"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רוצים חיים ארוכים? תרימו כוסית לחיים

חדשות נפלאות לאוהבי פעילויות הפנאי • שתיית אלכוהול, קפה והשמנת יתר יאריכו לכם את תוחלת החיים – בתנאי שייצרכו בכמויות מדודות

,עודכן
שתייה צנועה וכמה קילוגרמים עודפים הולכים יחדיו עם אריכות ימים // צילום: GettyImages

רוצים לחיות עד גיל 90? תתחילו לשתות – אבל בכמויות קטנות. מחקר חדש שבחן 1700 איש בגילאי תשעים ויותר, מצא כי צריכה של אלכוהול בכמויות מדודות היא אחד מחמשת הגורמים לתוחלת חיים גבוהה, כך פורסם היום בדיילי מייל.

המחקר, שהחל לעקוב אחר הנדגמים בשנת 2003, מצא שאלה ששתו שתי כוסותייןאובירהביום, הקטינה את הסיכון למוות מוקדם ב-18%. עוד מצאו כי עלייה מעטה בכמה קילוגרמים עודפים גם כן מורידה סיכון למוות מוקדם – אם כי רק ב-3%.

פרופסור קלודיה קוואז, מאוניברסיטת קליפורניה, אמרה ששתייה צנועה וכמה קילוגרמים עודפים הולכים יחדיו עם אריכות ימים. הנתון המשמעותי ביותר היה דווקא זמן לפנאי: אלה שהקדישו לפחות שעתיים ביום לתחביבים הקטינו את הסיכון למוות ב-21%, התעמלות של 15 עד 45 דקות הקטינה ב-11%, ושתייה של שתי כוסותקפהבממוצע ביום הקטינה ב-10%.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

"אין לי הסבר לזה", אמרה פרופ' קוואז, "אבל אני מאמינה שצריכה מדודה של אלכוהול תורמת לאריכות החיים".

בנוגעלהשמנה, פרופ' קוואז הסבירה שהגוף הביולוגי מוכוון להוספה של קילוגרמים לגילאים המאוחרים יותר. "מהניסיון שלנו, על מנת להקטין את אחוזי התמונה, הגוף צריך להעלות בין 5 ל-10 קילוגרמים כל עשור", הוסיפה.

מצד שני, הסיכויים לתמותה מוקדמת היו גבוהים יותר מקרב אלו שסבלו מתת-משקל. "אחוזי התמותה של הנדגמים שהיו בתת-משקל היו גבוהים ב-50% מהשאר", אמרה הפרופסור. "אין בעיה להיות רזה כשאתה צעיר, אבל זה רע מאוד כשאתה זקן".

עם זאת, אריכות הימים לא מבטיחה עמה שנים נטולות מחלות וסיכונים. פרופ' קוואז המליצה לאמץ את ההרגלים הללו לחיי היומיום אך הוסיפה כי הממצאים לא שיפרו את הסיכוי לחלות בדמנציה, למשל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר