טורטייה ספרדית. צילום: Freepik

המתכון לאומלט המושלם שלא דורש כמעט עבודה

אחד מהשפים הידועים בעולם המציא מתכון לאומלט שמוכן בכמה דקות, ולא דורש מרכיבים מיוחדים מלבד ביצים, שמן - ותפוצ'יפס

פשטות ואלגנטיות משתלבים לעתים קרובות כשמדובר ביצירות מופת קולינריות. במקרה של מתכון אומלט תפוצ'יפס, שיצר השף הנודע פראן אדריה, בעל מסעדת היוקרה "אל בולי", והופיע בספרו "הארוחה המשפחתית: בישול ביתי עם פראן אדריה", מדובר בעדות לאמנות המינימליזם. המתכון הזה יוצר מעין טורטייה ספרדית תוך שימוש במרכיבים מועטים: ביצים, צ'יפס משקית תפוצ'יפס או מקופסת פרינגלס, ושמן זית.

לפי ChatGPT, כדי להעריך באמת את הטעמים של המנה הזו, השף אדריה מדגיש את החשיבות של שימוש בחומרי גלם איכותיים. בחרו בצ'יפס המשובחים ביותר, בשמן הזית הטוב ביותר ובביצים הכי טריות שיש כדי להשיג את התוצאה הרצויה. מכיוון שהצ'יפס כבר מומלח, אין צורך אפילו לתבל את האומלט. עם זאת, הגשתו עם מעט מלח ופלפל יכולה להוסיף שכבה נוספת של ניואנס. למי שמחפש מגע של מורכבות, השף מציע לעטר עם עירית חתוכה דק, גבינת מנצ'גו מגוררת, או קורט פלפל חריף או פפריקה, המזכירה טורטייה מסורתית.

ואחרי שדיברנו על הרקע, בואו ניגש להוראות ההכנה:

שלב 1:

מתחילים בשבירת הביצים לתוך קערה בינונית. מקציפים במרץ עד לקבלת קצף בהיר, מה שאמור להימשך כ-4 דקות. למרות שהזרוע שלכם עשויה להתעייף, הפרס, בדמות אומלט רך ותפוח, שווה את זה.

שלב 2:

מחממים כף אחת של שמן זית במחבת נון-סטיק בגודל 25 ס"מ על אש בינונית.

שלב 3:

מוסיפים את הצ'יפס לביצים המוקצפות. קפלו אותם בעדינות כמה פעמים בעזרת מרית פלסטיק, כדי להבטיח שיהיו מצופים מכל הצדדים. תנו לצ'יפס לספוג את הבלילה במשך כדקה.

שלב 4:

יוצקים את תערובת הצ'יפס והביצים למחבת. השתמשו במרית כדי לפזר את תפוחי האדמה לשכבה אחידה, ולאחר מכן לשחרר בעדינות את החביתה מדפנות המחבת.

שלב 5:

לאחר שתחתית החביתה מתייצב ומקבל צבע קל, אך החלק העליון עדיין לא התייצב – בדרך כלל לאחר 3 עד 4 דקות – כסו את המחבת בצלחת הפוכה או במכסה גדול ושטוח. כשיד אחת מחזיקה את הצלחת והשנייה אוחזת בידית המחבת, הופכים בזהירות את החביתה על הצלחת, ומשחררים אותה מהמחבת.

שלב 6:

מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת למחבת, ולאחר מכן מחליקים את החביתה חזרה למחבת, כשהצד הלא מבושל כלפי מטה. מבשלים כ-2 דקות נוספות. בסיומן מחליקים את החביתה על צלחת, פורסים אותה למנות ומגישים מיד כדי ליהנות מהטעמים המענגים שלה בשיאם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...