אירוע צבעוני: ארוחה בצבעים באבו גוש

השף נדב מלין יגיש ארוחה בת שבע מנות, בה כל מנה היא בצבע אחד בלבד • משתה אבירים בכפר האמנים • צ'יקטי חוגגת 4

שף נדב מלין מכין את המנה הירוקה // צילום: perry easy

הכרומטיקה של חוש הטעם, יש דבר כזה. וכך נקראת הארוחה הקונספטואלית שיבשל השף נדב מלין ביום שלישי, 1 במאי בשעה 19:30 במתפרה - בית לאירועי תרבות באבו גוש.

נדב מלין מקייטרינג 'לואיזה', חוקר אוכל ושף יוצר, המתעמק בסוגיות שונות הקשורות לקולינריה, בישול ואכילה, לא מתייחס לאוכל במובן פשטני אלא מבקש תובנות. לפיכך, מציג מלין סדרת ארוחות יוצאות דופן המאתגרות את המוכר והקיים. במסגרת 'ארוחה בצבעים', מלין יפתיע את אורחיו בארוחה בת שבע מנות, בה כל מנה היא בצבע אחד בלבד. 

צבעוניות המנה המוגשת היא הדבר הראשון שנתפש בחושים ושולח שלל רמזים לעומק התודעה לגבי מה שהולכים לאכול. נטרול הצבעוניות מעורר תחושות חדשות כלפי האוכל, שבע מנות, שכל אחת מייצגת צבע שונה, מרכיבות את הארוחה הזו שמייצרת חוויה של התבוננות מעבר לצבעים - אל הצורות, הריחות, המרקמים והטעמים.

ארוחה בצבעים היא מסע למעמקי התודעה הקולינרית המאתגרת את מרחבי התפיסה והאסתטיקה של חוש הטעם. זו חוויה באור שונה, שלוקחת את הסועדים למקומות חדשים ואל זיכרונות נושנים לאורך ספקטרום של רגשות.

 

ארוחה בצבעים -  יום שלישי, 1 במאי

המתפרה, רח' האלה 2 אבו גוש

מחיר: 350 ₪ לסועד כולל יין, קפה ושירות

טלפון להזמנות: 02-5337120 או בנייד 052-2633918

 

משתה אבירים בזיגל

שרקוטרייה נקניקיות צוריסוס בעידון קל על כרוב כבוש // צילום: יהודה צרפתי

נחי אלקין הוא דמות מיתולוגית בקולינאריה הצפונית. מי בישל שנים בביסטרו הכפרי "בטי ונחי" בישוב רמות, חובר לשפים רותם צרפתי וגיל גרין ממסעדת הבשרים הכשרה זיגל באניעם רמת הגולן לערב של משתה אבירים. 

אלקין מתהדר בלקוחות נאמנים וותיקים שישמחו למוצא ידיו עתה שהביסטרו נסגר ועל כן מה רבה השמחה שהאיש ומאכליו חוזרים אל המטבח.

ערב האבירים האותנטי שהיה נוהג אלקין לקיים אצלו במסעדה במושב רמות, ייערך שוב באופן חד פעמי, ביום חמישי, 26.4, החל מהשעה: 20:30, במסעדת זיגל הכשרה בכפר האמנים אניעם ברמת הגולן. ערב הקונספט הייחודי, "מסדר האבירים של נחי", הינו ערב מיוחד ויוצא דופן שהגה נחי, בו יסובו הסועדים סביב שולחן אבירים ארוך, יעטו תלבושת מיוחדת, יושקו ביינות בוטיק ישראליים במשך כל הערב, וכמובן ייהנו מתפריט מיוחד של מגוון נתחי בשר איכותיים כיאה למשתה אבירים, את הערב ינעים מוני הראל עם הבוזוקי.

תפריט האבירים בזיגל: שרקוטרי איכותי וביתי מתוצרתו של השף צרפתי, טחול ובמיה ביין אדום, רוטיסרי שמתפרק בידיים, נתחי אנטריקוט מיושן ומעושן, אסאדו זיגל ממעשנת המסעדה, הכבש המפורסם של נחי ועוד הפתעות. 

 מחיר לסועד: 250 שקלים.

 

משתה אבירים מיוחד, מסעדת זיגל הכשרה בכפר האמנים אניעם; 250 שקלים לסועד; יום ה', 26.4, החל מהשעה: 20:30. יש להזמין מקום מראש בטל': 048335533

 

מסעדת צ'יקטי התל אביבית חוגגת 4

צ'יקטי // צילום: איליה מלניקוב 

המסעדה השמחה והטעימה תחגוג את יום הולדתה ה-4 במסיבת "ספונטינו" איטלקית וקיצית, עם מנות מיוחדות, מהנות וקטנות ומשקאות מרעננים מארץ המגף. כל זאת בצהרי יום שישי 27 באפריל.

מסעדת "צ'יקטי" התל אביבית הפכה בארבע השנים האחרונות לשם דבר והציגה בפני התל אביבים את עולם הטפאס האיטלקי, הלוא הם הצ'יקטי. סועדי המקום נהנים ממנות איטלקיות קטנות, מיוחדות ומגוונות, לצד משקה איטלקי או כוס יין משובח. את יום ההולדת הרביעי יחגגו בצ'יקטי ברוח פועלה, עם מנות קטנת וססגוניות.

מסיבת יום ההולדת של "צ'יקטי" תתקיים במתכונת בר פתוח שעליו יהיו מוגשות מנות ספונטינו רבות ומגוונות, שיכללו את הספיאדני (שיפודים איטלקיים), פיצטות איטלקיות, כיסוני פנזרוטי ועוד. כמו כן, עבור החגיגות יוצע תפריט עשיר במיוחד של קוקטיילים מארץ המגף המתאימים לעונת הקיץ שבפתח, כדוגמת נגרוני עם טימין (ג'ין בומבי מושרה בטימין, מרטיני ביטר, מרטיני רוסו), לימון שפריץ (מרטיני ביאנקו, לימונצ'לו, ביטר לימון, בירה), מרטיני, קערת פונץ' גדולה, מבחר יינות ועוד.

כל המנות והאלכוהול בתפריט הספיישלים באירוע יהיו במחיר מוזל של 25 שקלים.

בין מנות הספיישלים שיוצעו במסיבת הספונטינו:

מנות המוגשות על לחם: קרוסטיני כבד קצוץ, סלט ביצים, סלמון מעושן ועוד. פאדינה - סלסה וורדה, מוצרלה וברזאולה. פיצטות -  ביאנקה זוקיני, סלומי, מורטדלה. פריטטה במגש חתוכה לקוביות עם מגוון תוספות.

מהים-דגים /פירות ים: מחבת מולים גדולה קרמבל, פרושוטו, סלט קר של פירות ים, פריטו מיסטו קלמרי ,לברק ,אנשובי ,עלי מרווה ושרימפס, אויסטרים, פולפטה סרדא –קציצות סרדינים, קונכיות חסה עם דג נא קצוץ על הסכין והצזיקי של האיטלקים.

ירקות : ארטישוק אלה רומנה משומר טרי עם לימון, אפונה טרייה, אספרגוס על מקל.

פריטו: פנזרוטי מטוגן במילויים שונים, ניוקי מטוגן, פרח קישוא מטוגן, ארנצ'יני – כדורי ריזוטו פריכים.

סלומי: נקניקים מארץ המגף על נייר ואיולי. 

 

Ciccheti

יהודה הלוי פינת מזא"ה 58, תל-אביב יפו

http://cicchetti.rest.co.il/

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר