פלסטיק חד-פעמי: האמת המטרידה

ההשפעות הבריאותיות והסביבתיות של הכלים החד-פעמיים

בשיתוף מא"י מיחזור אלקטרוניקה

בפרק זה מארחת דנה רון את ד"ר עדי לוי, ראש התוכנית לתואר שני בקיימות במרחב העירוני והכפרי במכללה האקדמית אחוה וחבר הוועד המנהל באגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה, שיסביר לנו על ההשפעות בשימוש בכלי פלסטיק חד-פעמיים.

כלי פלסטיק חד-פעמיים הם כבר מזמן חלק מהיומיום שלנו – אך לשימוש בהם יש השפעות בריאותיות וסביבתיות משמעותיות עלינו. לאחרונה, הקביעה ולאחר מכן הביטול של המס על חד-פעמי העלו את הנושא לכותרות. אז, מה כל כך רע בחד-פעמי? והאם עלינו באמת להיגמל מפלסטיק לחלוטין?

אכילת אוכל חם בפלסטיק גורמת לשחרור חומרים שונים, שחלקם משבשים הורמונליים שעלולים לפגוע בפוריות ולהוביל להשמנת יתר ולסוכרת. מעבר לכך, הפלסטיק לא מתכלה לאורך מאות ואלפי שנים. הוא כן מתפרק למיקרופלסטיק: חלקיקי פלסטיק זעירים שממלאים את הטבע והים – ושלאחרונה אף הוכח שחודרים לגופנו.

אין חובה להפסיק לחלוטין את השימוש שלנו בפלסטיק. אך הפחתת השימוש בו, ובעיקר הגבלת השימוש למוצרים שנשתמש בהם לאורך זמן יכולות לתרום רבות.

בשיתוף מא"י מיחזור אלקטרוניקה

כדאי להכיר