"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקורונה חזרה להרים ראש בארה"ב. ומה בישראל?

מספר החולים והמאושפזים המאובחנים עם נגיף הקורונה בארה"ב עולה בהתמדה זה מספר שבועות. למה זה קורה דווקא עכשיו, ומה המצב בישראל?

,עודכן
0השמעה
ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה המוביל של הבית הלבן במאבק בקורונה. צילום: איי.אפ.פי.

דווקא כשהחום של הקיץ מעודד אנשים להירגע ולטייל בחוץ, מסתמנת מגמה מדאיגה: עלייה במקרי ההדבקה בקורונה בארה”ב. הזינוק בתחלואה בעונת הקיץ משמש תזכורת מפוכחת לכך שהמאבק במגיפה רחוק מלהסתיים.

בתי חולים בארה"ב מדווחים בימים האחרונים על עלייה מתמדת במקרי הקורונה, בניגוד לירידה של החודשים האחרונים. לפי המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), בשבוע ה-29 ביולי חלה עלייה של 12.5% במקרי אשפוז שאובחנו עם קורונה, מה שהצית מחדש את החששות בקרב אנשי מקצוע רפואיים וחוקרים כאחד. המספרים המבשרים רעות משקפים מציאות שאי אפשר להתעלם ממנה – הנגיף עדיין לא הובס, גם אם נדמה שהחיים חזרו למסלולם.

מעקב לאומי אמריקאי אחר הנגיף באמצעות ניתוח שפכים – שיטה ייחודית למעקב אחר הקורונה – שרטט את העלייה מאז השבוע האחרון של יוני. הדבר מסובך עוד יותר בשל העובדה שגל הקיץ הנוכחי אינו פועל לפי התבנית העונתית הצפויה של וירוסי נשימה אחרים. לאור העובדה שכל קיץ בשנים האחרונות מביא איתו עליה בהדבקות, ההתנהגות הלא טיפוסית של נגיף הקורונה מעלה תהיות לגבי הכוחות שמניעים את הזינוק הבלתי צפוי הזה.

רוצים לדעת עוד?

יש לנו עוד כל כך הרבה מידע מעניין לשתף איתכם! תנו לנו את המייל שלכם, וניתן לכם את הכתבות הכי מעניינות בעולם.

מומחים מנסים לנווט בין תיאוריות מרובות לגבי הגורמים התורמים לעלייה. ההקלה בצעדי הריחוק החברתי, העלייה בנסיעות לחופשות והחסינות הולכת ופוחתת מחיסונים קודמים מוזכרים כולם כגורמים אפשריים במשוואה המטרידה הזו. גורם נוסף הוא המשך התפתחות המוטציות והווריאנטים של הנגיף, שהחיסונים הקיימים אולי לא יעילים נגדם באותה מידה. ייתכן שההתכנסות של גורמים אלה מלבה את הגל הנוכחי, ומזכירה שהנגיף מסוגל להתפרץ מחדש אם לא נישאר ערניים.

לקראת הסתיו, רשויות הבריאות מתכוננות לשלב חדש של קמפיין החיסונים. נוסחת חיסון מעודכנת, המכוונת לגרסאות ספציפיות ומשלבת לקחים שנלמדו מהמגיפה המתפתחת, אמורה להיות זמינה. התפתחות זו משקפת את האופי ההולך ומתפתח של הקרב נגד הקורונה, כאשר מדענים וחוקרים פועלים ללא לאות כדי להקדים את הנגיף המתפתח.

אמנם הזינוק במקרי הקורונה בקיץ הזה אולי לא עלה לרמות שנראו בגלים קודמים, אך ההשלכות שלו משמעותיות. האתגר טמון לא רק בניהול ההשפעה המיידית, אלא גם בניווט במורכבות ההתנהגות העונתית של הנגיף כדי למנוע השפעות חמורות יותר בטווח הארוך.

כל זה, כמובן, מבוסס על האירועים בארה"ב. מבדיקהבפורטל הקורונה של משרד הבריאות הישראלינראה שאצלנו מספר המאומתים יציב בשבועות האחרונים, עם בין 70 ל-80 מאומתים מדי יום. עם זאת, בימים האחרונים ניתן להבחין בעלייה קלה מאוד, חזרה לכיוון הגבול העליון של הטווח היציב הזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר