3 מתכונים: מרק עם קניידלך - קצת אחרת

קניידלך דגים במרק דגים צלול • מרק ירקות עם כופתאות תפוחי אדמה • מרק עוף עם קניידלך אגוזים ועשבי תיבול

מרק העוף הצלול של אימא שלי הוא הטעים ביותר. וכששטים בו קניידלך קטנים ומושלמים בצורתם ובטעמם הוא המרק האולטימטיבי.

ומכיוון שכך, גמלה בין סירי ההחלטה לא לנסות כלל להתחרות אלא להתמלא בעבוע אחר וקצת שונה וחגיגי לא פחות. שלושה מרקים עם קניילדך והמון יצירתיות.

קניידלך דגים במרק דגים צלול

רשימת חומרים ל-6 מנות:

לקניידלך:

1/2 ק"ג דג לבן נקי מעור ועצמות (לוקוס, דניס, לברק)

1 כוס שקדים טחונים

2 כפות קמח מצה

1 ביצה

חופן עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)

1 כף גרגירי כוסברה גרוסים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

למרק:

2 אדרות דגים נקיות

2 כפות שמן זית

1 בצל קלוף וקצוץ

1 שומר פרוס דק

2 גזרים קלופים וקצוצים

1 שורש סלרי קלוף ופרוס

חופן גבעוליי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

למרק: מחממים בסיר את שמן הזית ומאדים את הירקות והאדרה.

מוסיפים מים עד גובה 2 אצבעות מעל הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך כ-30 דקות.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

לקניידלך: חותכים את הדג לחתיכות גדולות, במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים לעיסה אחידה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים ומניחים במקרר במשך כ-10 דקות.

בעזרת ידיים נקיות ומשומנות קלות יוצרים כדורים קטנים מהעיסה.

מבשלים בתוך המרק החם במשך כ-5 דקות.

מגישים מרק, קניידלך ומעט ירקות מבושלים.

מרק ירקות עם כופתאות תפוחי אדמה

רשימת חומרים ל-6 מנות:

למרק:

1 בצל קצוץ דק

2 יח' שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כרישה חתוכה לקוביות קטנות

2 יח' גזר קלוף וחתוך לריבועים קטנים

2 יח' קישואים חתוכים לריבועים קטנים

2 יח' תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות

חופן פרחי כרובית קטנטנים

2 כפות שמן זית

חופן פטרוזיליה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לכופתאות:

2 תפוחי אדמה גדולים

2 כפות גדושות קורנפלור

2 חלמונים

חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק)

אופן ההכנה:

1. למרק: בסיר גדול מחממים שמן זית ומאדים בצל, סלרי, כרישה וגזר.

2. מוסיפים את יתר הירקות, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומתבלים במלח ופלפל.

3. מבשלים על אש בינוני עם מכסה במשך כ-30 דקות.

4. לכופתאות: עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף וצולים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-שעה וחצי עד שמתרככים לגמרי.

5. מקלפים בזהירות ומועכים את תפוחי האדמה הרכים לפירה.

6. מוסיפים קורנפלור, חלמונים, עשבי תיבול, מלח ופלפל ולשים לבצק אחיד.

7. מגלגלים כדורים קטנים של בצק ומבשלים במי מלח רותחים במשך כ-3 דק' או עד שהכדורים צפים על פני המים.

8. מגישים מרק ירקות בליווי כופתאות.

מרק עוף עם קניידלך אגוזים ועשבי תיבול

רשימת חומרים ל-4 מנות:

למרק:

2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן שמיר

חופן פטרוזיליה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקניידלך:

1 כוס קמח מצה 

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם 

פלפל לבן לפי הטעם

1 כף שמן 

כוס ושליש מים רותחים 

2 ביצים טרופות 

1/2 כוס אגוזים גרוסים

2 כפות שמיר קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

למרק: מחממים סיר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.

מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה וגזר.

מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

מתקנים תיבול.

לקניידלך: מערבבים קמח  מצה עם מלח, פלפל שחור ופלפל לבן. מערבבים את השמן עם המים , יוצקים על הקמח המתובל ומערבבים. 

מוסיפים את הביצים, האגוזים ועשבי התיבול ומערבבים היטב . מצננים במקרר במשך שעה לפחות. 

מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. 

מרתיחים מים ממולחים בסיר גדול ומבשלים את הכדורים ברתיחה עדינה. מסננים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה.

מגישים שניים/שלושה קניידלך במנת מרק.

נפתח לכם התיאבון? עוד המון מתכונים ופינוקים עכשיו במדור האוכל!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...