X

אוכלים עם העיניים • 10 מזונות לשמירה על בריאות העיניים

בריאות העיניים משפיעה על איכות החיים שלנו. העיניים שלנו זקוקות לתזונה נכונה כדי לתפקד בצורה מיטבית. תזונה עשירה בוויטמינים ומינרלים יכולה להפחית את הסיכון למחלות ראייה שונות • להלן המזונות הטובים ביותר לתמיכה בבריאות שכל אחד מהם תורם לראייה חדה ובריאה

תזונה עשירה בוויטמינים ומינרלים יכולה לשפר את בריאות העיניים ולהפחית את הסיכון למחלות ראייה

כמו שאר הגוף, גם העיניים שלנו זקוקות לאספקה רציפה של נוטריאנטים כמו ויטמינים ומינרלים כדי לשמור על בריאותן. 

נוטריאנטים מסוימים, כמו ויטמין A, חיוניים לתפקוד העיניים ולראייה, בעוד שמרכיבים אחרים במזונות, כמו אומגה-3, יכולים לסייע בהפחתת נזקי תאים ולמנוע מחלות עיניים ואובדן ראייה.

שמירה על תזונה בריאה ועשירה בפירות, ירקות ומזונות מזינים אחרים היא אחת הדרכים היעילות ביותר לטפל בבריאות הכללית, כולל בריאות העיניים.

הנה, בסיוע ChatGPT, עשר מהמזונות המומלצים ביותר לבריאות העיניים:

מלון 

מלון עשיר בקרוטנואידים בטא-קרוטן, לוטאין וזאקסנטין, הנחוצים לראייה תקינה. קרוטנואידים הם פיגמנטים צהובים-כתומים הנמצאים בפירות וירקות מסוימים, כולל מלון.

מלון, צילום: pongpipat yatra / vecteezy

פטרוזיליה

כמו המלון, הפטרוזיליה מכילה קרוטנואידים כמו לוטאין, בטא-קרוטן וזאקסנטין, התומכים בבריאות העיניים ומקדמים ראייה בריאה. 

פטרוזיליה,

גוג'י ברי

גוג'י ברי עשירים בקרוטנואידים ומשמשים ברפואה הסינית המסורתית כטיפול טבעי למחלות עיניים. מחקרים מראים כי אכילת גוג'י ברי יכולה להעלות את ריכוז הקרוטנואידים בעיניים. 

ג'וג'י ברי, צילום: khunleestudio / vecteezy

פלפלים

פלפלים עשירים בקרוטנואידים ובויטמין C, המגן על תאי העיניים ומפחית את הסיכון למחלות עיניים כמו ניוון מקולרי.

פלפלים, צילום: Gerardo-Giuseppe-Ramos-Granadaֹ640-ai / vecteezy

ברוקולי

ברוקולי עשיר בקרוטנואידים ובויטמין C, המסייעים בהאטת התפתחות קטרקט ושמירה על בריאות העיניים. 

ברוקולי, צילום: NARONG KHUEANKAEW / vecteezy

גזר

גזר עשיר בלוטאין וזאקסנטין, המסייעים בשמירה על בריאות העיניים ומפחיתים את הסיכון למחלות כמו ניוון מקולרי וגלאוקומה. 

גזר, צילום: grmarc / freepik

עלים ירוקים כהים

עלים ירוקים כהים כמו קייל ותרד עשירים בקרוטנואידים ובפלאבנואידים, התומכים בבריאות העיניים ומגנים מפני נזקי קרני UV. 

ירקות עלים ירוקים, צילום: gstudioimagen / freepik

חלמוני הביצים עשירים בלוטאין וזאקסנטין, המפחיתים את הסיכון לניוון מקולרי ומשפרים את בריאות העיניים.

ארוחת ביצים וטוסט, צילום: vecstock / freepik

אגוזים וזרעים

אגוזים עשירים בויטמין E, המסייע בהגנה על תאי העיניים ומפחית את הסיכון למחלות עיניים. בנוסף, פיסטוקים עשירים בלוטאין וזאקסנטין.

זרעים, צילום: jemastock / vecteezy

דגים

דגים (וגם פירות ים) עשירים בחומצות שומן אומגה-3, המפחיתות דלקת ותומכות בבריאות העיניים. צריכת אומגה-3 עשויה להפחית את הסיכון למחלות עיניים ולשפר את הראייה.

סלמון, צילום: Siraphol Siricharattakul / vecteezy
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר