עלו לבירה: סצינת הברים הירושלמית

לרגל יום ירושלים סעו לבירה ותהנו מהמקומות היפים בעיר. וגם: שוק אומני אוכל שאסור לפספס

בר קיץ אמריקן קולוני // צילום: מיקלה בורסטו עוזיאל

על חומותיך עיר דוד הקמתי ברים ומסעדות לרוב. לכבוד יום חגה של עיר הבירה, זה הזמן לעלות לירושלים ולבקר בסצינת הברים הפורחת והמשגשגת בעיר. וגם טעימה ירושלמית לקראת חג השבועות.     

מירור בר

מירור בר בממילא // צילום: יח"צ

ה"מירור בר" של מלון היוקרה הירושלמי ממילא הינו בר קוסמופוליטי בעיצוב מרהיב המציע תפריט אוכל של השף קובי בכר, תפריט יין רחב ותפריט קוקטיילים עדכני.

חלל הבר מוקף מראות ולאורכו של החדר נפרשת נברשת בעיצובו של מעצב העל האיטלקי פיירו ליסוני, שהשתקפותה בחלל מעניקה לו מראה מהפנט. בקצה הבר נמצא חדר סיגרים משובח המציע לחובבי הסיגארים חוויה אקסקלוסיבית בסיגר לאונג' שקוף הממוקם בתוך הבר, ומציע מגוון רחב של סיגרים מהמותגים המובילים בעולם.

בפריט האוכל של"מירור בר" תוכלי לפגוש מנות כמו מח עצם צלוי, קונפיטורה של שאלוט ביין אדום ולחם קלוי 48 שקלים, באו שפונדרה, סלט מלפפונים ואיולי הוייסן 58 שקלים, שווארמה טלה בפיתה 62 שקלים ועוד מנות נוספות רבות.

מלון ממילא, ירושלים

 

בר 'המרתף' 

בר קיץ אמריקן קולוני // צילום: מיקלה בורסטו עוזיאל

מקום מפלט אינטימי ומרגיע הניחן באווירה מזרחית של המאה ה-19 במלון אמריקן קולוני ירושלים. הבר ממוקם במרתף עשוי אבן ירושלמית מקורית, רצפה מאבן ורודה עתיקה וכולל שלושה חדרים עם פינות ישיבה אפלוליות ורבות קסם, בחדר האחורי של הבר שמורה באר מים עתיקה השמשה את בני הבית.

 הבר המיוחד נודע בהיותו מקום מפגש פופולארי עבור עיתונאים זרים, אורחים ותושבים מקומיים. בבר המרתף ניתן ליהנות ממבחר מגוון של מעל ל-100 סוגי קוקטיילים, קלאסיים, אפרטיף, על בסיס שמפנייה, סוואר וקולינס, על בסיס מרטיני, מתוקים, ללא אלכוהול ועוד.  בנוסף על הבר מגוון מפואר של משקאות וויסקי, ליקר ואפרטיף. לבר המרתף תפריט אוכל שנבנה במיוחד והותאם לאווירת הבר, על ידי שף המלון ומסעדת 'ערבסק' המפוארת, שף דיויד דידס. 

עוד באמריקן קולוני, בר הקיץ בגינה הקסומה והמלכותית של המלון בו נעים ליהנות מקוקטיילים נפלאים, מנות קלילות ומרעננות. כל זאת לצלילי בליל שפות זרות ואל מול יפי המקום ופריחת הגנים.

לואי ונסן 1, ירושלים, 02-627-9777

לא כשר

 

"אוכל לנשמה" -  סדנה קולינרית לקראת חג השבועות

סדנת אוכל לנשמה בבית אבי חי  // צילום: דן פרץ

חגי ישראל נחגגים בדרכים וצורות שונות, אך אחד המאפיינים העיקריים והחשובים בחגים שלנו הוא האוכל, כמובן. לקראת חג השבועות יתקיים בבית אבי חי מפגש קולינארי וטקסטואלי שיעסוק במאכלים המאפיינים את החג – מההיבט ההיסטורי, החקלאי והיהודי וגם מההיבט המעשי של דרך הכנתם.   

את המפגש תפתח חיה גלבוע, מנהלת תכנית חברותא ממכון שלום הרטמן, שתדבר ותבחן את הטקסטים המסורתיים של החג מנקודת מבט של היהדות המתחדשת ותוך ניסיון לחקור ולהבין מהם השינויים שהתרחשו בתנובת הארץ לאורך השנים. גלבוע גם תספר על השינויים שחלו בסוגים השונים של זני פירות הארץ, אופן ותנאי הגידול שלהם וכן על היחס בישראל ובציונות לנושאי חקלאות, תנובת הארץ ולמקומם של הירקות והפירות ביהדות.

היבט נוסף בסדנה יעסוק בשאלה כיצד "השתלטו" מאכלי הגבינה על החג. בחלק זה של המפגש יתארח הדיי עפאים - חקלאי, איש אוכל ודמות מוכרת בנוף הירושלמי שילמד איך מכינים פשטידת חג משובחת. עפאים גם יספר על אופן ייצור הגבינות הייחודיות שלו ואופן הכנתן בדרך אורגנית וטבעית. הסדנה תכלול גם טעימות של גבינות מסוגים שונים וטיפים להכנת פשטידות ומאפים חלביים. 

15/5, בשעה 20:30. 

50 שקלים. פרטים נוספים באתר של בית אבי חי  www.bac.org.il.

המלך ג'ורג' 44 פינת רחוב קק"ל, ירושלים

 

שוק אומני אוכל של סלואו פוד ירושלים חוזר 

שוק אומני האוכל, נדב מלין קייטרינג לואיזה // צילום: אור קפלן

שוק אמני האוכל מטעם תנועת סלואו פוד ירושלים חוזר ויתארח בעין ראפה במסגרת פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה.  השוק, פרי יוזמה של השף נדב מלין מקייטרינג 'לואיזה' וראש תנועת סלואו פוד ירושלים יתקיים ביום שישי 11.5.18 החל מהשעה 10:00 בבית הספר הישן של עין ראפה (מול מסעדת מג'דה). 

בשוק יהיו דוכני אוכל רחוב מבית קייטרינג לואיזה: דוכן הבשרים שבו יהיו הכופתא בעלי גפן, נתח קצבים בצלייה מהירה של מגהץ פחמים והסלופי ג׳יי ג׳יי המפורסם שזה מעורב של אסדו בצלייה איטית למשך הלילה ובריסקט מעושן בתפוחים הכל מתובל ברוטב גריל על בסיס דיבס; דוכן הפינוקים של עמית עם טארט טאטנים מלוחים-מתוקים של אגסים וגבינה כחולה ובצלים עם גבינת עזים, דגים מטוגנים של מה שיהיה לדייג וגם פינוק לטבעונים של פרינטה עדשים כתומות ומנגולד מאודה; ממלכת המתוקים של לימור ולאה עם שטרודל תפוחים טרי טרי על המקום, סקסי דאניש רולז, עוגות שמרים בתפיחה איטית ועוד שלל חטאים מתוקים.

לצידם דוכנים של בשלניות מקומיות מהכפר עם דוכן ארוחת בוקר (פטר) עם שלל מאפים וגבינות כמו: בנקיש, קראסט זעתר ולאבנה טרייה; דוכן ליקוט צמחוני עם שלל ממולאים בעשבי בר כמו עלי לשון הפר, עלי מנגולד, מלוחייה, קישואים ממולאים, תבשיל סלק ועדשים, 'קודרה' - אורז עם תבלין אדום (קבסה) וחומוס; דוכן בשר עם מנות מורכבות כמו מסאחן, שראק - עלי סיגר ממולאים בשר, סינייה , קובה על גחלים, קובנייה ועוד. ודוכן קינוחים מסורתיים לרגל הראמדאן שמתחיל באותו זמן שיציע עטאייף, הריסה (עוגת סולת), עוואמה, זלאבייה, מוטפאק ועוד. 

בנוסף, יתארחו בשוק מיטב היצרנים והמגדלים מהאזור עם גבינות צאן, שמן זית , לחמים ומאפים, דבש, סילאן תמרים, ממרחים ועוד. באירוע ניתן לרכוש מוצרי מזון איכותיים ומקומיים ישירות מהיצרנים, וגם לשמוע מהם על תהליכי הייצור הייחודיים של המוצרים.

"סלואו פוד" היא תנועה עולמית הדוגלת בשימור התרבות הקולינרית ושימוש נרחב במזון מן הצומח, בזרעים, בבשר מחיות משק ובגינון מסורתי המתאים לבית הגידול המקומי. התנועה מאגדת יצרנים מקומיים ומשקים קטנים, שמייצרים אוכל טוב, נקי ובסחר הוגן, לרוב בשיטות מסורתיות.

יום שישי, 11 במאי החל מהשעה 10:00

עין ראפה (בית הספר הישן מול מסעדת מג'דה) 

לפרטים נוספים: קייטרינג לואיזה 025337120

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר