כשמסעדה יפנית מחליטה להמציא את עצמה מחדש: סושי פיצה עם גבינה צהובה, רוטב עגבניות וזיתים – בדיוק הדוגמה למה שגורדון רמזי היה מכנה חוסר התאמה קולינרית מובהקת. צילום: מידג'רני

6 מנות שכדאי לכם להימנע מהן במסעדה – לפי גורדון רמזי

השף הבריטי הנודע מזכיר לנו שלא כל מה שמפתה בתפריט ראוי לצלחת שלכם ושווה את המחיר או את הסיכון לטעם ולבריאות שלכם

כשמדובר בבחירת מנות במסעדה, רובנו מתפתים לנסות משהו חדש או “מיוחד”. אבל גורדון רמזי, השף הבריטי, בעלים של מספר מסעדות מוערכות ותואר שיא גינס על ביף וולינגטון הגדול בעולם, מזהיר: יש מנות שכדאי להתרחק מהן. בראיונות ובתוכניותיו, כמו בעזרת השף (Kitchen Nightmares), הוא חושף שוב ושוב את הצד הפחות זוהר של המטבח – שימוש בחומרי גלם לא טריים, תפריטים מנופחים וטריקים שיווקיים שמסתירים מציאות פחות מגרה.


מרק היום – או בעצם מרק החודש

רמזי ממליץ לבדוק תמיד מה היה “מרק היום” אתמול. ייתכן מאוד שמדובר באותו סיר שמוגש כבר כמה ימים ברצף. מה שמצטייר כתפריט מתחדש יכול להיות בפועל מנה מאוחסנת, שאיבדה מזמן את הטריות שלה.


מנות המבוססות על שימורים

קשה לשכוח את הרגע בו רמזי מזהה באחד מפרקי "בעזרת השף" מנה מקופסת שימורים רק לפי הריח. שימוש בשימורים מעיד על קיצורי דרך, חסכון לא מוצדק ופגיעה בטעם. אם המנה מגיעה מהר מדי לשולחן או תמיד זהה לחלוטין – זו נורה אדומה.

פתרון מהיר וזמין לסנדוויץ' טעים – אבל טונה משימורים היא לא מה שאתם רוצים במנת מסעדת שף, צילום: Envato

מרכיבים שלא שייכים למטבח

לנסות פיוז’ן זה נחמד – אם יודעים לעשות את זה. כשמסעדה איטלקית מגישה מנות עם למונגראס או מסעדה יפנית מגישה “סושי פיצה”, זה סימן לחוסר מקצועיות ולא לחידוש קולינרי. רמזי מדגיש: מסעדות מצליחות דווקא כשהן מתמקדות במה שהן יודעות הכי טוב. 


“המנה המיוחדת” – לא תמיד כזו

רמזי מזהיר: כשמסעדה מציעה יותר מדי מנות מיוחדות, זה סימן לא טוב. לרוב מדובר בשיטה להיפטר מחומרי גלם ישנים. הדרך לזהות? אם הרשימה ארוכה מדי או המרכיבים לא עונתיים – עדיף לוותר.


סטייק עשוי היטב (Well Done)

לפי רמזי, להזמין סטייק “וול דאן” זה כמעט פשע קולינרי. בשר כזה מאבד את טעמו והמרקם הופך יבש וקשה. הוא ממליץ לא לעבור את רמת medium, או לכל הפחות לשאול את המלצר מה המלצת השף.

סטייק וול דאן – יוקרתי במראה, יבש בטעם. בדיוק הסיבה שגורדון רמזי מבקש מכם לעצור לפני שהבשר מאבד את הנשמה שלו,

“המנה הטובה ביותר בעיר”

כשרואים תיאור כמו “הפיצה המפורסמת” או “הסטייק הכי טוב בעיר”, כדאי לחשוד. בעיניו של רמזי, אוכל איכותי לא צריך יחסי ציבור מוגזמים – הוא מדבר בעד עצמו. פרסום יתר לרוב מעיד על ניסיון להסוות איכות ירודה. 

 


בסופו של דבר, הידע של רמזי מאפשר לנו – הסועדים – להיות חכמים יותר בבחירה. בפעם הבאה שתפתחו תפריט, תדעו לזהות את המלכודות ולבחור מנות שבאמת שוות את המחיר ואת החוויה.

המאמר נכתב בסיוע כלי AI ונערך על ידי עורכת המדור.

המקור: אתר Tasting Table. לקריאה מלאה: 6 Dishes To Avoid Ordering At A Restaurant, According To Gordon Ramsay

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...