"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הערים האלו היו אמורות להיות פנינות נדל"ן – אבל הפכו לערי רפאים
בזמן שבישראל על כל דירה חדשה יש מאות קופצים, ברחבי העולם יש לא מעט מקרים הפוכים, של ערים שלמות שנבנו כדי לפתור משברי דיור אך נשארו ריקות מתושבים בשל חוסר ביקוש
עיר רפאים. צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית Stable Cascade

הערים האלו היו אמורות להיות פנינות נדל"ן – אבל הפכו לערי רפאים

בזמן שבישראל על כל דירה חדשה יש מאות קופצים, ברחבי העולם יש לא מעט מקרים הפוכים, של ערים שלמות שנבנו כדי לפתור משברי דיור אך נשארו ריקות מתושבים בשל חוסר ביקוש

מערכת feedy
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מחירי הדירות בישראל, וברחבי העולם, הולכים ומאמירים בשנים האחרונות באופן שמרחיק יותר ויותר אנשים מהסיכוי להיות אי פעם "בעלי בית", כפי שזה נקרא במקורותינו. אבל במקביל, קיימות בעולם לא מעט דוגמאות הפוכות, של פרויקטים ענקיים שבמסגרתם נבנו שכונות ואף ערים שלמות כדי להעלות את היצע הדירות – אלא שהם נשארו לבסוף ריקים, מעין "ערי רפאים". ביקשנו מ-Claude לספר לנו על כמה כאלה.

אחת הדוגמאות הבולטות לעיר רפאים היא קילמבה החדשה באנגולה. שכונת הענק המתוכננת הזו, ששטחה 30 קמ"ר, נבנתה בין השנים 2008-2012 על ידי מפתחים סינים, וכללה למעלה מ-750 מגדלי דירות בני 5-13 קומות לצד בתי ספר, בתי חולים ותשתיות אחרות. היא יועדה לאכלס עד חצי מיליון תושבים ממעמד הביניים ההולך וגדל במדינה, אך הפרויקט השאפתני, שעלותו נאמדה ב-3.5 מיליארד דולר, התבררה כיקרה מדי עבור קהל היעד, והותיר את הבניינים שנבנו על ידי קבוצת CITIC (החברה הסינית שמשרדיה נמצאיםבבניין התשיעי בגובהו בעולם) נטושים.

בטורקיה אירע בעשור הקודם מקרה חריג למדי של עיר-רפאים. בורג' אל בּאבַּס, בניגוד לרוב הפרויקטים הכושלים בעולם, לא נועדה להיות שכונה עממית, אלא מעין שכונת יוקרה למעמד הבינוני-גבוה, עם מעל 700 יחידות דיור המעוצבות כגרסאות מוקטנות של טירות אירופיות. בנייתה החלה בשנת 2014, אך נתקעה עקב סכסוכים עסקיים, והותירה את הבתים היוקרתיים באזור הכפרי נטושים.

בסין, המדינה שהציגה בעשורים האחרונים את הפיתוח המהיר בעולם, קיימות לא מעט דוגמאות לפרויקטים ענקיים שהפכו לערי רפאים. אחד מהם הוא מחוז צ'נגגונג בקונמינג. 50 מיליארד דולר הושקעו לפי הערכות בפרויקט הזה, שאמור היה להפוך למטרופולין חדש עד 2030, עם דיור ל-10 מיליון (!) תושבים. עם זאת, מחסור בעסקים, מקומות עבודה ושירותים, בשילוב עם המשבר הכלכלי הכללי, הוביל לכך שהעיר נשארה כמעט ריקה לחלוטין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...