נשארים בבית, מפעילים את המזגן על עוצמה מקסימלית ומורידים את כל התריסים כדי למנוע מאור השמש לחדור פנימה – אין טקטיקה שלא ננסה כדי לשרוד בחום כמו זה שפוקד אותנו השבוע – אבל אסור לשכוח שאפילו המזון שאנחנו בוחרים לצרוך משפיע על היכולת של הגוף שלנו לשמור על טמפרטורה נעימה. מזונות מסוימים לא רק מקררים את הגוף מבחוץ, אלא גם עוזרים לו לווסת את הטמפרטורה הפנימית בצורה טבעית ויעילה. ביקשנו מקלוד לעזור לנו לבחור את התזונה המושלמת לשרב.
יוגורט ומוצרי חלב קרים
האפשרות הכמעט מובנת מאליה בחום הוא להכניס לגוף דברים קרים. יוגורט טבעי עם פרוביוטיקה לא רק מקרר, אלא גם מסייע לאיזון החיידקים במעיים, דבר חשוב במיוחד בחום, כאשר הגוף במתח. הוספת פירות קפואים או מעט דבש הופכת אותו לארוחה מושלמת לימי חמסין.
גבינות רכות, כמו קוטג' או לבנה, מספקות חלבון ללא העומס הכבד של גבינות קשות. שתיית חלב קר או לסי (משקה יוגורט הודי מסורתי) מספקת קירור מיידי והידרציה ארוכת טווח.
משקאות קרים
מים הם הבסיס, אך משקאות מסוימים יכולים להיות יעילים יותר. תה ירוק קר מכיל נוגדי חמצון ומקרר את הגוף מבפנים. מים עם לימון, מלפפון ונענע לא רק טעימים, אלא גם מספקים ויטמינים ומינרלים נחוצים.
מיץ קוקוס טבעי הוא משקה האלקטרוליטים של הטבע – עשיר בפוטסיום ונתרן, בדיוק מה שהגוף צריך לאחר הזעה מרובה. הוא גם קל לעיכול ונספג מהר בגוף.
פירות וירקות עתירי מים
מלון, אבטיח, מלפפון ועגבניות הם לא סתם חטיפים רעננים – הם מכילים יותר מ-90% מים, ומספקים לגוף רוויה מהירה וקירור פנימי. האבטיח, למשל, מכיל ליקופן ואלקטרוליטים טבעיים, המסייעים לגוף להתמודד עם איבוד נוזלים דרך הזיעה.
ירקות ירוקים כמו חסה, מלפפונים וקישואים מספקים לא רק נוזלים, אלא גם מינרלים חיוניים. העלים הירוקים מכילים מגנזיום ופוטסיום, שעוזרים לשמור על איזון האלקטרוליטים בגוף – פרטים קריטיים כאשר מזיעים הרבה.
מזונות קלים לעיכול
תהליך העיכול עצמו מייצר חום נוסף בגוף. לכן, רצוי לבחור במזונות שדורשים פחות אנרגיה לעיכול. דגים לבנים כמו דניס, לוקוס ובקלה עדיפים על בשר אדום כבד. הם מספקים חלבון איכותי תוך הפחתת העומס על מערכת העיכול.
גם דגנים קלים כמו קינואה, בורגול ואורז מתאימים יותר מפסטה כבדה או מאכלים מטוגנים. הם מספקים פחמימות נחוצות לאנרגיה מבלי להכביד על הגוף.
תבלינים ועשבי תיבול מקררים
באופן מפתיע, תבלינים מסוימים מקררים את הגוף. נענע, כוסברה ובזיליקום לא רק מוסיפים טעם רענן למזון, אלא גם מפעילים קולטני קור בפה, ויוצרים תחושת קירור. הנענע במיוחד מכילה מנתול, המעורר תחושת קרירות גם ללא ירידה בטמפרטורה בפועל. לא סתם טעם מנתה פופולרי במסטיקים ומשחות שיניים שמיועדים לרענן את הפה.
כורכום גם הוא תבלין "מקרר", המסייע לגוף להתמודד עם דלקות הנוצרות כתוצאה מחשיפה לשמש. הוא מתאים במיוחד במשקאות קרים או בתבשילים קלים.
עצות מעשיות לימי חמסין
תזמון הארוחות חשוב לא פחות מהתכולה שלהן. ארוחות קלות ותכופות יותר עדיפות על ארוחות כבדות. הימנעו ממזון חם במהלך שעות שיא החום, והעדיפו סלטים קרים, פירות וירקות טריים.
קוביות קרח מפירות, ענבים או פירות יער קטנים קפואים יכולים לשמש כחטיפים מקררים ובריאים. גם הכנת מרקים קרים כמו גספצ'ו או מרק מלפפונים קר יכולה להיות פתרון מושלם לארוחת ערב קלה.
בסופו של דבר, המפתח הוא להקשיב לגוף ולתת לו מה שהוא צריך: נוזלים, מזון קל לעיכול ומזון שעוזר לו לווסת את הטמפרטורה באופן טבעי.
(הכתבה נכתבה בעזרת קלוד)
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)