פילה ברמונדי עם פטריות ואספרגוס בחמאת שום ודאשי
המתכון באדיבות מסעדת קמפאי והשף דרור שושן
רשימת חומרים ל-4 מנות:
4 יח פילה ברמונדי או לברק או דניס טרי מאוד במשקל 150- 120- גר כ"א
50 גרם חמאה
8 יח אספרגוס טרי ועבה
2 פטריות פורטבלו פרוסות לעובי חצי ס''מ
3/4 כוס פטריות שימאג'י חומות
3/4 כוס פטריות שינוקי לבנות
כף עירית קצוצה
קורט מלח
קורט פלפל
גרידה מחצי יוזו טרי או לימון
לרוטב חמאת שום ודאשי:
30 גרם חמאה
1 כפית שום קצוץ
70 גרם מים
1/2 כפית אבקת דאשי (להשיג בחנויות המזרח הרחוק)
15 גרם סויה
15 גרם מירין
120 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לרוטב:
1. מרתיחים מים, דאשי, סויה ומירין עד לרתיחה
2. ממיסים את החמאה, ומטגנים את השום להזהבה קלה. מוסיפים באיטיות רבה את הדאשי הרותח תוך כדי עירבוב.
3. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד לסף רתיחה.
4. מבשלים יחד על להבה נמוכה במשך כ- 5 דקות ומסיפרים מעל האש.
להכנת המנה:
1. מבשלים את האספרגוס למשך דקה במים רותחים ומצננים במי קרח
2. משמנים קלות את הדגים, ממליחים ומפלפלים וצורבים במשך 3 דקות על צד העור , הופכים וצורבים במשך כדקה על צד בשר הדג.
3. מחממים חמאה במחבת כבדה, מטגנים את הפטריות כ -2 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים את רוטב השום והדאשי ומצמצמים מעט את הרוטב עד להסמכה קלה
4. מסדרים בצלחת הגשה את הפטריות מהרוטב, מעל מניחים את פילה הדג, יוצקים מהרוטב על הדג. מקשטים בעירית קצוצה וגרידת יוזו טרי.
פילה לברק "ים תיכוני"

המתכון באדיבות שף דרור שושן ממסעדת kepasa בבאר שבע
הכנה מוקדמת של סופריטו עגבניות:
1/2 כוס שמן זית
5 עגבניות בשלות ואדומות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות
1 שן שום
1 ענף תמין
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
אופן הכנת הסופריטו:
מחממים את שמן הזית בסיר שטוח ומוסיפים את הבצל ,השום והתימין, מטגנים באיטיות כ-20 דקות
מוסיפים את העגבניות המלח והסוכר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש , ממשיכים לבשל כ40-50 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
חומרים להכנת 2 מנות:
4 כף שמן זית
2 שן שום קצוצה
4 כפות סופריטו עגבניות
4 כפות יין לבן יבש
8 זיתים מרוקאים מצומקים
1/2 פלפל אדום קלוי וקלוף חתוך לרצועות
8 פלחי עגבניות לחות בשמן
8 צימוקי עגבניות שרי
2 ארטישוק ימשומר חתוך לרבעים
400 גרם פילה לברק נקי מעצמות
8 עלי אורגנו
חופן עלי טימין טרי, בזיליקום, פטרוזילייה קצוצה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. במחבת נונסטיק צולים את פילה הלברק כ3 דקות מצד העור ,ממליחים את בשר הדג בעדינות, הופכים וצולים עוד דקה מהצד השני
2. במחבת יפה המתאימה להגשה ,מחממים שמן זית ,מוסיפים את השום ,תימין ומטגנים קלות,מוסיפים את סופריטו העגבניות ,והיין הלבן והאורגנו.
3. מוסיפים למחבת את הפלפלים הקלויים, הזיתים פלחי העגבניות ,הארטישוק וצימוקי השרי
4. מבשלים יחד כ2-3 דקות ומסדרים את פילה הלברק במרכז המחבת , ממשיכים לבשל יחד כחצי דקה נוספת, מפזרים פטרוזילייה קצוצה ועשבים מעל ומגישים.
אהבתם את המתכונים? גם אותם לקחנו מ-5 המקומות הקולינריים הכי שווים בב"ש
עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו