בגיל 4 הבנתי שצפייה בכדורגל הולכת יד ביד עם פיצוח גרעינים ולגימת בירה קרה. במשחקי המונדיאל נהגנו לצפות יחדיו, הגברים צמודים לטלוויזיה ונוהמים, שואגים ומסננים קללה עסיסית מדי פעם, האוהדים לוגמים בירה צוננת ואני משנוררת שלוק פה ושם.
שנים חלפו, קיץ 1998, משחקי המונדיאל מתקיימים בצרפת ואני סטודנטית למדעי הקולינריה. נוסעת ברכבת למרסיי שטופת השמש, נדחסת עם מאות אוהדי מקסיקו צבועים ירוק־אדום־לבן ביציע ההומה והצוהל, ששעתיים מאוחר יותר יהיה שקט ודומע, גרמניה תנצח במשחק ואני אזכה לאחת מחוויות הכדורגל המהנות ביותר.
אחרי אותו משחק שרתי ביציע של איטליה, ששיחקה נגד אורוגוואי. בכולם שתיתי לי בירה ופיצחתי משהו לצידה. אפשר לאהוב כדורגל ואפשר גם שלא, אך אי אפשר להתעלם מהאירוע הספורטיבי העולמי והסוחף הממשמש ובא, ועימו חטיפים מתובלים וטעימים.
אם גם אתם מארחים ובא לכם להכין משהו קליל, טעים וברוח הכדורגל, זה המקום עבורכם.
כנפי עוף ברוטב פיצוחים
החומרים (ל־4 סועדים):
√ 20 כנפיים שלמות
√ 6 כפות סויה
√ 6 כפות סילאן
√ 6 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
√ 2 כפות גרעיני חמנייה קצוצים
√ 6 כפות קורנפלור
√ 3 כפות שמן שומשום
√ צ'ילי גרוס לפי הטעם
√ שום גבישי לפי הטעם
√ 1/3 כוס שומשום
אופן ההכנה:
מבקשים מהקצב לחתוך את הכנפיים לחצי במפרק. אם רוצים, אפשר לבקש שיחשוף את העצם כך שיהיה נוח יותר לאכול לאחר הצלייה (מעין כנף על מקל).
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב למעט זרעי השומשום.
טובלים את הכנפיים ברוטב, מסננים עודפי רוטב ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת נייר.
בוזקים מעל שומשום.
צולים בחום נמוך (170 מעלות) במשך 30 דקות.
מעלים את חום התנור ל־180 מעלות וצולים במשך 10 דקות נוספות. אם הרוטב משחים מהר אפשר להניח מעל יריעת נייר אלומיניום.
כדורים מעושנים
החומרים (לכ־30 כדורים קטנים):
√ 1 בטטה בינונית קלופה
√ 2 כפות שמן זית
√ 1 בצל קצוץ
√ 150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
√ 1 תפוח אדמה קלוף
√ 2 ביצים
√ 2/3 כוס קמח תופח
√ חופן בצל ירוק קצוץ
√ 1 כפית פפריקה מעושנת
√ מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
בפומפייה גסה מגרדים את הבטטה.
מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים את הבטטה, הבצל וחזה האווז המעושן.
מסירים מעל האש ומצננים.
מגרדים בפומפייה את תפוח האדמה ומוסיפים לתערובת הבטטה.
מוסיפים ביצים, קמח תופח, בצל ירוק ותבלינים.
מערבבים היטב, מתקנים תיבול לפי הצורך.
יוצקים בעדינות לתבנית שקעים קטנטנים מסיליקון או לעטרות נייר קטנטנות המיועדות לאפייה עד 3/4 גובה.
אופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות כ־20 דקות. מנשנשים חם או בטמפרטורת החדר.
נאצ׳וס גבינות מתובלים
החומרים (ל־4 סועדים):
√ 8 טורטיות
√ 1 ביצה טרופה
√ 1 כף ממרח עגבניות מיובשות
√ 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת
√ 1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
להגשה:
√ סלסת עגבניות
√ שמנת חמוצה
√ כל מטבל אחר שאוהבים
אופן ההכנה:
פורסים את הטורטיות על קרש חיתוך, מערבבים את הביצה עם ממרח העגבניות ומושחים כל טורטייה בביצה מתובלת.
מערבבים את הגבינות ומפזרים על פני כל טורטייה באופן שווה.
חותכים כל טורטייה לשש חתיכות ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
אופים בתחתית התנור בחום בינוני־גבוה (190 מעלות), במשך כ־10 דקות או עד שמשחים והופך פריך. טעים חם וקר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו