לא מעט בדיחות מתפרסמות מעת לעת ברשתות החברתיות על האוכל הצה"לי. כמו בכל מוסד גדול, גם בצבא הישראלי יש טבחים שיותר מוכשרים וכאלו שפספסו את ההכשרה כי היו בגימלים, ולכן האוכל לא ממש אכיל.
בצה"ל החליטו להיאבק בתדמית של הטבחים הצבאיים, ופתחו בתחרות טעימות בבית הספר למקצועות הלוגיסטיקה, במטרה לראות מי השף שיכין את הארוחה הישראלית ביותר. לראשונה לבשו השפים הצבאיים מדי שף חדשים שניפק להם הצבא.
בין המנות שהוגשו // תמונות: מתוך אתר צה"ל
השפים בישלו במשך ארבע שעות את הארוחות, ולבסוף הציגו מטעמים, שמי יודע אם אי פעם נראו בצבא הישראלי. רול פרגית מצופה בפירורי פלאפל, כוס קידוש עשויה קדאיף במילוי לפתן פירות הדר ומבנה אכיל של מסגד כיפת הזהב היו חלק מהמנות שהוצגו.
את הטעימות עשו השופטים, ביניהם קצין לוגיסטיקה ראשי תת אלוף יוסי אילוק, מפקד מערך המזון אלוף משנה ערן לפיד, יו"ר איגוד השפים הארצי קובי מזרחי, השף שלום קדוש, והמפקח הארצי לתחום המלונות וההכשרה משה כץ. בנוסף שפטו גם מפקד בה"ד 6 אלוף משנה ניצן ממרוד וירזין סלע.
השפים בעבודה // צילום: מתוך אתר צה"ל
המנה הזוכה // צילום: מתוך אתר צה"ל
לאחר דיון בין השופטים הוכרזו המנצחים בתחרות. במקום הראשון נציגי פיקוד דרום – רס"ל ארתור מוסייב מאוגדה 162 ורס"R שלומי רוטנשטיין מאוגדת עזה. במקום השני היו נציגי זרוע היבשה רס"ר שלמה אסייג ורנ"ג אופיר חניה. במקום השלישי זכו רס"ר נתנאל עמר וסמל נועם בובליל, גם הם מזרוע היבשה. אם שאלתם את עצמכם מה המנה המנצחת – מדובר במנת "שוק מחניודה" – שווארמה ישראלית לצד סלט ערבי, לאפה וטריו צ'יפסים.
הידיעה פורסמה לראשונה על ידי ליאור נוישטיין באתר צה"ל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו