"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ההרגל המגעיל בחדר הכושר שאתם צריכים להפסיק

לפי סקר חדש, אנשים רבים שמקפידים ללכת באופן קבוע לחדר כושר כדי להיות בריאים מפתחים הרגל לא בריא בכלל, שמסכן גם אותם וגם את המתאמנים האחרים

,עודכן
0השמעה
נשים מתאמנות ומזיעות בחדר כושר. צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית ideogram

סקר חדש ומזעזע מגלה שכמעט מחצית מהאנשים הפוקדים בקביעות חדרי כושר לובשים בגדים שבהם כבר הזיעו באימון קודם בלי לכבס אותם. נעזרנו ב-Cluade כדי לפרט את התשובות.

הסקר, שנערך בקרב 2,000 בריטים, מעלה כי רק 53% מהאנשים שהולכים באופן קבוע לחדר כושר מכבסים את בגדי האימון המיוזעים שלהם לאחר כל אימון. שאר ה-47% לובשים את אותם בגדים פעם שנייה.

ואם זה לא מספיק מגעיל, הסקר המשיך ובדק כמה אימונים בדיוק לוקחים עד שאנשים מכבסים את הבגדים – ומצא ש-20% לובשים את אותם בגדים 2 או 3 אימונים רצופים, 11% מתחו את זה ל-4-6 אימונים ו-6% התאמנו לא פחות מ-7 פעמים עם אותם בגדים לפני שכיבסו אותם.

רוצים לדעת עוד?

יש לנו עוד כל כך הרבה מידע מעניין לשתף איתכם! תנו לנו את המייל שלכם, וניתן לכם את הכתבות הכי מעניינות בעולם.

גברים היו בסבירות גבוהה יותר ללבוש שוב ושוב בגדים מלוכלכים: 24% מהם הודו שלבשו אותם בגדים 2/3 אימונים ברצף, לעומת 16% מהנשים. עוד 12% מהגברים לבשו את אותו זוג 4-6 פעמים לעומת 9% מהנשים.

כשנשאלו לגבי הסיבה או ההיגיון לדפוס הכביסה שלהם, 55% ציינו כי הם אינם מכבסים את בגדי האימון עד שהם מתחילים להסריח, לעומת 46% שמה שמכתיב את דפוס הכביסה שלהם הוא פחד מחיידקים. או לי זו הסיבה שלפי מחקרים, ציוד חדר כושר מכיל כמויות מדאיגות של חיידקים מזיקים – למשל, משקולות נמצאו כמושבות חיידקים מאוכלסות פי 362 ממושבי אסלה.

"מחזור" בגדי אימון מלוכלכים מגביר את החשיפה הגבוהה ממילא לחיידקים מזיעה, ומאפשר לפתוגנים להתפשט לבגדים ולציוד – מה שמהווה גם גורם לריחות לא נעימים וגם סכנה בריאותית.

כדי להימנע מלהיות חלק מההרגל המגעיל הזה:
- כבסו בגדי אימון, ובמיוחד תחתונים, לאחר כל שימוש, ללא יוצא מן הכלל.
- מכיוון שחיידקי הריח נמצאים בצד הפנימי של הבגדים, רצוי לכבס אותם הפוכים.
- השתמשו בחומר ניקוי כבד המיועד להתמודד עם ריחות וכתמים קשים.
- כבסו את בגדי ומגבות האימונים שלכם בנפרד מיתר הבגדים.
- אם אתם בכל זאת מתעצלים, לפחות תלו את הבגדים המיוזעים לייבוש כדי למנוע גידול חיידקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר