"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי 7 שנים של המתנה, פיוטרישיה המצחינה פרחה בסידני
הפריחה משכה עד 20,000 מעריצים שעברו על פניה, בתקווה לחוות את הריח בעצמם. חלק מהמבקרים תיארו את הריח "כמו מוות", "כמו קקי", ו"כמו מי ביוב"
אמורפופאלוס טיטאנום, הידוע כפרח הגוויה. צילום: evenfh. באמצעות Shutterstock

אחרי 7 שנים של המתנה, פיוטרישיה המצחינה פרחה בסידני

הפריחה משכה עד 20,000 מעריצים שעברו על פניה, בתקווה לחוות את הריח בעצמם. חלק מהמבקרים תיארו את הריח "כמו מוות", "כמו קקי", ו"כמו מי ביוב"

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרח גוויה נדיר (לוף ענק) הידוע מדעית כאמורפופאלוס טיטאנום, שזכה לכינוי פיוטרישה (Putricia) פרח בגנים הבוטניים המלכותיים בסידני לאחר המתנה של שבע שנים מאז שהגיע. זוהי הפריחה החמישית בלבד של הפרח הנדיר שתועדה בגנים ב-15 השנים האחרונות.

הפריחה משכה עד 20,000 מעריצים שעברו על פני פיוטרישיה. חלק מהמבקרים תיארו את הריח "כמו מוות", "כמו קקי", ו"כמו מי ביוב", לפי דיווח של Sky News. פיוטרישיה הפכה ללהיט ברשתות החברתיות. שידור חי 24/7 בשם "צמח למות בשבילו" עבר את 500,000 זכה קרוב למיליון צפיות בסך הכל, כפי שדווח על ידי Sky News.

פרח הגוויה פולט ריח חזק הדומה לבשר רקוב שמושך חרקים להאבקה. הקבלות נוספות לריח כוללות מזון רקוב, גרביים מזיעות, או אפילו שום. הצמח, שמקורו ביערות הטרופיים של סומטרה, אינדונזיה, ידוע מקומית כ"בונגה בנגקאי", שפירושו "פרח גוויה" באינדונזית.

"היו לנו כמה שיחות בהתחלה על אם כדאי שיהיו לנו שקיות הקאה באזור" אמרה סופי דניאל, דוברת הגן שעיצבה את התצוגה סביב פיוטרישיה, והוסיפה שהצוות החליט בסופו של דבר נגד הרעיון.

לפרח הגופה יש את מבנה הפריחה הגדול ביותר בעולם, הוא יכול לגדול עד לגובה של שלושה מטרים, ולשקול עד 150 קילוגרם. במקרה של פוטריסיה, היא הגיעה לגובה של 1.6 מטרים (5 רגל 3 אינץ') עד יום חמישי, דיווח The Economic Times.

הוא פורח בדרך כלל פעם בכל שבע עד עשר שנים בטבע, והפריחה נמשכת 24 שעות שלאחריהן הוא נובל, מה שהופך את הופעתו לאירוע נדיר. כשהוא נובל, פרח הגוויה מפסיק להפיץ את הריח המבחיל.

הפרח מסווג כמין בסכנת הכחדה על ידי האיחוד הבינלאומי לשימור הטבע בשל בירוא יערות, פינוי בתי גידול והידרדרות הקרקע, המאיימים על בית הגידול שלו.

הפריחה פיוטרישיה משכה מעריצים מסורים לחממה בסידני. צוות הגן הקים מחסומים במטרה לנהל את הקהל שהגיע. המסלול אל פיוטרישיה כלל שטיח אדום, וחבלי קטיפה, כשברקע מתנגנת מוזיקה קלאסית.

לאחר הפריחה, גננים יתחילו בתהליך של האבקה ידנית של הצמח כדי להבטיח את המשך קיום המין. "אם נשיג האבקה מוצלחת, לפיוטרישיה עשויים להיות עד 400 צאצאים. נדאג להפיץ אותם לסוכנויות שימור אחרות " אמר ג'ון סימון, מנהל הגננות והאוספים החיים בגן הבוטני המלכותי בסידני, לפי ABC News אוסטרליה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...