מי אמר שאורז לבן לא יכול להיות בריא? גלו את המתכון של הדיאטנית קיילי סאקיידה לשדרוג האורז עם סיבים תזונתיים וחלבון – פשוט, טעים ומזין!. צילום: Tik Tok / nutritionbykylie

האם אפשר לשדרג את האורז הלבן עם סיבים תזונתיים וחלבון? לפי טיפ של דיאטנית, כן!

איך להוסיף חלבון וסיבים תזונתיים במרכיבים פשוטים ולשדרג את הארוחה שלכם בלי לאבד את הטעמים האהובים? כל מה שצריך לדעת על הטיפ הויראלי של דיאטנית טיק טוק אהובה

אורז לבן הוא אחד המאכלים הנפוצים ביותר במטבחים שלנו, אך לעיתים הוא מקבל ביקורת בשל היותו דל בחלבון ובסיבים תזונתיים. עם זאת, במאמר שפורסם באתר EatingWell, הדיאטנית קיילי סאקיידה מציעה פתרון פשוט וטעים לשדרוג האורז הלבן. מה דעתכם על אורז לבן עם עדשים וכוסמת? שדרוג כזה עשוי להוסיף לכם לאורז לא רק חלבון וסיבים תזונתיים, אלא גם טעמים חדשים ומרקם מגוון.

הדיאטנית קיילי סאקיידה, MS, RD, היא דמות בולטת בתחום התזונה, המשלבת ידע מקצועי עם גישה נוחה ונגישה. היא פעילה בעיקר בפלטפורמות TikTok, Instagram ו-YouTube תחת הכינוי @nutritionbykylie, שם היא חולקת טיפים תזונתיים, מתכונים קלים ומידע מבוסס מדע. כמו כן, קיילי היא מחברת הספר So Easy So Good, המדריך לקהל הרחב כיצד לשלב תזונה מאוזנת בחיי היומיום בצורה פשוטה וטעימה. לצפייה בסרטונים נוספים שלה, ניתן לבקר בערוץ YouTube שלה.

היתרונות של שילוב עדשים וכוסמת באורז הלבן

ההמלצה של סאקיידה מציעה את השילוב המנצח של אורז, עדשים וכוסמת, המוביל למנה מזינה במיוחד. כל מנה של מאה גרם מכילה כ-4.5 גרם סיבים תזונתיים ו-2 גרם חלבון. עם מנת אורז כזו, לא רק שתיהנו מטעמים חדשים, אלא גם תזכו לשדרוג משמעותי מבחינה תזונתית. מדובר במנה קלה להכנה, שנעשית בקלות במדיח האורז, כך שלא תצטרכו להשקיע הרבה זמן במטבח.

מה צריך כדי להכין את המנה?

ההכנה פשוטה וכוללת רק שלושה מרכיבים: כוס אורז לבן, חצי כוס עדשים וחצי כוס כוסמת. כל מה שעליכם לעשות הוא לשטוף ולשטוף את המרכיבים כרגיל, להוסיף כשלוש כוסות מים, ולהדליק את מכונת האורז. בסופו של תהליך, תקבלו אורז לבן משודרג, צבעוני ומלא בטעמים ומרקם חדש.

המתכון שמשדרג כל ארוחה

המתכון הזה אידיאלי לאנשים שמחפשים לשדרג את הארוחות שלהם בקלות, בלי לשנות הרבה את הטעמים. סאקיידה מציינת כי מדובר במנה שמתאימה לאנשים המעוניינים להעשיר את התזונה שלהם, מבלי להתאמץ או לשנות את טעמי המנה בצורה משמעותית. למעשה, מדובר במנה פשוטה, חסרת תיבול, כך שהשדרוג הוא בעיקר מבחינה תזונתית ולא טעמית.

המתכון מתאים במיוחד לארוחות הכנה מראש, כגון קערות עם חלבון וירקות, או כתוספת למנות עיקריות כמו עוף עם תיבול ג'רק. ניתן גם להוסיף אותו לפלפלים ממולאים מלוחים ולתכנן אותו מראש לשבוע הקרוב כדי להוסיף חלבון וסיבים תזונתיים לכל ארוחה.

השדרוג הקטן שיכול להוביל לשיפור תזונתי משמעותי

סאקיידה מסכמת את הסרטון שלה בהמלצה כי אין צורך לוותר על מאכלים אהובים כמו אורז לבן או להחליף אותם בכרובית כדי לאכול טוב. מדובר על שדרוגים קטנים כמו עדשים וכוסמת שיכולים להפוך את המנה הרבה יותר מספקת ומזינה, בלי מאמץ.

המנה הזו, שכוללת חלבון, סיבים תזונתיים ומרקם חדש, היא דוגמה מצוינת לכך שגם שינוי קטן בתזונה יכול להביא לשיפורים משמעותיים.

המאמר נכתב בסיוע כלי AI ונערך על ידי עורכת המדור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...