יש משהו מנחם מטבעו בכוס של מי ג'ינג'ר. בדומה למזונות צמחיים אחרים, מחקרים מראים ששורש זה יכול להעניק כמה יתרונות בריאותיים רציניים הודות לתכונות האנטי דלקתיות שלו. כדי להכין תה ג'ינג'ר, פשוט הוספו ג'ינג'ר טרי מגורר או פרוס למים רותחים והשרו אותו לפחות 10 דקות לפני סינון. תוכלו כמובן להתאים את היחס בין הג'ינג'ר למים בהתאם לטעמכם.
ג'ינג'ר (זנגביל בעברית) הוא צמח תבלין רב שנתי, שורשו בעל טעם חריף ומתוק. מקורו בדרום מזרח אסיה, אך הוא גדל כיום באזורים טרופיים רבים ברחבי העולם. השימוש בג'ינג'ר רפואי וקולינרי נעשה מזה אלפי שנים. הוא מכיל תרכובות פעילות רבות, ביניהן ג'ינג'רול, שוגאול וזנגרול. תרכובות אלו הן בעלות תכונות אנטי-דלקתיות, נוגדות חמצון ואנטי-בקטריאליות. ניתן לצרוך ג'ינג'ר טרי, מיובש, כבוש או כתבלין. ניתן להוסיף אותו למזון, להכין ממנו תה. כמה עובדות מעניינות על ג'ינג'ר: הוא קרוב משפחה של כורכום ופלפל שחור. שימש במשך מאות שנים כטיפול במחלת ים. נחשב לאפרודיזיאק במספר תרבויות. הוא מרכיב פופולרי במטבחים רבים ברחבי העולם.
יש לדעת, מי ג'ינג'ר הם לא 'רמדי' ולא 'משקה לניקוי רעלים', כפי שנאמר ברשת במקומות מסוימים. אבל ללגום אותם באופן קבוע בהחלט לא יכול להזיק - כל עוד אתם הולכים על גרסה לא ממותקת. במילים אחרות, זה לא תרופה. אבל אם אתם סקרנים לגבי היתרונות של של מי ג'ינג'ר, הנה מה שאתם צריכים לדעת:
יכול לעזור להרגיע בחילות
על פי Mayo Clinic, ג'ינג'ר יכול ביכולתו להקל על בחילות, מה שהופך אותו למומלץ במצבים שונים, כולל בחילות בוקר ובחילות הנגרמות על ידי טיפולי כימותרפיה. אנשי מקצוע רבים בתחום הבריאות, כולל הגסטרואנטרולוגית ד'ר ליסה גנג'ו, ממליצים על תה ג'ינג'ר למטופלים שלהם, במיוחד לנשים הרות שחוות היפרמזיס (מחלת הקאות מתמשכות שפוגעות בתפקוד היומיומי השכיחה בקרב נשים בהריון ראשון).
עשוי להקל על כאבי מחזור
מחקר שפורסם ב- Archives of Gynecology and Obstetrics מצביע על כך שג'ינג'ר יכול לסייע בהפחתת כאבי מחזור. ככל הנראה זה נובע מהתכונות האנטי דלקתיות שלו. היעילות של ג'ינג'ר בהקלה על כאב בזמן הווסת אף הושוותה לתרופות נוגדות דלקות לא סטרואידיות (NSAIDs) כמו אדוויל.
עשוי לסייע באיזון רמת הסוכר בדם
בעוד ששתיית בירה ג'ינג'ר ממותקת בהחלט לא תעזור לכם כאן, לג'ינג'ר יש קשרם לשיפור רמות הסוכר בדם באנשים עם סוכרת מסוג 2. צריכת 3 גרם של אבקת ג'ינג'ר ליום סייעה למטופלים לשפר את המדדים הגליקמיים שלהם בהשוואה לפלצבו, על פי מחקר משנת 2015 שפורסם בכתב העת Journal of Complementary and Integrative Medicine.
יכול לקדם ירידה במשקל
בעוד שמי ג'ינג'ר אינם פתרון ישיר לירידה במשקל, הם מציעים אלטרנטיבה טעימה ודלת קלוריות למשקאות ממותקים. על ידי בחירה במי ג'ינג'ר על פני משקאות ממותקים, ניתן לא רק להימנע מהתייבשות, אלא גם להתקדם אל יעדים רצויים המשקל במסגרת ניהול המשקל.
הפחתת הסיכון למחלות כרוניות
הג'ינג'ר עשיר בפיטונוטריינטים (תרכובות כימיות טבעיות המצויות בצמחים בעלי יתרונות בריאותיים) ומכיל תרכובות דמויות נוגדי חמצון העשויות לפעול נגד דלקת כרוניות. הפוטנציאל המשמעותי הוא הפחתת הסיכון למחלות כמו דלקת פרקים וסרטן. יתרה מכך, ג'ינג'רול וזינגרון - התרכובות האנטי-דלקתיות העיקריות של ג'ינג'ר - נקשרו להגבלת הגורמים שמתחילים את כל התהליך הדלקתי מלכתחילה.
השורה התחתונה
אם אתם לא אוהבים את הטעם, אל תרגישו חובה לשתות אותם כדי לשפר את הבריאות שלכם. חשוב יותר להקפיד על תזונה צמחית עשירה בירקות במקום להסתמך על מזון בודד (או במקרה זה, משקה) ליתרונות תזונתיים.
