"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תופעה: מציעים כסף לחיילות בודדות תמורת מין

הודעה המשדלת לזנות נשלחה בפייסבוק לחיילת בודדה • "מחפש מפגשים כיפיים, אינטימיים ומהנים תמורת 2,000 שקלים בשבוע"

,עודכן
"1-2 מפגשים בשבוע" (למצולמת אין קשר לכתבה) // צילום אילוסטרציה: עמי שומן

תופעת ההטרדות המיניות הפכה בחודשים האחרונים לאחד הנושאים החמים והמדוברים ביותר. זה החל בהוליווד והמשיך בפרשות חמורות שנחשפו גם כאן בישראל. ההטרדות המיניות החמורות נחשפו בגופים מובילים וכעת אנו עדים לתופעה חמורה גם בקרב חיילות בודדות.

ק', חיילת בודדה קיבלה בסוף השבוע האחרון הודעה בפייסבוק מאדם זר, בהודעה שנשלחה לק' היא קיבלה הצעה למפגשים "אינטימיים ומהנים" תמורת כסף.

"היי ק' ראיתי אותך בקבוצה של חיילים בודדים, אני ע', נעים מאוד, הייטקיסט בן 27 מתל אביב. אני יודע שזה לא שגרתי ואני לא מציע את זה לכל אחת, אבל יש לי הצעה מאוד מעניינת עבורך. אני מחפש מפגשים כייפים אינטימיים ומהנים בתמיכה כספית מצידי של 2,000 שקלים בשבוע בתדירות של 1-2 מפגשים. תוך שמירה על כבוד והבנה הדדית כמובן בדיסקרטיות מלאה. אשמח להכיר את זה יכול להתאים לך", זו לשון ההודעה שקיבלה ק'.

בשיחה עמה היא מספרת על שעברה: "זה פשוט נורא, גברים חושבים שנשים הן גושי בשר שאפשר לשחק בהן, התעוררתי ביום שישי האחרון וראיתי את ההודעה ופשוט הזדעזעתי, הוא ניסה לנצל את זה שאני חיילת בודדה וזה הדבר הכי שפל שבן אדם יכול לעשות, פשוט לנצל חולשות של נשים צעירות ולגעת בנקודות החלשות ביותר".

החיילת הצעירה התייחסה לעניין התופעה וסיפרה כי בעקבות הפוסט שפרסמה היא קיבלה פניות רבות מנשים שעברו הטרדות דומות. "פנו אליי חיילות נוספות שקיבלו הודעות כאלה, אני קיבלתי את ההודעה כי אני חברה בקבוצה של חיילים וחיילות בודדים והוא חשב שאני טרף קל אבל טעה בגדול. שוחחתי עם נשים שקיבלו הצעות דומות מהבוסים שלהם ומסוטים נוספים כאלה בפייסבוק וזה הפך פשוט לתופעה נוראית. אני בטוחה שיש נשים שהציעו להן את זה והן הסכימו כי אני יודעת איך מרגישה אישה שנוגעים לה בנקודת התורפה – אני מבקשת מכל אישה שמקבלת פניה כזאת שפשוט תחשוף את זה ולא תתן לדברים כאלה לעבור, אם היא ניצלה מזה, תהיה מישהי אחרת שתסכים ודבר שכזה יכול פשוט להרוס את חייה".

ק' כאמור היא לא היחידה שקיבלה את ההודעה המטרידה. מ', חיילת בודדה נוספת שחברה בקבוצת הפייסבוק בה חברים חיילים וחיילות בודדים קיבלה הודעה דומה, בניסוח דומה. בשיחה עמה היא מספרת על ההטרדה החמורה, "זאת תופעה חמורה, מדובר בבחור דוחה שחושב שהחיילות הבודדות מסכנות שיסכימו לקיים יחסי מין עבור כסף. מדובר בתופעה וזאת לא הפעם הראשונה שפונים אליי בצורה כזאת בגלל שאני חיילת בודדה, חושבים שחסר לי משהו, שאני חלשה, אני רוצה להגיד לכל מי שקורא את זה שלא חסר לי כלום, ההצעות האלה פשוט מבזות ומפחידות וכל העניין הזה חייב להיות מטופל באופן מיידי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר