5 מיליון דולר עברו בירושה לכלבה המשפחתית

איש העסקים ביל דוריס וידא שכלבתו לולו תזכה לטיפול מסור גם לאחר מותו והותיר לה ירושה מכובדת • רוצים להוריש סכום לחיית המחמד שלכם? כך תעשו זאת

כלבתו של איש העסקים ירשה מיליוני דולרים (לכלב שבתמונה אין קשר לידיעה) // צילום: רויטרס // כלבתו של איש העסקים ירשה מיליוני דולרים (לכלב שבתמונה אין קשר לידיעה)

אחת הסוגיות שהטרידו את איש העסקים ביל דוריס, תושב טנסי שבארה"ב, לפני מותו הייתה הטיפול בכלבת הבורדר קולי המבוגרת שלו, לולו. לאחרונה הוא הלך לעולמו, בגיל 84, ואז התברר כי דוריס הוריש לכלבה האהובה שלו קרן נאמנות של חמישה מיליון דולרים, שישמשו למימון הטיפולים בלולו אשר נמצאת תחת השגחתה של ידידתו, מרטה ברטון.

"אני ממש לא יודעת מה להגיד על זה, מעבר לעובדה שהוא אהב מאוד את הכלבה שלו. לולו היא באמת ילדה טובה", אמרה ברטון בריאיון לכלי תקשורת מקומי.

אך זה לא המקרה היחיד שבו בעליהם של כלבים משאירים להם ירושה שמנה. המלונאית האמריקנית ליאונה הלמסלי, שזכורה גם בהונאות המס שלה, הותירה לכלביה 12 מיליון דולר לפני שמתה בשנת 2007. כמו כן, איש עסקים בשם מוריאל סיברט העניק לכלבת הצ'יוואווה שלו גירל גירל סכום של 100 אלף דולרים, והשחקנית לורן באקול הקדישה עשרת אלפי דולרים לטיפול בכלבה שלה אחרי מותה.

במקרה אחר, חקלאי הודי שהחזיק בבעלות על כ-70 דונם של אדמה ונפטר לאחרונה, הוריש חצי מנכסיו לרעייתו ואת המחצית השנייה הקדיש לכלבו ג'קי. "רעייתי והכלב הם אלו שדאגו לי והם היקרים לי ביותר", הסביר לפני פטירתו.

עם זאת, בישראל לא נרשמו עד עתה צוואות מסוג זה. עו"ד דניאל פרידנברג ממשרד עורכי הדין "הופמן & פרידנברג", המתמחה בענייני משפחה וירושה, מעריך כי ייתכן שהתופעה לא נפוצה בישראל משום שהורשה לבעלי חיים, שנעדרים ישות משפטית, נחשבת לבעייתית מטבעה. לדבריו, הדבר עלול למנוע אפשרות של רישום זכויות או ניהול כספים, ואף להוביל לפסילת הצוואה.

אך עו"ד פרידנברג מוסיף כי "ניתן להעריך שקביעת מנגנון מסודר של בעל תפקיד, כמו נאמן, תאגיד, עמותה, מנהל עיזבון או כל גוף מוכר מבחינה משפטית בישראל, שיקבל מראש הוראות ברורות בנוגע לעתיד הפיננסי של חיות מחמד אהובות – לא ייפסל, וצוואה כזו אף תקוים".

במשרד עורכי הדין מבהירים כי "אפשר, מנגד, להעריך שהתנגדות לצוואה שכזו תתקבל בהבנה מסוימת. גם העיקרון של קיום רצונו של המת יכול לסגת מפני שיקולים רציונליים של הדרת בני משפחה, ללא אמתלה מוכחת או מפני טיעונים משפטיים בדבר חוסר מודעות או פגם בכשרות לצוות".

עוד אופציית ירושה היא באמצעות תרומת רכוש. "כל אדם רשאי להחליט, ככל שחפץ בכך, להוריש את כל רכושו לארגון או לגוף הפועל למען מטרה מסוימת", מסבירים במשרד. "כך, לדוגמה, קרה בישראל שאישה כתבה בצוואתה שהיא תורמת את ביתה לאחר מותה לעמותת צער בעלי חיים בתל אביב. הבית, שמוערך בשווי של מיליונים, למעשה שימש את העמותה לבניית מרפאה וטרינרית המשרתת את בעלי החיים הנטושים באזור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר