"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החלטה טרגית: שיתוק או כאב בלתי נסבל

הדרמה שמרגשת את בריטניה: הניתוח היחידי שיכול לעזור לילדה הלוקה בתסמונת נדירה ישתק ויעוור אותה למחצה • הרשתות סוערות

,עודכן
אילוסטרציה// צילום: Gettyimages

מה אתם הייתם עושים? ילדה בריטית בת 11 התבשרה על ההשלכות הנוראיות של הניתוח היחיד שיכול לשים סוף לסבל שלה.

שאניה לורנס-רוסו החלה בשנת 2016 לסבול מכאבי ראש קשים והתקפים אפילפטיים. בתחילה סבלה מ-30 התקפים ביום וכן מכאבי ראש קשים במיוחד.

ההתקפים המסתוריים של שאניה נבדקו לעומק על ידי הרופאים במשך 18 חודשים עד שהגיעה הבשורה המרה: אניה סובלתמתסמונת נדירהבשם רסמוסן.

מדובר בתסמונת התוקפת צד אחד בלבד של המוח ומייצרת בו התקפים דלקתיים ההולכים ומחמירים. אומנם יש אפשרות להתמודד עם התסמונת והיא על ידי הוצאתו של חצי המוח הסובל מהתקפים. אך המשמעות של פעולה קיצונית מסוג זה היא אובדן תפקוד כללי בחצי ההופכי בגוף לחצי המוח המוצא.

מבחינה זו, היה בהודעת הרופאים מבחן גדול לבני משפחתה של שאניה ולשאניה עצמה, בגלל ההשלכות הטרגיותשל הניתוח.מנגד, הימנעות מניתוח משמעותה המשך התקפי הכאבים החריפים עד אובדן היכולת לנהל חיים רגילים כלל.

עד שיקבלו החלטה, פתחו הוריה של שאניה עמוד פייסבוק בשבילה ובו הם סיפרו על התסמונת הנדירה בה היא לוקה. התגובות הנרגשות לא איחרו לבוא והבת הקטנה זכתה לאלפי מכתבים מעודדיםמכל רחבי בריטניה, ומהעולם כולו. גולש אמריקני למשל, כתב לה מכתב מחמם לב בו עודד אותה לעבור את הניתוח הנדיר למען המשך חייה. אחרי קריאת המכתבים אמרה שאניה כי "עכשיו יש לי כוח לעבור את הניתוח הקשה".

למרבה המזל, הניתוח עבר בהצלחה. כעת שאניה תצטרך ללמוד להשתמש מחדש בחצי הצד השמאלי של גופה שנותק מהמוח. זאת כשהיא עיוורת בעין אחת ותעבור שיקום ארוך בו היא תלמד ללכת מחדש ואף ללמוד לנוע טוב ביותר.

במקביל, בחסות הסערה התקשורתית גויס לבית החולים בברמינגהם, שם מאושפזת שאניה, ציוד רב כדי להקל עליה את השיקום. בימים אלה, שאניה עצמה חולמתלטוס לדיסנילנד. ואילו הרופאים בבית החולים, חוקרים את חצי המוח המוצא במטרה ללמוד עוד על התסמונת ממנה סובלים 1.8 מיליון איש בעולם כולו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר