ירענן את מטעמי החנוכה. סלט ירוק מאוד // צילום: לירון אלמוג // ירענן את מטעמי החנוכה. סלט ירוק מאוד

פייט לטיגונים: 3 מתכוני סלטים מרעננים

סלטים ירוקים וסלט עם סלק צלוי וגבינת עזים • אם קצתם בסופגניות ובלביבות נוטפות שמן - הנה סלטים שירעננו את האווירה

אם אתם ממשיכים ומטגנים בחדווה וברינה, הנה שלושה סלטים שירעננו את האווירה, יוסיפו צבע וטעם לשולחן החנוכה.

סלט ירוק מאוד

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 עליי חסה ערבית

2  מלפפונים חתוך לפרוסות דקות

2 יח' אבוקדו קטן בשל ורך חתוכים לקוביות

1 כוס פולי סויה (אדממה) קלופים ומבושלים

1 כוס עשבי תיבול מעורבים (כוסברה, נענע, בצל ירוק)

1/2 כוס גרעיני דלעת קלויים

לוינגרט:

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות חומץ אורז

2 כפות רוטב סויה איכותי

1/4 כוס שמן בוטנים

מיץ לימון מ-1/2 לימון

1 כפית סוכר חום

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הויניגרט.

2. שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט יוצקים מהרוטב לפי הצורך, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

סלט ירוק עם ויניגרט קארי

 רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 ראש חסה, העליים הפנימיים בלבד, שטופים, מיובשים וקרועים

1 כוס נבטים מסוגים שונים

2 יח' מלפפון פרוס דק

12 צנוניות קטנות פרוסות דק

2 כוסות שעועית ירוקה חלוטה וצוננת

לקרוטונים:

4 פרוסות לחם ישן חתוך לפיסות

2 כפות שמן זית

1 כפית אבקת קארי משובחת

קורט מלח אטלנטי

לרוטב:

1 כפית דבש

1 שן שום כתושה

1 כפית אבקת קארי משובחת

1/4 כוס חומץ תפוחים

1/2 כוס שמן זית

מיץ לימון לפי הטעם

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הקרוטונים ומייבישים בתנור בחום שינוני נמוך, 170 מעלות במשך כ-5 דקות עד שמזהיב ומתייבש.

2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים בעדינות את הסלט לפי הטעם. מקשטים בקרוטונים ומגישים. 

עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל! 

סלט ירוק עם סלק צלוי ו"שניצל" גבינת עיזים

רשימת חומרים ל-4 מנות:

לסלט:

2 יח' סלק

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקיקות

20 עליי חסה ערבית בהירים ופריכים חתוכים גס

חופן עלים ירוקים (תרד, פטרוזיליה, רוקט, כוסברה)

ל"שניצל" גבינת עיזים:

12 פרוסות עגולות של גבינת עיזים (ניתן להשיג פרוס ומוכן במעדניית הגבינות ברשתות השיווק)

2 ביצים

1 כף מים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפיות פפריקה

1/2 כוס קמח

4 כפות פירורי לחם

4 כפות פנקו (פירורי לחם יפניים, ניתן להשיג ברשתות השיווק במדף לצד פירורי הלחם)

2 כפות אורגנו יבש

שמן לטיגון

לויניגרט:

1/2 כוס שמן זית

2 כפות חומץ שרי (או חומץ יין אדום איכותי אחר)

2 כפיות דבש

1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים

2 שיני שום כתושות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לסלק: פורסים שתי יריעות נייר כסף על משטח העבודה, מניחים במרכז כל יריעה סלק שטוף אך לא מקולף. מזלפים מעל שמן זית, בוזקים מלח ופלפל. עוטפים את הסלקים בנייר הכסף וצולים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כשעה עד שמתרכך.

2. מצננים, מקלפים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.

3. לשניצל גבינה: בקערה קטנה ורחבה טורפים ביצים, מים, מלח, פלפל ופפריקה לבלילה אחידה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...