שוקולד: לא רק טעים אלא גם בריא

קוביית שוקולד מריר ביום יכולה לחולל לנו פלאים בגוף • שלושה מתכונים לרגל יום השוקולד המריר

עוגת פאדג' תפוזים // צילום: לירון אלמוג // עוגת פאדג' תפוזים

השבוע חל יום השוקולד המריר וזאת סיבה מספיק טובה כדי להתעמק בנפלאותיו.

1. השוקולד המריר טוב ללב.

2. צריכת שוקולד מריר מסייעת להתרבות החיידקים הטובים במערכת העיכול.

3. צריכת שוקולד מריר מסייעת בהורדת לחץ הדם.

4. צריכת שוקולד מריר מסייעת בהורדת הכולסטרול הרע LDL.

5. צריכת שוקולד מריר מסייעת בהעלאת הרגישות לאינסולין.

על פי ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית בסטודיו סי: "כשקונים שוקולד רצוי לשים לב שהוא יכיל לפחות 70% מוצקי קקאו. ככל שהוא מכיל יותר מוצקי קקאו כך גם מוסף לו פחות סוכר ושומן. לכן, יש לבדוק גם כמה סוכר ושומן יש בו ולהעדיף את המוצר שמכיל פחות שומן ופחות סוכר. לשוקולד שללא תוספת סוכר מוסיפים יותר שומן כדי לפצות על הטעם ובסופו של דבר, כמות הקלוריות כמעט זהה בין השוקולד הרגיל לזה שללא תוספת סוכר".

כלומר, לא רק תפוח בריא לנו, צריכה של קוביית שוקולד מריר ביום המכיל לפחות 70% מוצקי קקאו יכולה "להרחיק" אותנו מביקור אצל הרופא. 

עכשיו משסיימנו להתעמק בסגולות השוקולד המריר, זה הזמן ליהנות מכמה מתכונים שוקולד מושחתים וטעימים המתאימים במיוחד לחורף הקר.

עוגת פאדג' שוקולד תפוז עשירה בניחוח גראנד מארנייר

רשימת חומרים לתבנית מס.24 :

300 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

350 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר חום דחוס

1/3 כוס מים

1 וחצי כף קקאו איכותי

100 גרם ממרח השחר תפוז

6 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

2 כפות ליקר תפוזים (גראנד מארנייה או קאונטרו)

אופן ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל שוקולד חמאה, סוכר חום, קקאו ומים ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

2. מערבבים פנימה את הממרח והחלמונים.

3. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף קטיפתי.

4. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד, מוסיפים ליקר.

5. מעבירים לתבנית משומנת, מרופדת נייר אפייה משומן ואופים בחום נמוך 150 מעלות במשך כשעה.

6. לאחר האפייה העוגה נסדקת וצונחת במרכזה, לא לדאוג.

7. מצננים ומעבירים את העוגה למקרר. מוציאים מקירור כ-30 דקות לפני ההגשה.

 

עוגת שוקולד לבה עם פרלין אספרסו

רשימת חומרים ל-12 עוגות אישיות:

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום דחוס

5 ביצים

1 כוס קמח תופח

12 יח' פרלין קפה (או פרלין אחר שאוהבים)


עוגה אישית לבה, קינוח נהדר לחורף // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד, חמאה, סוכר לבן וסוכר חום.

2. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת השוקולד, מערבבים היטב עד שהביצים נטמעות בתערובת.

3. מוסיפים קמח תופח ומקפלים פנימה.

4. משמנים כלי הגשה אישיים חסיני חום או לתבניות אפייה אישיות חד פעמיים, יוצקים את התערובת לכלים עד 3/4 גובה.

5. נועצים במרכז כל עוגה פרלין שוקולד.

6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-12 דקות. אחרי 10 דקות כדאי להציץ ולוודא שליבת העוגות נשארת נוזלית.

7. מגישים חם.

8. אפשר גם לאפות 10 דקות בלבד, לצנן ולשמור במקרר ולחמם במשך כ-30 שניות במיקרוגל לפני ההגשה.

עוגיות שוקולד פאדג'

כלים באדיבות הכולבו מבית כולבו עידית ברמת אביב

רשימת חומרים ל-30 עוגיות:

350 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

2 כפות גדושות שמן קוקוס

1/4 כוס קמח

1/2 כוס שקדים מלוחים טחונים / אגוזים מלוחים טחונים וכד'

1/4 כפי אבקת אפייה

2 ביצים

1/4 כוס סוכר חום דחוס

1 כפית אבקת וניל /מחית וניל / תמצית וניל משובחת


עוגיות שוקולד אישיות, תמיד מנצחת // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. ממיסים 200 גרם שוקולד ושמן קוקוס לקרם חלק לגמרי

2. מקציפים ביצים וסוכר חום וקצף בהיר ותפוח, מוסיפים וניל.

3. מערבבים קמח, שקדים ואבקת אפייה.

4. מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, מקפלים את היבשים אל השוקולד, מוסיפים את יתרת השוקולד הקצוץ.

5. מסדרים על תבנית אפייה תלוליות אחידות במרווח מה אחת מהשנייה.

6. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ8 דקות עד שפני העוגיות הופך סדוק ומבריק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר