעירה, קלילה ואגבית. המסעדה זוכה לתשואות המבקרים והסועדים.

את התפריט של "קנדינוף" יצר השף המוערך יוגב ירוס, המשמש כיועץ קולינארי למקום. ירוס יצר תפריט המפגיש בין היפואי לים תיכוני ומשלב מנות הנסמכות על טעמים יפואיים, בשילוב חומרי גלם מקומיים, ותוצרת מהשווקים הסמוכים. התוצאה, מנות יצירתיות ובלתי מתחייבות המתאימות לרוח החלל בו המסעדה שוכנת. המשלבות בשרים, דגים, פירות ים וירקות בטיפול מינימלי ומדויק והגשה פשוטה ומקורית.

בתפריט מנות דוגמת: פרחי כרובית חמים (26 שקלים) מסבחה לימה (28 שקלים); מטיאס ואיקרה (34 שקלים) טרטר עג'מי (46 שקלים); קלמארי סקורדלייה (54 שקלים) ברוסקטה באבאגנוש (38 שקלים);   יפו בנגקוק (72 שקלים);  בורגר הסמטה (58 שקלים); טורטליני חצילים שרופים (62 שקלים) וגם מתוקים- מלבי קוקוס (28 שקלים);  לילות ביירות (38 שקלים);  מוס שוקולד כהה (38 שקלים). 

בית קנדינוף // צילום: אנטולי מיכאלו 

בית קנדינוף

הצורפים 14

תל אביב

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...