עונתם של המשמשים קצרה ומבשרת את בוא הקיץ. צבעם צהוב כתמתם יוקד כמו השמש הקופחת. קליפתם קטיפתית ולעיתים סמוקה וטעמם, טעם של חופש גדול. נכון, עוגת משמשים הפוכה היא קלאסיקה מתבקשת, אך חמיצותם המעודנת, מתיקותם האופיינית ומרקמם הייחודי מתאימים עד מאוד גם לתבשילים ומיני מאכלים מלוחים דווקא. הנה שלושה מתכונים קיציים.
משמשים ממולאים טלה

רשימת חומרים לכ-20 יח':
10 משמשים גדולים ובשלים
1/2 ק"ג טחון טלה
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 כוס עליי נענע, פטרוזיליה ושמיר קצוצים
4 כפות טחינה גולמית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. חותכים כל משמש לחצי ומתבלים את החלק הפנימי במלח ופלפל.
2. מערבבים את כל החומרים הנותרים לתערובת אחידה ומתובלת היטב.
3. מגלגלים כדורים כך שיתאימו לחצאי המשמשים.
4. ממלאים כל חצי בקציצה עגולה, מהדקים היטב, מסדרים על תבנית כך שהמילוי כלפי מעלה.
5. מזלפים מעט שמן זית וצולים בחום גבוה, 220 מעלות במשך כ-10 דק'.
שיפודי עוף ברוטב צ'אטני משמש וחלב קוקוס

רשימת חומרים ל-4 מנות:
500 גרם נתחוני עוף (עדיף פילה עוף)
1/2 כוס חלב קוקוס
לצ'אטני:
1/2 ק"ג משמשים בשלים חתוכים לקוביות גדולות
1/3 כוס סוכר דמררה
מעט זרעי כמון
מעט זרעי כוסברה
מעט צ'ילי גרוס
3 תרמילי הל שלמים
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה תבלין קארי
1/2 כוס חומץ תפוחים
1/2 בצל קצוץ
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
3 שיני שום פרוסות
להגשה:
4 משמשים חתוכים לקוביות קטנות
2 ענפי בצל ירוק חתוכים דק
2 כפות שמן זית
1 שן שום מעוכה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1/2 כפית גרידת לימון
מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים על אש נמוכה את כל מרכיבי הצ'אטני לרוטב סמיך מאוד, מתבלים ומסירים מהאש.
2. מוסיפים חלב קוקוס ומערבבים. משרים את נתחוני העוף בצ'אטני במשך כשעתיים.
3. משטחים את נתחי עוף על תבנית וצולים בחום גבוה, בחלקו העליון של התנור במשך כ-10 דקות. את שאריות הרוטב מחממים בנפרד במחבת.
4. משפדים את העוף על שיפודים.
5. מערבבים את כל מרכיבי ההגשה ומקשטים כל שיפוד, מגישים בצד את הרוטב החם.
סלט משמשים, כרובית צלויה ותרד טרי

רשימת חומרים ל-4 מנות:
6 משמשים חתוכים לפלחים
3 כוסות עלי תרד צעירים טריים
20 יח' שעועית ירוקה טרייה
3 כוסות פרחי כרובית קטנים
3 כפות שמן זית
1 כף תבלין קארי
1 כף גרגירי כוסברה גרוסים
מלח אטלנטי לפי הטעם
לרוטב:
1/2 כוס מיץ גזר (טרי)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית קארי
1 שן שום קצוצה
1 כף סוכר
מיץ סחוט מ-1/2 לימון
1/2 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חולטים את השעועית במי מלח רותחים ומצננים.
2. צולים את פרחי הכרובית עם שמן זית, קארי, גרגירי כוסברה ומלח במשך כ-10 דק' בחום בינוני גבוה 190 מעלות. מצננים.
3. מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הסלט, מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים את הסלט.
***
וכמה טיפים:
1. לריבת משמשים אנו מבשלים 1 ק"ג פירות חתוכים לקוביות עם 4 כוסות סוכר ומעט מיץ לימון.
2. משמשים כדאי לברור בקפידה, לוודא שהפרי קשה אך לא בוסרי שכן פרי בשל מדיי מרקמו קמחי ולא נעים למאכל.
3. כשמכינים שיפודים מחזה עוף כדאי לבקש מהקצב פילה של עוף, זהו נתח קטן, עסיסי וזמין בדרך כלל רק בהזמנה מראש.
4. אם רוצים להחליף את בשר הטלה הטחון, מומלץ להחליפו בעוף שמתאים יותר לקשת הטעמים מבקר.
5. אם אין מיץ גזר טרי אפשר להכין רוטב פשוט על בסיס שמן זית, שום, מיץ לימון ולתבלו בקארי ומעט סוכר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו