טיגו , בקרוב בכבישי ישראל | צילום: באדיבות צ'רי

עכשיו זה רשמי: רכבי צ'רי הראשונים עושים את דרכם לישראל

לאחר עמימות של מספר חודשים ומעט מאוד פרסומים, הושקה פעילות תאגיד הרכב הסיני "צ'רי" בישראל • באופן סמלי ובטקס רשמי ומכובד בנמל אן-חווי בסין, עלו רכבי צ'רי הראשונים לאוניה בדרכם לנמל אילת ומשם לכבישי ארץ הקודש • תאגיד הרכב צ'רי נכנס למגרש של הגדולים - האם יביא בשורה חדשה לשוק הרכב הישראלי? 

בשיתוף תאגיד הרכב צ'רי

כבר מזה מספר שנים שתעשיית הרכב הסינית עושה כותרות בישראל עם כניסה של מותגים כמו MG, BYD ואחרות, ועכשיו "צ'רי" גונבת את ההצגה עם אירוע השקה מרשים ומרהיב כמו שרק הסינים יודעים להפיק. ביום חמישי האחרון, לאחר עמימות של מספר חודשים ועבודה מאחורי הקלעים, הושקה הפעילות בישראל באופן רשמי באמצעות טקס מרשים שבו השתתפו בכירים בתעשיית הרכב הסינית, נציגי ממשלה ואנשי עסקים בכירים. צ'רי לא חסכה באמצעים ואף דאגה להדפיס שלט בעברית שעליו הכיתוב בעברית "טקס שילוח רכבי צ'רי הראשונים לישראל". 

השקעה בפרטים הקטנים '' צילום: באדיבות צ'רי,

הרכבים, שעושים את דרכם ברגעים אלו לישראל הם ה-Tiggo 8 Pro שמוגדר כקרוסאובר יוקרתי בעל שבעה מושבים, ה-Tiggo 7, קרוסאובר משפחתי קומפקטי וה-FX, קרוסאובר קופה ונועז. אמנם הרכבים שיגיעו בגל הראשון אינם חשמליים, אך כולם מצוידים במנועי 1.6 ליטר טורבו. לפי הערכות הרכבים יגיעו לאולמות תצוגה כבר בשבועות הקרובים. 

הרכב הראשון עולה לאונייה // צילום: באדיבות צ'רי,

מדוע הסינים מתעניינים בשוק קטן כמו ישראל? הסיבה המרכזית היא שישראל היא יעד אסטרטגי להוכיח את ביצועי החברה כחלק מתהליך חדירה למדינות נוספות באירופה. בישראל יש מודעות גבוהה לאיכות ובטיחות ולכן הצלחה בשוק הישראלי תהווה נקודת פתיחה נהדרת לשווקים גדולים יותר, בשל סיבה זו הנהלת החברה מוכנה לעשות מאמצים אדירים להשביע את צרכיו ורצונותיו של הנהג הישראלי לצד עיצוב יוקרתי וחדשני. 

בשיתוף עם קרסו עם מחירים שוברי שוק, יוקרה ודגש מיוחד על בטיחות, נראה שצ'רי יכולה להשתלט על פלח שוק לא קטן. ובאשר לאופן המכירה, בקרסו מוטורס עתידים לפתוח רשת אולמות תצוגה נפרדים ופלטפורמה למכירה דיגיטלית. 

הרכבים מוכנים לצאת לדרך // צילום: באדיבות צ'רי,

צ'רי היא מותג צעיר יחסית בשוק העולמי והיא הוקמה בשנת 1993. למרות גילה הצעיר, צ'רי גאה להיות חלוצה בתחום הרכב ומתהדרת במקום הראשון במספר המכוניות, המיוצאות, במשך 19 שנה. בנוסף, היא משאירה אבק בשוק המקומי ל-15 מותגים סינים מתחרים, בשל היותה במקום הראשון בקצב הצמיחה והמכירות. כחלק מאסטרטגיית הגלובליזציה שמנחה את תאגיד הרכב, פתחו צ'רי מרכזי מחקר ופיתוח בארצות הברית.

החברה מעסיקה למעלה מ-5,000 עובדים ברחבי העולם, שאחראים למכירות גלובליות המצטברות בלמעלה מ-10 מיליון יחידות ליותר מ-80 מדינות ברחבי העולם. לפי הנתונים העדכניים ביותר, צ'רי יצאה סדר גודל של 148 אלף רכבים בחודשים שבין ינואר ליוני השנה. רק בחודש יוני, צ'רי יצאה 35.818 כלי רכב, עלייה של יותר מ-50% משנה שעברה וקבעה שיא חדש במונחים של יצוא חודשי.

לפרטים נוספים ועדכונים שוטפים אנו מזמינים אתכם לעקוב אחרי העמוד הרשמי של צ'רי בישראל:
https://bit.ly/Visit_Chery_FB

בשיתוף תאגיד הרכב צ'רי