מלאו מאכלינו באגוזים

עם קשיו, פיסטוקים או אגוזי לוז: מאכלי החג מתמלאים באגוזים ומעניקים קשת של טעמים לשולחן הסדר • 3 מתכונים

לא רק כיסי מלאו באגוזים אלא גם מאכליי. האביב הגיע ועימו גם הפסח והאגוזים במרכז העשייה: מחליפים פירורי לחם בתערובת קציצות רכת מרקם ועשירה בטעם, עוטפים בעדינות שוקיי עוף והופכים תבנית בנאלית למדיי למנה אלגנטית וחגיגית, וחוברים לתפוחי אדמה זעירים הצלויים בתנור לאורך זמן ומעניקים קשת טעמים ייחודית ביותר.

שוקיים במילוי קשיו וחזה אווז מעושן

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-6 מנות:

12 שוקיי עוף מנוסרות (לבקש מהקצב)

1 כוס קשיו לא קלוי

1/2 כוס קוביות חזה אווז מעושן

2 שיני שום קלופות

3 כפות גדושות ממרח שקדייה / חמאת אגוזים / טחינה

4 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפות עליי תימין

1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1. טוחנים במעבד מזון אגוזי קשיו, חזה אווז מעושן, שום, ממרח שקדייה למחית חלקה ואחידה, מתבלים במלח ופלפל.

2. מפשילים בעדינות את העור מהשוקיים, ממלאים במחית ועוטפים חזרה בעור.

3. מסדרים את השוקיים בתבנית, מושחים בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ועלי תימין.

4. בקלחת קטנה מביאים יין אדום לרתיחה, יוצקים את היין אל תבנית השוקיים.

5. צולים את השוקיים בתנור בחום בינוני גבוה (190 מעלות) במשך כ-15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לצלות במשך 15 דקות נוספות.

 

קציצות עגל עם צנוברים ופיסטוקים

צילום: לירון אלמוג // כלים באדיבות לגעת באוכל

רשימת חומרים לכ-20 קציצות:

1/2 ק"ג בשר עגל טחון

1 ביצה

1/2 כוס צנוברים 

1/2 כוס פיסטוקים קלופים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות סילאן

2 שיני שום קלופות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן נענע קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון טוחנים את הצנוברים והפיסטוקים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה.

2. בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות.

3. במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות על אש בינונית כ-3  / 4 דקות מכל צד עד שמשחימות.

 

תפוחי אדמה אפויים עם פטריות ואגוזי לוז

רשימת חומרים ל-6 מנות:

1 ק"ג תפוחי אדמה זעירים קלופים

6 יח' שאלוט קלופים

10 שיני שום קלופות

3/4 כוס אגוזי לוז מולבנים

1 כוס פטריות מיובשות 

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סילאן

מלח לפי הטעם

1 כף פפריקה

אופן ההכנה:

1. חולטים את תפוחי האדמה במי מלח במשך כ-5 דק', מסננים ומניחים בצד.

2. משרים את הפטריות המיובשות במים הרותחים במשך כ-10 דק'.

3. מערבבים את כל החומרים יחד עם הפטריות ונוזלי ההשריה של הפטריות.

4. מסדרים בתבנית אפייה ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-15 דקות. מנמיכים את חום התנור וממשיכים לאפות בחום נמוך (160 מעלות) את התבנית עטופה ומכוסה ביריעת אלומיניום

 

משאירה טיפ:

1. שוקיים מנוסרות הן חגיגיות ומהודרות יותר אך מלבד זאת אין שום מניעה בשימוש בשוקיים עם העצם בשלמותה.

2. אם השוקיים משחימות בטרם עת, מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום.

3. את אותן קציצות בדיוק אפשר גם להכין עם בשר הודו או עוף.

4. אפשר להחליף את הפיסטוקים והצנוברים במתכון הקציצות בשקדים או אגוז פקאן.

5. לא לדלג על שלב הבישול המקדים של תפוחי האדמה, הבישול המקדים מעניק להם רכות ומאפשר להם לספוג את כל הטעמים בזמן הצלייה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...