"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מסתמן: 2,000 דונם יועברו ממגידו ליקנעם
קבינט השרים דן בתוכנית הזוכה לתמיכת משרד הבינוי והשיכון • מחצית מהקרקעות מיועדות לבנייה • במגידו מתכוננים למאבק: "יחנוק את היישובים"
אזור יקנעם // צילום: אייל מרגולין / ג'יניאילן ליזרוביץ

מסתמן: 2,000 דונם יועברו ממגידו ליקנעם

קבינט השרים דן בתוכנית הזוכה לתמיכת משרד הבינוי והשיכון • מחצית מהקרקעות מיועדות לבנייה • במגידו מתכוננים למאבק: "יחנוק את היישובים"

אילן ליזרוביץ
, עודכן

קבינט השרים לענייני דיור דן אתמול בתוכנית להעברת 2,000 דונם, שמהם 950 המיועדים לבנייה, מתחום השיפוט של המועצה האזורית מגידו לתחום השיפוט של העיר יקנעם הסמוכה. מהלך זה יוביל לבניית עוד 4,700 יחידות דיור, ויוסיף ליקנעם, שבה מתגוררים כ־24 אלף תושבים, כ־16,500 איש. במשרד השיכון תומכים בהתלהבות בתוכנית.

זה כשנה מנסה ראש העיר יקנעם לספח לשטח עירו אדמות של המושבים בסביבה, במטרה להרחיב את העיר הצפופה. למאבק הזה גויסו חברי כנסת לטובת כל הצדדים – המושבניקים, שרוצים לשמור על אופי יישוביהם; ויקנעם, שמבקשת לתת פתרונות דיור לאנשי ההיי־טק שעובדים במקום ולאוכלוסייה המתרחבת. ב־2017 נרשמה ירידה בהתחלות בנייה של יותר מ־18% בהשוואה לשנה הקודמת. במשרד הבינוי והשיכון מחפשים כל פתרון להגדלת ההיצע, וכעת עניין סיפוח הקרקעות ליקנעם צובר תאוצה.

עוד באתר:

ישראל והודו - ברית דמים ועכשיו גם ברית כלכלית, פרשנותלא "התכסח" רק עם טראמפ: אבו מאזן וסעודיה במסלול התנגשותמקומם: מציעים כסף לחיילות תמורת מין

גורמים במשרד שנכחו בישיבת קבינט השרים אמרו כי אישור התוכנית הוא צעד חשוב בהגדלת היצע הדירות בארץ. "צריך לדאוג לתוספת של מיליון דירות ב־20 השנה הקרובות, אחרת תהיה לנו פה בעיה רצינית מאוד. הצפי הוא שבעוד 30 שנה, במלאות 100 לישראל, נכפיל את מספר התושבים ל־15 מיליון איש", אמרו הגורמים, "אנחנו חייבים לדאוג לזה כבר מעכשיו ולהכין עתודות קרקע שעליהן אפשר יהיה לבנות בנייה מרוכזת ואיכותית. במועצה האזורית מגידו כלל לא ירגישו את העברת 2,000 הדונמים. ההתנגדות שלהם היא רק פוליטית לקראת הבחירות הקרובות".

במשרד הבינוי והשיכון מתבססים על הנתונים שלפיהם במועצה האזורית מגידו מתגוררים כיום כ־12,400 תושבים בשטח של 173,430 דונם - כ־14 דונם לתושב, בממוצע. ביקנעם הסמוכה, לעומת זאת, מתגוררים 24,189 תושבים בשטח של 8,210 דונם - 0.33 דונם לתושב, בממוצע. השטח המתוכנן להעברה בין הרשויות הוא בסך הכל כאחוז ורבע מתחום השיפוט של המועצה האזורית מגידו. פחות ממחציתו מיועדת לבנייה, ובשאר שיישמר הייעוד המקורי: חקלאי, נוי וכדומה.

במועצה האזורית מגידו מכנים את המהלך גזל ומתכוננים להיאבק בו בכל כוחם. במנשר שפורסם במועצה נכתב כי צעד זה של הקמת שכונות ענק של יקנעם על אדמותיהם "יחנוק את היישובים, ימנע פיתוח וצמיחה ויחסל את החזון החלוצי והציוני של המייסדים".

גורמים במשרד השיכון טוענים כי גם תושבי מגידו ייהנו מהבנייה החדשה: "גם כעת מגיעים התושבים ליקנעם כדי לקבל שירותי בריאות, מסחר ובילוי. העברת הקרקעות והבנייה החדשה תוסיף ותשפר גם לתושבי מגידו את השירותים. הם דווקא צריכים לתמוך במהלך", אמרו הגורמים. עם זאת, הורו במשרד השיכון לכל הגורמים לבדוק ולשקול היטב את התוכנית לפני דיוני ההמשך בקבינט הדיור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...