מחקר חדש קושר צריכת גבינה קבועה להפחתה משמעותית בסיכון להתפתחות דום נשימה בשינה. החוקרים מצאו שאנשים שאוכלים גבינה באופן קבוע נמצאים בסיכון נמוך ב-28% לפתח דום נשימה בשינה, שאחד הגורמים המקדימים לו הוא נחירות חמורות. המחקר, שניתח נתונים מ-400,000 משתתפים בריטים, מציע שאכילת גבינה יכולה להיות נשק סודי נגד נחירות.
במאמר שפורסם בכתב העת Sleep Medicine, החוקרים ציינו שמצאו קשר בין "צריכת כמויות גדולות יותר של גבינה עם סיכויים נמוכים יותר לפתח דום נשימה בשינה". בעבר, אנשים הסובלים מדום נשימה בשינה הונחו להימנע ממוצרי חלב, כולל גבינה, במיוחד לפני השינה, מכיוון שהאמינו כי מוצרי חלב עלולים להחמיר דום נשימה בשינה על ידי הגברת ייצור ריר וחסימת דרכי האוויר. כעת, החוקרים מציעים שקשר זה עשוי להיות קריטי בטיפול בסיכון לדום נשימה בשינה.
לפי חוקרים מאוניברסיטת צ'נגדו בסין, גבינה יכולה להעלות רמות טסטוסטרון ולהוריד לחץ דם. גורמים אלה עשויים לתרום לסיכון המופחת לדום נשימה בשינה בקרב צרכני גבינה.
לדום נשימה בשינה יש השפעות בריאותיות ציבוריות חמורות, כולל סיכון מוגבר למחלות לב ושבץ. זו הפרעת שינה נפוצה, המשפיעה על כמעט מיליארד אנשים ברחבי העולם, ולעתים קרובות אינה מאובחנת מספיק. הפרעת נשימה חסימתית גורמת לדפנות הגרון להירגע ולהצטמצם או להיסגר למשך מספר שניות במהלך השינה, מה שמוביל להפסקות נשימה והתפרצויות נחירה רועשות כשהישנים חוזרים לנשום.
לא כל מי שנוחר סובל מדום נשימה בשינה – אבל שתי התופעות באות יחד לעיתים קרובות. ככל שהנחירות רועשות יותר, כך גדלים הסיכויים לסבול מדום נשימה בשינה. "התוצאות מדגישות את חשיבות איכות התזונה שלנו בניהול הסיכון לדום נשימה חסימתי”, הסביר ד"ר יוהאנס מלאקו מאוניברסיטת פלינדרס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
