השניצל של נואר

כי אין מה לעשות, מטוגן זה טעים • ניסינו את שניצל הפאר התל אביבי, ועוד נחזור

השניצל של קפה נואר // צילום: גיל לביא // שניצל מוקפד בריא בהרבה מובנים, גם אם הוא מטוגן

מבחן השניצל האפוי הותיר את ילדיי ואותי כמהים כמיהה עזה לזה המטוגן. ואם כבר שניצל, אז זה של קפה נואר. עם כניסתנו להיכל הוותיק והידוע הודעתי לילדי שחייהם עומדים להשתנות, או לפחות דעתם על שניצלים, לנצח.

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

לא היה צורך בתפריט, גם לא בהסבר על מנות הספיישל. התיישבנו משימתיים אל השולחן והזמנו שלוש מנות שניצל עוף. ה-שניצל הכי מפורסם בארץ. זה שלמשמע שמו "השניצל של נואר", בטני משמיעה קולות נהימה רמים ומפחידים. היא רוצה אותו כאן ועכשיו! 

השניצל הדק והפריך הגיע אל השולחן, עיניהם הבורקות של ילדיי נפערו בתאבון גדול. חיש החלו זוללים את המרבד הפריך. אל חלל המסעדה נזרקו שלל מילים "טעים, הכי טעים, כל כך טעים, אני לא יכול לחשוב על שניצל טעים מזה - גם לא שלך אמא...".

ואני נותרתי להרהר. בין ביס לביס חשבתי על סוגיית השניצל. מטוגן או שמא אפוי, בריא לגוף או בריא לנפש, או אולי אף לשניהם?! סיכמתי ביני לבין עצמי, ששניצל העשוי מנתח עוף טרי ומובחר, פירורי לחם העשויים במקום מלחם אמיתי (כן, כן - פירורי לחם בעצם מכינים מלחם ישן), מתובל ביד עדינה וזהירה ומטוגן בשמן נקי בטמפרטורה נכונה - שניצל מטוגן מפואר ומוקפד שכזה בריא בהרבה מובנים מכל שניצל אפוי אחר. ולא תשכנעו אותי אחרת.

מחיר שניצל נואר: 54 שקלים, בתוספת פירה וסלט ירוק לצדו 

קפה נואר, אחד העם 43, תל אביב  

המתכון של קפה נואר אמנם נשמר בכספת, ובצדק. אך הנה מתכון קלאסי ונהדר ופשוט להכנה.

עוד באתר:באיזו עיר בארץ הכי קל למצוא אהבה?שיחקה עם האייפון במהלך מקלחת - ומתה

שניצל קלאסי

באדיבות שף מלון כפר גלעדי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

500 גרם שניצל עוף משוטח (אפשר לבקש מהקצב)

לבלילה: 

• 4 ביצים שלמות 

• 1 כף חרדל

• 1 כף קמח לבן 

• מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם 

לציפוי:

• 1/2 כיכר לחם ישן

שמן לטיגון, לימון

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אופן ההכנה:

1. פורסים את הלחם שנשאר מיום קודם לפרוסות ואופים בתנור בחום נמוך, 150 מעלות כ-15 דקות עד ליבוש.

2. בעזרת מעבד מזון טוחנים את הלחם לפירורים.

3. טורפים את הביצים, מוסיפים חרדל, קמח ומתבלים במלח ופלפל.

4. טובלים את נתחי השניצל בבלילת הביצה, מנערים מעודפי נוזלים ומצפים היטב בפירורי הלחם.

5. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את השניצלים עד להזהבה יפה משני הצדדים.

6. מומלץ להגיש בליווי פלח לימון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר