עונת הדובדבנים בשיאה, הם מתוקים וכה יפים. את הדובדבנים המובחרים, אלה המופלאים ביופיים וטעמם כדאי להגיש ככה כמו שהם או לקשט איתם מנות קינוח. כדי לרקוח ריבות, לבשל רטבים או לאפות מאפים כדאי להשתמש בדובדבנים בתפזורת, מחירם זול יותר ושאר מרכיבי המתכון ישביחו ויאדירו את טעמם.
מלבי רוזטה ודובדבניםרשימת חומרים ל-8 מנות:למלבי:לסירופ:לקישוט:אופן ההכנה:
קלפוטי דובדבנים

רשימת חומרים ל-6 מנות אישיות:
36 דובדבנים אדומים
2/3 כוס קמח
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס חלב
2 כפות שמנת חמוצה של פעם
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. חוצים את הדובדבנים לחצי ומוציאים את הגרעין.
2. מסדרים את חצאי הדובדבנים בצלוחיות הגשה אישיות חסינות חום.
3. מערבבים היטב את שאר החומרים לבלילה חלקה ואחידה.
4. ממלאים את הצלוחיות עד 3/4 גובה בבלילה.
5. אופים בחום בינוני נמוך (175 מעלות) כ-15 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
6. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים חמים.
לחמניות דובדבנים מיובשים ווניל עם ריבת דובדבנים

רשימת חומרים לכ-15 לחמניות קטנות:
ללחמניות:
1/2 קילו קמח
1 כוס מים
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כף מלח
50 גרם חמאה רכה
1 כף גרגירי וניל
3/4 כוס דובדבנים מיובשים קצוצים
לריבה:
250 גרם דובדבנים מגולענים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
ללחמניות: ממיסים את השמרים במים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-8 דקות לבצק רך, גמיש ואחיד.
יוצרים כדור בצק, עוטפים במגבת יבשה ומתפיחים חצי שעה בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים בגודלם ומתפיחים 10 דקות נוספות.
יוצרים לחמניות עגולות, מסדרים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפיה ומתפיחים כ-20 דקות.
מברישים בביצה טרופה ואופים כ-10 דקות בחום בינוני (180 מעלות)
לריבה: בקלחת קטנה מבשלים דובדבנים וסוכר לריבה סמיכה, מעבירים לצנצנת, סוגרים היטב את המכסה ומקררים.
נפתח לכם התיאבון? עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו