למה כדאי לבקר בגליל המערבי בסוף השבוע הקרוב?

פסטיבל "זמן גליל מערבי": סדנת לחמים בנהריה • מטעמים גרוזיניים בשמרת • שוק איכרים בתפן

הוזלה בעיקר במחירי גבינות עם אחוז שומן גבוה, צילום: אנטולי מיכאלו

האביב הגלילי בשיאו, ועמו פריחה משגשגת של קולינאריה מקומית. את כל אלה מאגדת עמותת "זמן גליל מערבי" לפסטיבל ייחודי עשיר בפעילות, באטרקציות ובאוכל טעים במיוחד. "זמן גליל מערבי" היא עמותה המאגדת מוקדי תיירות מקומיים ומקדמת את התיירות והפנאי באזור הגליל המערבי, מובילה מסלולי טיולי איכות קולינאריים ותרבותיים בשילוב עסקי הבוטיק המובילים באזור.

בימים חמישי-שבת, 19-21 במאי, יוצא לדרך זו השנה הרביעית פסטיבל אביב - זמן גליל מערבי.

לכבוד הפסטיבל הקרב ובא הגליל המערבי התמלא בפריחה סגולה וורודה של חוטמיות, יקבי הבוטיק בקבקו את היין, הבציר האחרון עבר מהחביות לבקבוקים, הגבינות הבשילו ומדפי המעדניות והמגבנות מתמלאים לקראת חג השבועות, המסעדות המקומיות מבשלות מטעמים עונתיים ומזג האוויר מזמין ונוח לטיולים.

התכנייה המגוונת והמפתה של הפסטיבל מאפשרת ליהנות מיום, יומיים וגם שלושה של הרפתקה קולינארית אמתית ברחבי הגליל המערבי. לרשימת האירועים והמלצות על לינה באזור

לאתר הפסטיבל

הנה כמה המלצות:

"סדנאות של פעם"- עפר ואיריס אבל במצפה הילה 

בקצה "מצפה הילה", ביער אלונים, ליד מתחם הלינה "מרפסת מהסיפורים" נמצא אתר: "סדנאות של פעם". המתחם הפרוע ושובה הלב בחצר ביתם של עופר ואיריס מציע מגוון סדנאות מעולם אחר. קדום וקדמוני. מיוחדת במינה היא סדנת "ליקוט מהשטח אל המטבח הביתי". זוהי סדנת שטח מעניינת ומעשית בה מלקטים צמחי מאכל ולומדים על תכונותיהם וסגולותיהם וגם מבשלים מטעמים מעניינים כמו ממרח חרובים וטחינה, סלט ג'רג'ר נחלים ואפילו זעתר סרפדים. ילדים ומבוגרים כאחד משחררים ומשתחררים ומתחברים לרובינזון קרוזו האישי החבוי בתוכם, ואף נהנים מארוחה נפלאה וטעימה מן הטבע.

 סדנאות נוספות אותם מעבירים הצמד: סדנאות הדלקת אש בשיטות עתיקות, סדנאות גילוף כלים באולר ואש, ערבי סיפורים על כוכבים ועוד.

• בתאום מראש בטל' -050-7405367 

• לגילאי 12 ומעלה/ מוגבל ל-20 איש.

• תה וקפה חפשי במקום.

מחיר: 100 ₪ לאדם  לשלישי במשפחה 75 ₪. (הנחות ללנים במרפסת מהסיפורים). 

לאתר

סדנת לחמים ב"קפה בריוש" בנהריה


צילום: אנטולי מיכאלו

בצל שדרת אקליפטוסים שקטה ופסטורלית בצפונה של נהריה, שוכן לו קפה בריוש - בית קפה ופטיסרי. הקפה הקסום הוקם ע"י חגית שטרן שמאז ומתמיד אהבה לאפות. יום אחד החליטה שטרן להתמקצע בתחום והחלה מסלול לימודים מקצועי ומכובד בארץ ובחו"ל. את סודות האפייה והקונדיטוריה הצרפתית הביאה חגית בכשרון רב אל ”קפה בריוש”, שם היא אופה לחמים מיוחדים, עוגות שמרים, עוגות בחושות ובריושים כמובן.

בנוסף למאפים המפתים, ניתן למצוא בבית הקפה תפריט עשיר מבוקר ועד ערב, מארוחות בוקר מגוונות (56 ש"ח ליחיד/ 109 ש"ח זוגית), פסטות בעבודת יד (54 ₪)., קישים (54 ₪), וכמובן מבחר רחב של עוגות לצד הקפה. קוראסון חמאה/ שקדים- (12 ₪), עוגת בריוש שוקולד- (42 ₪)., עוגת שזיפים- (39 ₪). 

במסגרת פסטיבל אביב של עמותת זמן גליל מערבי, תתקיים ביום חמישי, ה- 19.5.2016, בין השעות 17:00-20:00, סדנת לחמי מחמצת אותה תארח שטרן במטבח של קפה בריוש. בסדנה נלמד להכין לחם שיפון מחמצת, לחם קמח מלא עם חמישה דגנים, לחם אספרסו ושוקולד בלגי.

• משך הסדנא: 3 שעות

• סדנא מעשית, כשבסיום הסדנא כל משתתף יוצא עם לחמים הביתה.

• מחיר למשתתף 235 ₪ (כולל קפה ומאפה/עוגה)

• מספר המקומות מוגבל

לפרטים נוספים/הרשמה מראש: 054-9445490

קפה בריוש – רח' קק"ל 16 נהריה , לאתר

אוכל גרוזיני אותנטי בשותא

אחד המקומות השמחים והטעימים בגליל המערבי הוא המסעדה הגרוזינית "שותא". בלה ולאה, בעלות המסעדה מארחות את הסועדים בזרועות פתוחות ולבביות אין קיץ. מפליאות בסיפורים, בשירים ובריקודים. האווירה בשותא סוחפת וחווייתית וילדי הקטנים התמסרו למסע בין התרבויות וחזרו מוקסמים. המסעדה עמוסה שכיות חמדה גרוזיניות אוטנטיות וססגוניות. צלחות מאוירות, סכו"ם מפורזל ורקוע, צילומים עתיקים, חרבות מסורתיות וכמובן בקבוקי צ'צ'ה למכביר. המוזיקה השמחה נישאת באויר, יין גרוזיני נמזג אל הכוסות, והאוכל הנפלא טעים ביותר: 

חאצ'אפורי (46 ₪) • איספנחיס תרד וגבינות לוהט ונהדר (46 ₪) • 5 יח' חינקלי גבינות עסיסי (45 ₪) • 3 יח' חינקלי בשר מהמשובחים שטעמתי (29 ₪) • צ'יבוראקי פריך וממכר (52 ₪) • ובאלישווילי מצויינים, כיסוני דובדבנים מטוגנים שכל כך אופייניים לעונה (36 ₪) ועוד שפע מטעמים מהמטבח הגרוזיני.

שותא, החברה בעמותת זמן גליל מערבי, תציע לאורחים המגיעים לפסטיבל מנה/ משקה אביבי בהפתעה (יש לציין זאת בעת ההזמנה).

 קיבוץ שמרת, טלפון 053-8096649 

לאתר המסעדה

"טעם הגליל" - שוק האיכרים של הגליל המערבי


(צילום: אנטולי מיכאלו)

ביום שישי ה-20/5 בין השעות 10:00-16:00, יתקיים במוזיאון הפתוח בתפן, שוק איכרים ויריד תוצרת גלילית. על מדשאות המוזיאון בין הפסלים היפים יוצבו מבחר דוכני תוצרת גלילית במיטבה – יקבי בוטיק מהאזור: יקב שטרן, יקב לטם אורגני, יקב כישור ויקב יפתחאל, גבינות ממחלבות מקומיות יציגו תנובתן: מחלבת אלטו והגבינות של עדנה משק חפר. דוכן מאפים מעשה ידיה של חגית שטרן מקפה בריוש בו ימכרו לחמים, מאפים ועוגות. עגלת גלידת בוזה – פשוט גלידה, הגלידה האהובה והמופלאה מתרשיחא. קרקרים, גרנולה, שוקולד RAW וממרחים של חגית לידרור. וגם טעימות ממסעדות ומאכלים מקומיים כמנות טאפס מצוינות של אדלינה, כריכים עם בשרים מעושנים, לחמניות עם נקניקיות גרמניות ואמפנדס מבית לה פמפה ועוד מסעדות מקומיות.


גלידה בוזה. צילום  שחר גל נור 

בנוסף, יוצעו למכירה גם מוצרי קוסמטיקה טבעית מבית איה נטורל על בסיס מסורת דרוזית עתיקה בשילוב שמן זית. מבחר יצירות קרמיקה ואמנות נוספות.

כל זאת לצלילי מוסיקה חיה ושמחה.

בנוסף במתחם: הפעלות לילדים וביניהן: פינת צביעה ויצירה. "סיפורים על אש – סיפורים בדואים לכל גיל" סיפורים מיתולוגיים על תולדות האש כולל הדלקת מדורה (כל שעה עגולה). פעילות יצירתית של צוות המוזיאון הפתוח. 

ביום השוק, הכניסה לגלריות המוזיאון המוזיאון הפתוח תפן, באזה"ת תפן - ללא תשלום, כולל תערוכתה החדשה של עופרה צימבליסטה "המופע הגדול", שתפתח ב- 14.5.2016 לציון שנה למותה, אוצרת- רותי אופק. 

הכניסה לשוק חופשית, ללא תשלום. האוכל, המוצרים וההפעלות לילדים - בתשלום.

השוק מתקיים בתמיכת פדרציית דאלאס והסוכנות היהודית לארץ ישראל.

לפרטים: 050-2920800/ 052-9272674

ארוחת בוקר יוצאת דופן בלוחמי הגטאות


צילום: אנטולי מיכאל

ואם נשארים ללילה או שניים מומלץ להמשיך את החוויה הטעימה גם בארוחת הבוקר. ארוחת הבוקר של חדרי האירוח במתחם "בית וקיט" בקיבוץ לוחמי הגטאות היא ארוחה נפלאה. מבנה המסעדה מואר ומעוצב בעדינות רבה. צוות המקום ניחן באדיבות רבה והאוכל מצוין. 

פרוסות דלעת מתובלות בשמן זית וגרעיני דלעת, פרוסות סלק דקיקות, סלט עשבים טרי, סלט גזר מרוקאי עוקצני, מסבחה עדשים שחורות מצוינת, שפי ירקות צלויים, שלל גבינות. וגם עוגות נהדרות המוצעות לאורחים ונמכרות במקום כמו עוגות בחושות למינהן, בראוניס שוקולד משובצים אגוזי מלך, ריבועי לינזר טארט, עוגיות טחינה נימוחות, עוגיות שומשום פריכות.

ארוחת הבוקר המפנקת והייחודית פתוחה לקהל הרחב (בנוסף לאורחי בית וקיט), בימים שני-שישי בין השעות 08:00-12:00 (בימי שישי- בהזמנה מראש בטלפון).

מחיר: 75 ₪ למבוגר.

ילדים- עד גיל 3 ,ללא תשלום.

מגיל 4-10 - 40 ₪.

בכל המסעדות ובתי הקפה החברים בעמותת זמן גליל מערבי, המשתתפים בפסטיבל, תוגש מנה/ משקה אביבי הפתעה, לכל האורחים שיגיעו דרך פסטיבל זמן גליל מערבי (יש לציין זאת בעת ההזמנה).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר