לבשל יותר, להזמין פחות. צילום: Midjourney

7 שינויים שיעזרו להאכיל את המשפחה למרות עליית המחירים

הקניות בסופרמרקט הולכות ומתייקרות, וגורמות לרבים להתחיל לחשוב פעמיים על מה שהם קונים ואוכלים. הנה העקרונות היסודיים לתזונה משפחתית בריאה וברת השגה

תכנון ארוחות חסכוני הוא מיומנות חיונית עבור משפחות המבקשות לאזן בין תזונה בריאה לבין מגבלות תקציב, במיוחד לאור עליות המחירים החוזרות ונשנות של העשור הנוכחי. עם תכנון נכון, ניתן להפחית את הוצאות המזון, או לפחות להימנע מעלייה דרמטית שלהן, מבלי להתפשר על איכות וטעם. ביקשנו מקלוד לאסוף לנו את הטיפים החשובים ביותר לאיזון בין שמירה על תזונת המשפחה לבין שמירה על התקציב המשפחתי.

1. תכנון תפריט שבועי

הקדישו זמן לתכנון תפריט שבועי, המשלב ארוחות פשוטות ומהירות בימים עמוסים וארוחות מורכבות יותר בסופי שבוע. כך תוכלו לוודא שיש לכם את כל המצרכים הדרושים מראש, ולהימנע מקניות דחופות יקרות.

תכנון ארוחות חסכוני אינו רק עניין של חיסכון כספי, אלא גם של ניהול זמן נכון, הפחתת בזבוז מזון, ויצירת הרגלי אכילה בריאים יותר לכל המשפחה.

2. קניות מתוכננות מראש

צרו רשימת קניות שבועית, המבוססת על התפריט המתוכנן. בדקו מה כבר יש במקרר ובמזווה לפני היציאה לקניות, כדי למנוע רכישות כפולות ובזבוז של מזון מיותר. קניית מוצרים מהצומח בעונה לא רק חסכונית יותר, אלא גם מבטיחה טריות וטעם מיטביים.

3. בישול בכמויות גדולות

הכנת ארוחות בכמויות גדולות וחלוקתן למנות מוקפאות חוסכת זמן וכסף. ניתן להכין תבשילים, מרקים, או קציצות בכמות גדולה, לחלק למנות ולהקפיא לשימוש בימים עמוסים. כך נמנעת הפיתוי להזמין אוכל מבחוץ ביוקר בכל פעם שאין זמן לבשל.

4. התמקדות במוצרי בסיס

קטניות, אורז, פסטה וביצים הם מקורות חלבון זולים יחסית, שיכולים לשמש כבסיס למגוון ארוחות מזינות. שלבו אותם עם ירקות עונתיים ליצירת ארוחות מאוזנות. למשל, תבשיל עדשים עם ירקות שורש בחורף יכול להיות ארוחה מזינה ומשביעה במחיר נמוך.

5. ניצול הנחות ומבצעים

עקבו אחר מבצעים בסופרמרקטים ורכשו מוצרים בסיסיים בכמויות גדולות כשהם בהנחה. לחלק מהסופרמרקטים יש "ימי שוק" עם הנחות על ירקות, ורצוי לעקוב אחרי אתרים וקבוצות ברשתות החברתיות המעדכנים על קופוני הנחה לרשתות ולמוצרים שונים. מוצרים יבשים כמו קטניות, אורז, ואפילו בשר קפוא יכולים להירכש בכמות גדולה במבצע ולהישמר לזמן ארוך.

6. הפחתת בזבוז מזון

תכננו שימוש בשאריות באופן יצירתי. לדוגמה, עוף שנשאר מארוחת שישי יכול לשמש למילוי סנדוויצ'ים או להוספה לסלט ביום ראשון. באופן דומה, ירקות שמתחילים להתרכך מתאימים למרקים או לתבשילים.

7. שיתוף במשימות הבישול

שלבו את כל בני המשפחה בתהליך התכנון והבישול. זה לא רק מקל על העומס, אלא גם מלמד את הילדים מיומנויות חשובות ומעודד אותם לטעום מאכלים חדשים שעזרו להכין, במקום לבקש לאכול חטיפים קנויים ויקרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...